A murit Luc Montagnier, medicul devenit idolul anti-vacciniștilor. În 2008 a luat Premiul Nobel pentru descoperirea virusului HIV, dar în ultimii ani s-a remarcat prin abordarea penibilă a virusului Covid-19

2
2001

A murit Luc Montagnier (89 de ani), câștigătorul Premiului Nobel pentru medicină după descoperirea virusului HIV. În ultimii ani, celebrul medic devenise idolul anti-vacciniștilor pentru poziționările sale conspiraționiste și… anti-vacciniste!

După o controversă de câteva zile, a fost confirmată moartea medicului francez Luc Montagnier, la Spitalul American din Paris, unde era internat. În vârstă de 89 de ani, el a decedat din cauza numeroaselor probleme de sănătate pe care le avea.

Știrea despre moartea sa a fost publicată inițial de cotidianul „France Soir”,  în cursul zilei de miercuri. După câteva zile de incertitudine, decesul a fost confirmat de „Liberation”, în cursul după-amiezii de joi.

Luc Montagnier a murit încojurat de fiii săi, iar știrea a fost întâmpinată cu nenumărate mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

Misterul morții lui Luc Montagnier 

Moartea lui Luc Montagnier a reprezentat, timp de câteva zile, un adevărat mister. După știrea lansată de „France Soir”, care l-a citat pe medicul Gérard Guillaume, unul dintre colaboratorii fideli ai lui Montagnier, nu a fost găsită o altă sursă credbilă, eventual oficială, care s-o confirme.

Tăcerea apăsătoare autorităților franceze a obligat însăși publicația franceză, care colabora cu Luc Montagnier, să lanseze un apel public. „În fața tăcerii înspăimântătoare a autorităților și a întregii prese despre moartea profesorului Montagnier, Premiul Nobel pentru Medicină, cerem să se țină o zi de doliu național în memoria acestui mare cercetător francez de faimă mondială”.

Imediat după acest apel, a venit confirmarea morții  din partea altui medic anti-vaccinist, Didier Raoult, care profesează într-un spital din Marsilia. „Luc Montagnier a murit. Pierdem un om ale cărui originalitate și spirit de independență au permis construirea laboratorului care a dus la descoperirea virusului HIV. Aceste descoperiri i-au adus gloria și Premiul Nobel, dar și o imensă ostilitate în rândul colegilor săi. Reacțiile declanșate de ultimele sale teorii au fost exagerate”, a scris medicul marseillez pe profilul său de Twitter.

A descoperit un virus și l-a contestat pe altul

Luc Montagnier s-a născut pe 18 august 1932 și a devenit faimos pentru descoperirea virusului HIV. Numele său este legat de Institutul Pasteur din Paris, unde, împreună cu medicul Françoise Barré-Sinoussi, a făcut marea descoperire care i-a adus Premiul Nobel pentru Medicină, în anul 2008.

În ultima perioadă a vieții a avut teorii extrem de controversate pe tema pandemiei de Covid-19. S-a plasat chiar împotriva campaniei de vaccinare, devenind unul dintre punctele de referință a mișcării anti-vacciniste din Franța și din lume. El a negat însăși știința căreia i s-a dedicat toată viața și care l-a făcut celebru. A sfârșit prin a-i șoca pe medicii infecționiști, care n-au putut înțelege cum un medic renumit, care a descoperit un virus mortal (HIV), să devină adeptul teoriilor conspiraționiste în privința unui alt virus mortal, Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* Rusia nu-și mai poate face mendrele în România! Patru evenimente care rescriu istoria, în două zile. Ambasadorul Kuzmin a fost convocat să dea explicații despre Deveselu și tezaur, șeful NATO vine la București, Guvernul român face ședință la Chișinău

* Să mulțumim Cerului, în română și ucraineană, că Putin nu a negociat cu Trump belicoasele-i pretenții!

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

* SERIAL (84) / Căpitanul Ceaușescu, prizonier în camion

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here