joi, noiembrie 21, 2024
AcasăNews"Nu ni-L luați pe Dumnezeu! Fără El, totul e nimic"

„Nu ni-L luați pe Dumnezeu! Fără El, totul e nimic”

-

Paul Palencsar, colaborator al ziarului nostru și realizator al emisiunii „Spațiul Libertății” de la Epoch Times România, nu își uită principala sa vocație: aceea de preot, de slujitor al Domnului. Îndemnul său la  sincera credință – Nu ni-L luați pe Dumnezeu! – este profund și sfâșietor.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Paul Palencsar îndeamnă la întoarcerea sinceră spre Dumnezeu și atrage atenția asupra atacurilor neîncetate asupra Bisericii. Înțelege criticile în privința faptelor reprobabile ale unor slujitori ai Bisericii și încurajează mass-media care „penalizează derapajele omeneşti ale unora”, dar este oripilat de faptul că „nu păcate omeneşti sunt luate în cătarea puştii, ci însăşi ideea că Dumnezeu există”.

Apelul lui Paul Palencsar

„Nu ni-L luați pe Dumnezeu!”

„În ultimele luni, cantităţi enorme de ură s-au revărsat asupra Bisericii Ortodoxe Române. Nu vorbesc despre mass-media care, într-un stat democratic, liber, penalizează derapajele omeneşti ale unora, inerente oricărui sistem. Asta e democraţie. Nu despre jurnalişti oneşti sau cetăţeni sinceri e vorba, ci despre altceva.

E ură mocnită, pe care o simţi. Poţi să te faci că nu o vezi, dar e acolo. E ciocnirea dintre profan şi sacru, dintre credinţa în Dumnezeu şi neputinţa de a ieşi din sclavia materialismului.

- Advertisement -

Nu păcate omeneşti sunt luate în cătarea puştii, ci însăşi ideea că Dumnezeu există.

Asta deranjează. Nu e combătut răul, nici propusă virtutea, ci e combătut divinul şi impus nimicul. Nu bisericile redeschise, ci mersul la biserică e ceea ce roade. Nu scăderile unor preoţi incomodează, ci valorile moralei creştine, pe care Biserica le conţine de două mii de ani. Nu revigorarea Bisericii e scopul, ci distrugerea ei.

A te împărtăşi, a face cruce, a te ruga sunt acte de curaj social, ce îţi lipesc pe frunte eticheta retrogradului. Simpla referire la Biserică şi valorile ei implică riscul de a deveni persona non grata. Chipul lui Hristos pe peretele casei reduce proprietarul la habotnicie. Tradiţia liturgică şi veşmintele sacerdotale ale Bisericii devin expresia ostentaţiei. Citirea Bibliei pe banca din parc aduce zeflemeaua trecătorilor.

Aceasta e lumea în care omul credincios trebuie să rămână credincios. E un act de martiraj. A crede în Dumnezeu, într-o lume care-L doreşte exilat, este o profesiune a curajului existenţial.

- Advertisement -

Fără Dumnezeu, totul e nimic.

Sensul dispare. Existenţa omului e derizorie. Nu de pâine e nevoie, ci de spirit. Nu ni-L luaţi pe Dumnezeu, decât dacă ne daţi ceva pe măsură, ori asta nu există! Au încercat şi alţii, cu seceri şi ciocane. Ei au dispărut, dar Dumnezeu şi Biserica Sa au rămas.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

2 COMENTARII

  1. Si asta bate cimpii. Cum sa ti-l ia cineva pe Dumnezeu? Daca-l ai in suflet nu ti-l poate lua nimeni. Confunda BOR cu Dumnezeu. Si confunda invataturile lui Cristos cu ritualurile inventate de preoti. Si daca nu respecti inventiile preotilor atunci vine cite unul din asta si zice ca esti impotriva lui Dumnezeu. Substituind printr-o logica strimba imaginea lui Dumnezeu cu imaginea bisericii formata dupa chipul si asemanarea preotilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -