OMS: Epicentrul pandemiei s-a mutat din China în Europa. Record sinistru în Italia: 250 de morți într-o zi

2
3665

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat vineri că a fost depășit „un prag tragic” al pandemiei de coronavirus: peste 5.000 de morți în întreaga lume.

Potrivit lui Ghebreyesus, citat de Agenția France Presse (AFP), Europa a devenit epicentrul pandemiei.

„Europa este, din păcate, epicentrul pandemiei noului coronavirus”, a avertizat directorul OMS, îndemnând țările să „detecteze, izoleze, testeze și trateze fiecare caz”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că numărul zilnic de noi cazuri înregistrate este mai mare decât cel raportat de China în vârful epidemiei din țara asiatică.

În Europa, situația cea mai gravă continuă să fie cea a Italiei, unde în ultimele 24 de ore au fost raportate 250 de decese și 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cea mai mare creștere de la începutul epidemiei, a informat vineri Agenția pentru Protecție Civilă, citată de news.sky.com.

Numărul total al deceselor înregistrate în Italia din cauza COVID-19 a ajuns, vineri, la 1.266, iar cel al îmbolnăvirilor la 17.660 (creștere de 17% într-o singură zi, de la 15.113)..

La nivel mondial erau raportate 5.373 de decese și 142.766 de infecții. Numărul persoanelor vindecate: 70.920.

Situația în Europa (neactualizată „la minut”)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Milițianul” mincinos l-a infectat și pe directorul Spitalului Gerota, un cardiolog renumit! Nelu Lupu are pe conștiință 20% dintre infectații României

2 COMENTARII

  1. Diaspora Română să se întoarcă în România Normală, să aibă încredere în Sistemul Medical Românesc, fiindcă nu avem decese pe coronavirus de Wuhan, iar opinia mea e că soarele face binele să vină și în frumoasa Românie. Cu drag.

    Dumnezeu

  2. O să scăpăm și de asta,dar ferească Dumnezeu să mai văd vreun chinez în țara noastră…. să se ducă ori unde ,dar aici never….eu zic că ar fi trebuit să-l văd pe ambasadorul lor că își cere scuze, măcar atât sa facă banditul…și avut culmea da vina pe soldații americani !…că ar fi adus virusul in China….boul ăla de la Beijing , Adolful comuniștilor mai are frați ? ..că care bă americani în wuhan? … păi ce ,vin americanii așa când vor ei în China?….de ce nu spui că ați făcut virusul pentru cei din Hong Kong!…anul trecut nu mai puteați să-i stăpâniți și va fost frică că se rupe Hong Kong ul de voi !!!! . Carei milioane de chinezi ai ucis în anii trecuți???…popor de-al tău,ba criminalule… dacă nu te-a durut in cur de chinezi,apoi de ceilalți nici atât….și ce-ai zis,ai să pun mâna pe Europa , acum e momentul….și într-adevăr așa sa întâmplat…. întotdeauna criminali de întorc la locul crimei…. Italia…de aceea încă odată zic … afară cu chinezii din țară…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here