luni, februarie 26, 2024
AcasăOpiniiOPINIE. Domnule Adrian Năstase, "statutul de semi-colonie" l-am avut când Ion Iliescu,...

OPINIE. Domnule Adrian Năstase, „statutul de semi-colonie” l-am avut când Ion Iliescu, mentorul dvs., aducea minerii la București să-i măcelărească pe protestatari!

-

Cum vă pronunță cineva numele, se gândește la cele două condamnări la închisoare cu executare pe care le-ați primit pentru acte de corupție, dar și la auto-„execuția” cu un glonț imaginar. Privind în trecut, se-nfioară.

Înainte de căderea comunismului, dumnevoastră ați participat la două conferințe ale tineretului comunist: una la Moscova (URSS), alta la Phenian (Coreea de Nord). Iar acum, ce să vezi, dați lecții de moralitate, pe blog, despre cum ar fi trebuit să arate România zilelor noastre.

Fiind reabilitat după perioada petrecută în spatele gratiilor, vă puteți întoarce în politică. Adică, nimeni nu vă va mai interzice să candidați pentru o funcție în stat, fie ea și cea supremă, deși ați încercat, vorba ceea, să vă sinucideți cu un revolver. Asta, dacă luăm de bună varianta dramatică, oficială. În asemenea condiții, ați mai fi apt să fiți deputat, senator, să conduceți o instituție publică, să fiți din nou premier sau să deveniți șef de stat? Nu cred! Suicidul, oricum l-am analiza, denotă o problemă psihică.

Sfaturile dvs. nu mai au azi nicio valoare. Mai întâi, din cauza CV-ului infracțional. Apoi, din cea a eșecului înregistrat în timpul mandatului de premier (2000-2004). Atunci, vorbele din prezent, unele fără rost, trebuiau transpuse în practică: modernizarea infrastructurii feroviare, rutiere, dar și a celei ce ține de sănătate. Nu s-a întâmplat mai nimic, cu excepția tronsonului de cale ferată București – Câmpina.

- Advertisement -

Sau, de fapt, s-a întâmplat: PSD-ul lui Ion Iliescu, derivat din FSN, FDSN, PDSR, continuase să dea României „statutul de semi-colonie” pe care l-a inițiat de la preluarea puterii după Revoluția din 1989.

Argumente?

Adrian Năstase: „Dependența noastră de exterior, din punct de vedere strategic, dar și economic, ne conduce, inexorabil, spre un statut de semi-colonie”.

- Advertisement -

Replică: „Statutul de semi-colonie” l-am avut în mai multe rânduri, toate legate de FSN, FDSN, PDSR, PSD, structuri din care vă trageți și dvs.

Când Ion Iliescu a adus minerii la București să-i bată pe românii care îndrăzniseră să protesteze împotriva politicilor sale de sorginte comunistă. Cele patru mineriade din regimul Iliescu s-au soldat cu 6 morți și sute de răniți.

Când Ion Iliescu l-a umilit de mai multe ori pe Regele Mihai, refuzându-i reîntoarcerea în țară.

Când Teodor Meleșcanu și Viorel Hrebenciuc au racolat sportivi de top pentru alegerile parlamentare și prezidențiale din 1996.

Când dumneavoastră, domnule Adrian Năstase, făceați justiție la partid, cu turnătoarea „Sanda” (Rodica Stănoiu) pe post de executant, și băgați pumnul în gura presei, în perioada în care ați fost premier (2000-2004).

În aceste condiții, mai vorbiți de „semi-colonie”?! Nu vă e rușine?!

Adrian Năstase: „Lipsa de curaj în reformarea sistemului de educație va face dificilă apariția unor noi generații de elite politice și culturale”.

Replică: Care elite politice? Alea promovate chiar de dvs.? L-ați introdus în politică pe „Goagăl” Marian Vanghelie, cel cu „almanahele”. Care elite culturale? Alea care conduc acum Ministerul Culturii din partea PSD? Adică, Lucian Romașcanu, fost angajat specializat în producția de produse din plută pentru industria vinului. Sau poate vă place de „dottore” Victor Viorel Ponta, ăla cu plagiatul din teza de doctorat supervizată de dvs…

Adrian Năstase: „«Intelectualii lui Băsescu» au otrăvit terenurile culturale și au plantat sămânța anticorupției în societate, omorând filonul politic și economic național, în numele globalismului sorosist”.

Replică: E de râs! Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu etc. sunt chiar intelectuali. Dumneavoastră sunteți însă un dublu pușcăriaș, Ponta – un plagiator dovedit cu acte și un mincinos cu masterat imaginar la Catania, iar Marian Vanghelie – un hoț incult și agramat, condamnat anul trecut la 11 ani și 8 luni de închisoare. Puteți face o comparație între „intelectualii lui Băsescu” și clica dvs.?!

Adrian Năstase: „Putem oare să înțelegem că avem nevoie de curaj pentru a trata cu hotărâre problemele grave – cardul de sănătate, îngrășămintele pentru agricultură, de-privatizarea principalelor componente ale infrastructurii energetice, problema redevențelor pentru resursele naturale, impozitarea rațională a multinaționalelor cu activitate în România, sprijinirea componentei bancare românești pentru a ajuta programele de investiții, o reformă a educației care să pornească de la elevi și nu de la normele profesorilor existenți”.

Replică: Problemele grave pe care le enunțați trebuia tratate în cei 7 ani de guvernare PSD-istă, când România a avut acces la fonduri europene. Degeaba. Problemele grave erau altele: adoptarea OUG 13, scăparea lui Liviu Dragnea de pușcărie, dar și eliberarea criminalilor și a violatorilor din penitenciare, nu reformarea sistemului de învățământ, nici construirea celor 8 spitale regionale promise cu atâta generozitate.

Adrian Năstase: „Termenul de suveranism pare a fi interzis țărilor mai mici. El este însă aplicat de marile puteri de secole (…)”.

Replică: Dați dovadă de ipocrizie. Tot guvernul dvs. a finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeană și a emis pachetele de legi pentru îndeplinirea reformelor legislative și sociale. Iar acum vorbiți de suveranism interzis țărilor mai mici! De altfel, în 2020, v-ați și lăudat pe blog cu marea realizare. Brusc, UE nu mai e bună pentru dvs.: „Bombonelul” cu arome șoșocărești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul PSD-PNL taie bursele de merit pentru 730.000 de elevi. Fiecare copil cu note peste 8,50 rămâne fără 100-200 de lei

* „România educată” începe cu o directoare de școală: a cărat elevii cu autobuzul la mitingul lui Dragnea, acum e pusă subsecretar de stat la Ministerul Culturii

* VIDEO. Sputnik jubilează: ÎPS Teodosie l-a decorat pe Ciutacu cu „Crucea Dobrogei”, pentru complicitatea anti-vaccinistă de la RTV

* Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

* Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Oastea subțiată a lui Ludovic Orban. Mai bine de jumătate din liderii care l-au susținut la Congres au rămas în PNL

* „Plugușor” șocant al PSD despre aliați: „S-a sculat mai an / Prezident sasan / Și-a încalecat / Pe un cîț drogat, / Cu pene de graur, / Cu foame de aur, / Cu frâu securist, / Cu jeg PNL-ist“

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (53) / Flancat de generali sovietici, Ilie Ceaușescu făcea guvern condus de Ion Iliescu

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Nu sunt de acord cu domnul Hubaly in privinta sfaturilor. Nu ca da sfaturi i-as reprosa lui Adrian Nastase, ci pentru continutul acestor sfaturi, pentru otrava cd la contin.
    Din ele, rezulta ca a ramas acelas ins priceput sa se strecoare cat mai sus, nu cu buna credinta, din ambitie si din interes.
    Curios este ca ideile lui Nastase se regasesc in cele pe care, cu prudenta dictata de functie, le emite Ciolacu. Asta imi sugereaza puternic ca, pe langa diplomele pe care se lauda, Cilacu este un asbsolvent sarguincios al scolii de la Cornu.

  2. Ca în orice colonie, hoțomanul șef Născase ajunsese proprietar peste Delta Dunării împreună cu Bittner, iar Dana Născase pusese crotalii la pești că-i hrănea ea ca pe rațe, iar locuitorii deltei nu mai aveau dreptul să pescuiască.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -