vineri, mai 24, 2024
AcasăMass-mediaNoi amenzi pentru Realitatea: Alexandreasca - 10.000 de lei pentru comspiraționism anti-vaccinist;...

Noi amenzi pentru Realitatea: Alexandreasca – 10.000 de lei pentru comspiraționism anti-vaccinist; Păcurărița – 20.000 de lei pentru discriminare anti-LGBT

-

Conspiraționista Anca Alexandrescu (fiica fostului jurnalist Horia Alexandrescu și fosta soție a lui Dan Andronic) și „suveranista” Alexandra Păcuraru (fiica patronului ex-pușcăriaș Maricel Păcuraru) au adus marți noi amenzi „televiziunii de familie” Realitatea Plus.

Conform comunicatului emis de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), Anca Alexandrescu a fost penalizată cu 10.000 de lei, iar Alexandra Păcuraru cu 20.000 de lei.

Cele două sunt campioanele amenzilor date de CNA, în ultimele luni, depășindu-i chiar și pe mincinoșii profesioniști de la România TV. Doar Victor Ciutacu și Ioan Korpos le mai fac față, în diversionismul conspiraționist de sorginte putinistă.

Comunicatul CNA

„Întrunit în ședința publică din data de 23.05.2023, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice postului Realitatea Plus următoarele sancțiuni:

- Advertisement -

– amendă de 20.000 de lei pentru emisiunea «România suverană» din data de 15.03.2023, difuzată fără a se respecta prevederile art. 47 alin. (3) și ale art. 70 alin. (1) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Titluri afișate: «Biserica, război cu cei care vor să fure inocența copiilor»; «Biserica, unită împotriva depravării din Ministerul Educației»; «Decadența din educație, motiv de îngrijorare pentru IPS Daniel»;

– amendă de 10.000 de lei pentru ediția din 06.03.2023 a emisiunii «Culisele statului paralel», în cadrul căreia au fost încălcate dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și cele ale art. 64 alin. (1) lit. a) și b) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Printre titlurile prezentate: «Cercetător: proteina Spike provoacă cheaguri de sânge»; «Medic: proteina Spyke poate provoca leziuni grave»; «Medic: vaccinul, efecte dezastruoase aspra sistemului imunitar»; «Medicul care a lucrat la ser, anunț crucial pentru părinți»; «Avertisment: vaccinarea poate afecta creierul și inima».”

Prevederi ale legislației audiovizualului la care face referire comunicatul CNA

Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare

Art. 3 – (2) Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

- Advertisement -

Decizia CNA Nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare

Art. 47 – (3) Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice.

Art. 64 – (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii ; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Art. 70 – (1) În cadrul programelor de ştiri şi dezbateri care abordează probleme de interes public privind minorităţile etnice, religioase sau sexuale se va prezenta şi un punct de vedere al acestora.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pe cine-a invitat Ciutacu în studio: Marina Tauber, pe lista UE de sancționare a persoanelor care vor să destabilizeze Republica Moldova!

* VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

* Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Iresponsabilitate criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

* Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Oar’ ce zicea derbedeul ala care urla la congresul aranjat al Gastii Castigatoare? Florin Citu Presedinte, Florin …! Acelasi personaj sinistru i-a transmis ospataritei lui Dragnea succesuri cand a fost cu oprirea emisiei. Murea chelbosul de mila matracucii.

  2. Lamuriti-ma si pe mine, ce este in realitate Alexandra Pacuraru?
    E fiica unui bogatas, profitor al tranzitiei, sotie de afacerist, dar vorbeste in numele celor necajiti: vai, noi sarmanii si pruncii nostri…
    Umbla imbracata ca o fufa, dar se roaga mereu la Cel de Sus, la popi si da cu tamaie topaind pe toace…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -