Noul „strigăt de luptă” al mercenarlor Wagner în Bahmut. „Băieți, suntem de-ai voștri, suntem frați, nu trageți!”. Războinicii lui Prigojin încep să se predea

0
4005

Evoluția luptelor din orașul Bahmut și împrejurimile lui pare să se schimbe în favoarea ucrainenilor. Invadatorii ruși nu mai dețin supremația ofensivei. Dimpotrivă, încep să se predea și să strige în gura mare că sunt „frați” cu cei pe care au încercat să-i lichideze. Este cazul mai multor militari din gruparea paramilitară privată Wagner. Aceștia și-au abandonat pozițiile, au aruncat armele și s-au oferit prizonieri.

Informațiile au fost furnizate de Ministerul Apărării de la Kiev. Se arată că armata lui Zelenski a recucerit de la inamic multe puncte de lângă Bahmut și a capturat războinici putiniști din diferite unități.

Corespondentul de război al canalului independent de televiziune Current Time, prezent la fața locului, a confirmat datele oficiale despre ocupații ajunși în captivitatea ucraineană.

Un militar ucrainean cu indicativul „Husik” a postat un video în care se vede cum subdviziunea sa din cadrul Brigăzii 30 „Prințul Ostrovski” ia ostatici câțiva „pacificatori” ai Kremlinului.

„Ei au început să strige: «Băieți, suntem de-ai voștri, nu trageți! Suntem frați, nu trageți!». Dimineața s-au dus pe pozițiile noastre, au aruncat armele. Purtau doar veste antiglonț și căști”, a povestit luptătorul pentru Current Time.

Un alt militar ucrainean, Serghei, spune cum a capturat mai mulți inamici, fără ca aceștia să opună vreo rezistență. Mai întâi, s-a predat un „wagnerovit”, apoi doi invadatori din trupele lui Șoigu – proaspăt mobilizați din data de 1 mai 2023. „N-a existat nicio teamă. A fost interesant ce aveau să spună. Au zis: «Noi nu vrem să luptăm». Când au venit, au fost foarte speriați. Le-am dat să mănânce pâine cu untură și să bea apă”.

Ucrainenii au aflat de la prizonierii ruși că militarii din armata lui Putin sunt practic spălați pe creier înainte de a fi aruncați pe front. Li s-a zis că, decât să se predea, mai bine să moară, fiindcă inamicul maltratează captivii, că ucrainenii sunt „canibali”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

Comportament tot mai bizar al lui Robert Negoiță. A fost prins conducând haotic pe contrasens, la câteva zile după ce plantase palmieri unde nu are voie. Nicușor Dan l-a lăsat fără palmieri, iar Poliția – fără permis

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Coincidență suspectă: al doilea oficial american găsit mort în cartierul de lux al lui Ion Țiriac. Un reprezentant NATO în 2021, un angajat al Ambasadei SUA în 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here