marți, mai 28, 2024
AcasăNewsNu va mai exista lockdown național în România. Raed Arafat: "Vom merge...

Nu va mai exista lockdown național în România. Raed Arafat: „Vom merge pe soluții țintite local”

-

România nu va mai intrat în lockdown național din cauza Covid, așa cum s-a întâmplat în 2020, a afirmat luni Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Acolo unde va fi cazul, se vor institui carantine locale, a menționat oficialul.

Deciziile vor fi luate de autorități în septembrie, după ce se va vedea cum evoluează numărul cazurilor de Covid. România e pe penultimul loc în Europa la rata vaccinării (circa 26%), motiv pentru care se așteaptă nu doar o creștere mai mare a ratei infectărilor, dar și noi valuri de bolnavi în stare gravă la ATI.

Dar economia nu mai poate suporta noi șocuri, iar Guvernul adoptă varianta deja aleasă și de alte state din Uniunea Europeană: se va Evita lockdownul, mergându-se pe izolarea localităților grav afectate.

Raed Arafat a explicat la Digi 24: “Clar, evităm închiderea economiei și închiderea școlilor și încercăm să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități, poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta“.
Întrebat direct dacă ne mai putem aștepta la un lockdown, Arafat a negat: “Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate (5 milioane – n.red.). Asta va avea ca efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute“.

- Advertisement -

România a avut, pe parcursul pandemiei, una dintre cele mai relaxate politici de restricții, comparativ cu ceilalți membri ai Uniunii Europene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

* Bolojan a hotărât: PNL Bihor nu-l susține nici pe Orban, nici pe Cîțu! Fiecare delegat la Congres va vota cum „consideră de cuviință”

* Triumful lui Orban în Bistrița-Năsăud: moțiunea sa a fost votată de 57 din cei 58 de membri ai Colegiului Director Județean

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

* Și „Țăndărică” a semnat pe lista PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Salima Mazari, femeia-guvernator, a scăpat din ghearele talibanilor și se află „într-un loc sigur”! Ea a luptat cu arma în mână împotriva jihadiștilor

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Iarăși… „VORBEȘTE-GURA-FĂRĂ-EL”!!!

    Și dacă „valul-patru” (cu… tulpina-„DELTA”, MULT MAI PERICULOASĂ!!!) se va lăsa cuuu… NENOROCIRILE din perioadele-de-vărf din precedentele „valuri” (adică: FĂRĂ PATURI-„COVID” DISPONIBILE, ce să mai vorbim despreee… PATURI-A.T.I.!), ce veți face, măi, dom’le Arafat??????!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -