Noi atacuri masive în Ucraina sau operațiune de intimidare? Aproape 800 de avioane și elicoptere patrulează spațiile aeriene de la granițele Rusiei și Belarusului

0
7769

Sute de aparate de zbor inamice sunt implicate în acțiuni de patrulare la granițele Ucrainei cu Federația Rusă și cu Belarus. Totodată, ele execută misiuni de recunoaștere în teritoriile ocupate temporar în statul vecin, dar și în apele Mării Negre și ale Mării Azov. Informația este oficializată de purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, în cadrul unui briefing difuzat pe canalul YouTube și preluat de site-ul Obozrevatel.com.

În ziua de joi, 25 august, fuseseră dislocate peste 400 de avioane și aproximativ 360 de elicoptere de luptă. Invadatorii continuă să folosească în mod activ aeronave în scop tactic.

Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene: „Există un grup aerian rus în jurul granițelor noastre – peste 400 de avioane de luptă. Există, de asemenea, 360 de elicoptere, dintre care peste 150 sunt elicoptere de luptă, precum Ka-52”.

Pe cer sunt prezente și aeronavele de detectare radar cu rază lungă de acțiune A-50 și bombardierele Il-22.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene a mai precizat că, în ultimele 24 de ore, rușii au efectuat aproximativ 200 de ieșiri. Inamicul a utilizat în mare parte bombardiere Su-22M3 care transportau rachete Kh-22. În cursul zilei de 24 august, aceștia au tras 8 astfel de rachete de pe platforme aeriene din diferite regiuni ale Ucrainei.

Obozrevatel.com: „Pe 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, trupele de ocupație ruse au lansat o serie de atacuri cu rachete asupra satelor și orașelor ucrainene. Un total de 189 de alerte aeriene au fost emise în toate regiunile. Regiunile Poltava și Kirovograd – câte 12 sirene fiecare, Dnipropetrovsk și Zaporojie – câte 11, regiunea Harkov – 10”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit. De ce tac reprezentanții României la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară?

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin. Va reacționa Biserica Ortodoxă Română?

* Ciocnirea mentalităților la TVR. Sindicatul vrea demiterea șefului de la Știri, care i-ar fi strigat „panaramă” unei jurnaliste. Prisăcariu răspunde: „Colega e expertă în lipsit de la serviciu”

ODĂ. De la Bogdan Chirieac, cu toată dragostea: „Rareș Bogdan își suflecă mânecile pentru guvernare: «Nu voi ezita să fac acest pas pentru România»”

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* Ipoteză-șoc în cazul „asasinei” Dariei Dughina. „Rușii au forțat-o să vină la Moscova, fără a-i spune adevăratul scop. A intrat sub camerele de supraveghere pregătite dinainte”

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

VIDEO. Principalul propagandist al lui Putin recunoaște, în premieră, că Rusia are mari probleme cu producția de armament și cu mobilizarea populației

Încă un disident anti-Putin „s-a aruncat de la etaj”! Dan Rapoport avea 52 de ani și se refugiase în SUA pentru că-l sprijinise pe Navalnîi

* Trei fotbaliști ex-iugoslavi pun România în vitrina cupelor europene: CFR Cluj și FCSB în grupe, U Craiova eliminată la penalty-uri după ce conducea în prelungiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here