Parlamentul European nu i-a lăsat pe Dragnea şi Tăriceanu să confişte politic ouăle de Paşte

2
2599

Parlamentul European n-a rămas mai prejos faţă de liderii politici de la Bucureşti în a le face urări românilor cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a instituţiei transnaţionale din care fac parte reprezentanţii celor 27 de stat membre UE, forul de la Bruxelles a făcut o urare în limbile ţărilor care sărbătoresc Paştele ortodox, inclusiv în limba română.

Mesajul este însoţit şi de o imagine cu tradiţionalele ouă vopsite, folosite de politicieni în mesajele lor de Paşte.

„Paşti cu bucurie”, le-a urat Parlamentul European românilor, care n-a dorit astfel să rămână mai prejos faţă de liderii politici din România, obişnuiţi să confişte inclusiv sărbătorile de suflet ale compatrioţilor.

Aflaţi de doi ani sub tirul discursului anti-european, oficialii de la Bruxelles au înţeles că replica Europei trebuie să ţină cont şi de acele ingrediente sociale folosite diabolic de liderii politici în manevrele lor.

Iar cel mai bun contraatac în faţa asaltului populist-naţionalist e să nu laşi politicienii locali rău-intenţionaţi să confişte emoţia populară, pe care s-o folosească ulterior în mod malefic. Un exemplu este încercarea liderilor politici de a ajunge la sufletele oamenilor pentru a folosi legătura într-un scop precis, de pildă convertirea ei într-un vot favorabil.

De aceea, liderii Parlamentului European au avut grijă să nu uite să încurajeze direct românii să vină la vot masiv, pe 26 mai. Un mesaj transmis concomitent cu urările de Paşte.

„Fie ca… toți românii să meargă la votul pentru Alegerile Europene, pe 26 mai! #dedataastavotez #alegeriUE2019 #EP2019 #AlegeriEuroparlamentare #Europarlamentare2019”, este un al doilea mesaj transmis de Parlamentul European, pe Facebook.

Mesajul lui Liviu Dragnea

”Să primiți Sărbătoarea Învierii Domnului cu seninătate și să vă bucurați de lumina acestor zile împreună cu cei dragi. Vă doresc Paște fericit! Hristos a înviat!”

Mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu

”Sărbătoarea Învierii Domnului este pentru toți credincioșii ortodocși un prilej de bucurie, de speranță, de apropiere de familie, pentru că acestea sunt lucrurile care reprezintă cheia binelui pentru viitor. Această perioadă trebuie să fie un moment în care reflectăm asupra lucrurilor cu adevărat importante pentru fiecare dintre noi, un moment de răgaz de la problemele de zi cu zi. Sărbătorile de Paște să ne găsească pe toți mai îngăduitori și mai înțelepți, mereu cu lumina în suflet și în gânduri”.

Mesajul Vioricăi Dăncilă

„Sărbătorile Pascale ne aduc din nou binecuvântare, încredere și speranță, ne apropie mai mult de divinitatea care există în oameni și ne dau șansa unui nou început, sub orice formă ar fi acesta”

2 COMENTARII

  1. Masonul antisemit Liviu Dragnea este mai degrabă rudimentar decât cârciumar. Paşte nefericit legile mele dacice care sunt Republica lui Bismarck.

    Mason Viorica Dăncilă către români: Să fiți cu sânge bun. Masonii au un nou început în Biblie şi capetele voastre seci de daci vor cădea spre binele Romei.

    Mi-e silă de Dragnea. Milă de Dăncilă.

    Masoneria a decedat în 23.11.2018.

  2. ☦️SA NU UITAM: În Duminica de Paște, la 1 aprilie 1941, MASACRUL DE LA FÂNTANA ALBA. _VIDEO:> Masacrul de la Fântâna Albă. În aprilie 1941, trupele NKVD au ucis 3.000 de români:>https://www.digi24.ro/embed/special/campanii-digi24/23-august/masacrul-de-la-fantana-alba-in-aprilie-1941-trupele-nkvd-au-ucis-3-000-de-romani-107970?video=0&width=570&height=320 _ În iunie 1940, România a fost nevoită să cedeze Uniunii Sovietice nordul Bucovinei. Armata Roșie și NKVD-ul au ocupat imediat teritoriul. Sute de mii de români s-au trezit peste noapte pe un pământ ostil, în care, brusc, tot ceea ce amintea de identitatea lor, de origini, de limbă și de religie se transforma în vină. În primăvara anului 1941, câteva mii de români au decis să sfideze trupele sovietice și să treacă în România. Despre masacrul de la Fântâna Albă, un adevărat ,,Katyn românesc”, supraviețuitorii vorbesc și astăzi cu frică. :> https://identitatea.ro/masacrul-fantana-alba-aprilie-1941-trupele-nkvd-ucis-3-000-romani/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here