Încă o victorie a diasporei: „suedezul” cu plăcuţe anti-PSD se întoarce în România. Definitiv!

10
7581

Răzvan Ştefănescu, cunoscut şi sub numele de „suedezul cu plăcuţe anti-PSD”, a luat o decizie revoluţionară: a decis să renunţe la viaţa departe de casă, în Suedia, şi să se întoarcă acasă, în România care i-a lipsit atât de mult.

Ştefănescu a provocat, în vara lui 2018, un adevărat asalt al Poliţiei împotriva sa şi a familiei sale, atunci când a intrat în ţară cu o maşină ce purta în loc de numere clasice de înmatriculare însemnele care au făcut înconjurul României: „M..E PSD”.

Nici până azi nu am aflat cine sunt vinovaţii din Poliţie pentru urmărirea şi agresarea sa în trafic, pentru „săltarea” românului şi ducerea lui la audieri la o secţie de Poliţie împreună cu propriul copil minor (ce avea să sufere o adevărată traumă atunci) şi pentru obligarea sa să îşi schimbe numele de înmatriculare cu care intrase absolut legal în ţară dinspre Ungaria.

În cele din urmă, Răzvan Ştefănescu s-a întors răvăşit în Suedia, unde şi-a reluat viaţa alături de soţie şi de copil, dar a continuat să fie implicat în viaţa României dinspre Diaspora.

În mai, a vrut să candideze la alegerile europarlamentare. Dar deoarece nu a uzat de metode de tip mafiot pentru strânge semnături (cum au făcut, bunăoară, unii dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale, anchetaţi pentru cumpărare de semnături), nu a reuşit să-şi depună candidatura.

A rămas în continuare pe baricade, iar ieri şi-a anunţat prietenii că a luat o decizie surprinzătoare şi radicală deopotrivă: se va întoarce înapoi acasă, dar nu în vizită ca atunci când i-a speriat pe oamenii lui Dragnea cu plăcuţele anti-PSD, ci definitiv!

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, alături de o fotografie cu premierul Ludovic Orban, Răzvan Ştefănescu a explicat de ce a hotărât să facă acest pas curajos.

Mesajul lui Răzvan Ştefănescu despre revenirea în ţară

 • „Din clipa când am pus piciorul pe pămantul altora pentru a găsi o altă soluţie pentru viaţa mea, undeva ascuns cu grijă, s-a născut şi gandul întoarcerii acasă”
 • „În timp, în mine s-a aşezat o balanţă, într-un taler puneam bunele, realizările, munca, condiţiile de viaţă ale familiei, bucuros că am scăpat de absurdităţile, nedreptăţile şi nesiguranşa de acasă”
 • În celălalt, ajungeau dorul de acasă, viaţa printre străini, lupta românilor de a învinge răul şi a construi şi la ei o viaţă corectă şi placută, şi altele, şi altele…”
 • „Ultimii, anii cu Dragnea, Dăncila şi ceilalţi, au fost chinuitori, deşi eu şi ai mei sunt bine aici, peste graniţă, ceea ce se întâmpla acasă m-a urmărit în permanenţă. Parcă nici nu-mi venea să cred, parcă cineva, o mână nevazută, blestema acest popor să se afunde în loc să se ridice.”
 • „Nu puteam sta deoparte, am încercat să fac ceva, „plăcuţele suedeze”. Atunci, în zilele acelea, în Bucureşti, forţele răului deveniseră brutale şi sălbatice (10 august)”
 • „Dar a fost culmea, după acea noapte nenorocită, parcă ne-am întărit toţi şi zi după zi ticăloşia şi blestemul care ne-au răspândit de fapt prin lume au început să slabească şi să se risipească”
 • „Zilele astea am fost în ţară, am vrut să văd dacă lucrurile se schimbă cu adevărat. Oameni care au apreciat eforturile mele m-au ajutat să ajung chiar în Palatul Victoria, în biroul din fotografie”
 • Oamenii noi au luat taurul de coarne, sunt obosiţi şi nedormiţi, dar vor să folosească fiecare clipă…”
 • „Pentru prima oară, m-am gândit serios să mă întorc acasă, n-o să curgă laptele şi mierea, dar am văzut în ochii interlocutorilor mei cât de multă nevoie au de noi!!!”
 • „DIASPORA FACE DIFERENŢA!!!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

10 COMENTARII

 1. Oricum, „RAMANE-CUM-AM-STABILIT”: PUIEEEEEEEE… M.S.D. (= CIUIEEE… „MUIA-Rosie” ! – Sic ! –), daaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!!!!

  Asta se traduce, la ACEST moment-electoral, prinnn… VOT PENTRU DAN BARNA (!!!), SINGURUL (!) candidat de centru-dreapta care îi poate impiedica pe Dancila sau Diaconu sa ajunga in „finala-prezidentialelor” cu Iohannis !!!!!!

  Saaa… VOTAM, asadar, UTIL/RESPONSABIL (adica sa NUUU… IROSIM – !!!!!!!! – votul pe alti candidati, tot „de-dreapta” dar… FARA SANSE, cum ar fi Paleologu !) !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here