OPINIE. „Luleaua” AUR din care Ghiță Fugarul trage când vrea, cât vrea și mai ales cum vrea

3
1987
Sebastian Ghiță - Marius Dorin Lulea - George Simion

Cum să se fi trecut Ghiță președinte al AUR, când e un infractor fugar? Ar mai fi ajuns AUR în Parlament? Cu siguranță, nu. Și-a plantat astfel o „Lulea”, din care trage când vrea, cât vrea și mai ales cum vrea.

Să fie foarte clar: în opinia mea, și nu mi-o schimb, nu există niciun fel de președinte executiv la AUR. Cel onorific slujește pe post de tablou.

Când ai un șef de partid, îl treci, nene, pe site-ul oficial, să-l știe lumea, nu-l ascunzi prin documente devoalate ulterior de jurnaliștii de investigații. Înseamnă din start că ascunzi ceva.

Cîțu, Ciolacu, Diaconescu așa figurează ca președinți de partid? Doar în acte pe care le găsești prin vreo arhivă a unei instituții publice? E un semn indubitabil că AUR nu-i altceva decât „scula” fugarului Ghiță, devenit colaborator al SRI din 27 august 2004.

Presa din România a relatat pe larg, în 2017, cum fostul deputat PSD a conceput o cerere chiar în fața locotenent-colonelului Narcis Drăghici de la SRI, care a contrasemnat documentul. Conform B1 TV, Ghiță se angaja să ofere informații despre familie, cunoștințe și persoane aflate în sfera sa de activitate.

Așa se explică de ce are atâta avere și de ce nu e la pușcărie, dar și de ce i s-au oferit pe tavă contracte din bani publici de ordinul zecilor de milioane de euro. Nu i-a ieșit treaba cu PRU, dar cu AUR, iată, a pătruns în Parlament.

La alegerile din 2016, Partidul România Unită (PRU) a luat doar 1% la Camera Deputaților și 2,95% la Senat. La cele din 2020, nici n-a mai participat. Nici nu era nevoie, fiindcă se înființase altă formațiune exact cu un an înaintea scrutinului: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). De data asta, fără Sebastian Ghiță prin reclame. Era deja un fugar celebru. AUR a luat 9,08% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat. Ce diferență!

Ghiță centrează, tot el dă cu capul și tot el marchează, iar „șoșocarii” și „lulelele”, după cum ați putut vedea în filmulețul prezentat de Mălin Bot, sunt doar niște simpli spectatori puși să „facă gălăgie” la comandă.

Probabil vă amintiți că, în 2019, escrocul Dragnea a fost susținut cu frenezie de Ciutacu, atunci când era la pârnaie. S-a îmbrățișat/pupat cu fiul moșierului de Teleorman fără rușine chiar în fața Penitenciarului Rahova și chiar de față cu ziariștii.

La un moment dat, se revoltase atât de tare, încât scrisese pe Ciutacu.ro: „Unul nu i-ați duce pachete la pușcărie lui Dragnea, băi, lacheilor…”. Se referea, evident, la „trădătorii” din PSD, care îl ridicaseră în slăvi câtă vreme condusese acea gașcă politică.

Acum, însă, același Dragnea a ajuns să fie dușmanul celor de la RTV și Antena 3. „La RTV m-au interzis, la Antena 3 m-au blocat. Li se spune să nici nu-mi pronunțe numele. De ce sunt așa de speriați dacă sunt așa mari, tari, iubiți și frumoși?!”, se plângea Liviu Pușcărie, la finele anului trecut, în emisiunea moderată de Anca Alexandrescu, amica sa fidelă de la Realitatea TV.

Și-acum, ne punem problema, ca simpli votanți, de unde această schimbare de optică? Păi, Dragnea are în prezent alt partid. El zicea că doar îl susține. Să fim serioși, tot el e la butoanele Alianței Pentru Patrie (APP), nicidecum „unchiul Fester” Codrin.

Or, Ghiță Fugarul are de „întreținut” două partide: PSD și AUR (ieșit tot din coasta PSD). Să nu uităm: Ghiță a fost deputat PSD. În aceste condiții, cum să-l mai mediatizeze și pe răzvrătitul escroc Dragnea la România TV? De ce să-i „sufle” voturile bezmetic-frustrat-extremiste la următoarele alegeri?

Pentru Ghiță, Lulea e doar un simplu obiect decorativ de fumat, din care trage când vrea, cât vrea și mai ales cum vrea. Nu există fondator/președinte de partid, cum vreți s-o luați, pe care să-l găsești numai în registre. El trebuie să fie numărul 1, să se implice în activitatea politică, să-și mobilizeze colegii, electoratul, să fie ales la congrese. La AUR, congresul se face prin telefon la România TV. De-acolo vin ordinele.

De ce are AUR credibilitate zero? Pentru că, din capul locului, n-a oferit transparență. Trebuia să fi venit în fața românilor încă de la înființare cu un program de guvernare solid, nu cu scenete ieftine împotriva măsurilor anti-Covid. Să spună: acesta este președintele partidului, acesta va fi președintele țării (dacă vom câștiga alegerile prezidențiale), acesta va fi premierul, aceștia vor fi miniștrii, asta vrem să facem în România și așa mai departe. Nu poți să fii președintele unui partid atât timp cât te-ascunzi în niște acte pe care le-ai semnat ca primaru’.

Cum să se fi trecut Ghiță președinte AUR, când e un infractor fugar? Ar mai fi ajuns AUR în Parlament? Cu siguranță, nu. Pe de altă parte, că-i fondator Lulea sau Simion, nu mai contează. Dacă apari în documente că ești președinte, nu înseamnă că e și adevărat. De pildă, DNA susținea, în 2015, că fugarul Ghiță controla direct sau prin interpuși 54 de firme care spălau comisioanele de 10% din contractele publice sau bani europeni. În actele contabile apăreau diverși patroni, dar mahărul real era Ghiță Fugarul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

A început destabilizarea Ucrainei, fază premergătoare invaziei sau loviturii de stat! Un comando rusesc a fost anihilat, altele hărțuiesc Kievul

* Record exploziv: aproape 35.000 de noi infectări Covid pe zi! Săptămâna viitoare vom atinge vârful valului 5. Jurma: „În februarie se ajunge la 70.000 pe zi”

* Nicușor Dan cere extinderea anchetei penale privind greva ilegală de la STB către capul operațiunii: Gabriela Firea

Ciucă reușește s-o egaleze pe Dăncilă: l-a pus șef la Protecția Consumatorului pe Horia Constantinescu, nepotul unui mare demnitar comunist și nașul fiului lui Adrian Năstase

Anti-vaccinistul Zenovie, starețul-zombi, a scăpat neumplut de solzi, dar a ajuns în spital, bolnav de Covid

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (71) / Secretar general în păpuriș

3 COMENTARII

  1. Bravo, ai spus un adevar despre aceasta cacareaza ruseasca numita AUR. N-au niciun plan doar galagie pe Facebook. Antena3 si RomaniaTV nu merita sa le numesti televiziuni, ci flasnetele propagandei mafia PSD, adica Latrina3 si CocinaTV (nu doar ca patronul se numeste ghita). Acolo se arunca cu cacat in ventilator zilnic si aproape 1 milion de oameni stau cu gura cascata. Saracii de ei, victime ale manipularii perverse a grupurilor de interese.

  2. Poporul acesta a fost mutilat de PCR și unealta mânuitoare de spirite prin diversiuni sovietice, Securitatea.
    Din nefericire nu mai e de făcut nimic. Suntem la mâna lor. Ofițeri SRI, foști securiști. Prin diversiune au mutilat poporul care a ajuns, ca nimeni altul, cel mai mare „radiolog de suflete” care a făcut „radiografii” nemaivăzute. Spun asta pentru că avem la CNSAS dosare în care tatăl și-a turnat fiul, soția soțul șamd. Nicăieri nu cred să se fi întâlnit asemenea stâlcire a sufletelor. Și asta mă face să cred că națiunea aceasta nu mai are nicio șansă.
    Vă mulțumesc pentru fabuloasele texte, domnule Hubali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here