O româncă de 44 de ani, aflată în vacanță în Egipt, a murit sfâșiată de un rechin în Marea Roșie! La distanță de 600 de metri fusese ucisă și o austriacă de 68 de ani

0
4336

Dintre cele două femei care au fost ucise de rechini, duminică, lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, una este româncă, anunță agenția Reuters. Prima victimă fusese o turistă din Austria. Ambele atacuri au avut loc la circa 600 de metri distanţă unul de celălalt, în Golful Sahl Hashleesh.

Ministerul egiptean al Mediului a confirmat duminică moartea în condiții groaznice a două turiste străine, în apele unei stațiuni de la Marea Roșie. Cea de-a doua victimă este o turistă din România, ucisă de rechini în aceeași zonă în care, cu câteva ore înainte, murise o austriacă.

Două surse au declarat pentru agenția Reuters că trupul neînsuflețit al unei turiste române, în vârstă de 44 de ani, a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit și o austriacă de 68 de ani.

Atacurile au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt, în apele coastei Sahl Hasheesh din Marea Roșie, potrivit surselor citate.

Oficiali egipteni au declarat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice aflate în spatele acestora.

Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.

Turistă austriacă de 68 de ani a murit după ce a fost atacată de un rechin, în timp ce înota în Marea Roșie. Deși grav rănită, femeia a ajuns la țărm, unde a fost preluată de o ambulanță. A suferit un infarct și a murit în ambulanță, în timp ce era transportată către spital.

Poziționarea stațiunii Hurghada, pe coasta de est a Egiptului

MAE confirmă: „Decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat, duminică seara, că o româncă a murit, în aceeași zi, în staţiunea Hurghada din Egipt, în urma unui atac al unui rechin.

Printr-un comunicat de presă, MAE precizează că, după ce Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, de către agentul unei companii de turism, cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, reprezentanţii acesteia au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii morţii acesteia.

„Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”, a confirmat MAE, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate.

Au fost transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi au fost oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit, pentru a fi înmormântat în România.

„MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident. Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate, şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, a menţionat sursa citată.

Având în vedere că tragcul incident este al doilea de acest gen în ultimele zile, care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața, afacerile și combinațiile lui Peter Imre, care a murit la 60 de ani. Era ginerele lui Teodor Meleșcanu și avea o avere de zeci de milioane de euro

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Ex-senatorul Cosmin Preda (PSD), băgat în conducerea ANRE pe salariu de 7.000 de euro pe lună! Președinte e electricianul Dumitru Chiriță, pus tot de PSD cu 12.000/lună

* VIDEO. Occidentul începe să pompeze cu adevărat armament în Ucraina. Biden: vom livra 140.000 de sisteme antitanc, 600 de tancuri, 500 de tunuri, lansatoare de rachete avansate, sisteme antiaeriene

* Cei 5 putiniști de la Kiev cu care Rusia voia să conducă Ucraina după finalizarea „operațiunii speciale”. Serviciile secrete ucrainene divulgă „organigrama”

* Incredibilul colaps economic al Rusiei. Primele date: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

* Victorie uriașă pentru Ucraina: Rusia a abandonat Insula Șerpilor!

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Regimul Putin l-a arestat ca „dezertor” pe portarul naționalei de hochei a Rusiei, vicecampion olimpic în acest an. Legitimat la un club din SUA, Ivan Fedotov va fi dus cu forța la recrutare și, posibil, trimis pe frontul din Ucraina

* Culoar tot mai bun pentru Simona Halep la Wimbledon: a fost eliminată și invincibila Iga Swiatek! În turneu mai sunt doar două jucătoare mai bine clasate decât Halep

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here