Moțiunea lui Orban, aprobată cu 97% de conducerea PNL Bihor, după 98% la Bistrița-Năsăud

1
298
Ludovic Orban, între Violeta Alexandru și Ilie Bolojan

Ludovic Orban și-a început duminică turneul național de promovare a moțiunii sale, „PNL – Forța Dreptei”, pentru alegerile interne din 25 septembrie. Primele județe în care a poposit: Bistrița-Năsăud și Bihor. Moțiunea sa a fost aprobată de cele două conduceri județene ale PNL cu scoruri uriașe: 98% în Bistrița-Năsăud (57 din 58 de voturi), 97% în Bihor (73 din 75 de voturi).

Precizare importantă: cele 73 de voturi pro-Orban din cele 75 de voturi valabil exprimate, în Bihor, nu înseamnă Orban – Cîțu 73-2! La rândul lui, și Florin Cîțu poate obține scoruri similare, pentru că membrii Colegiului Director județean pot aproba pozitiv moțiunile ambilor candidați.

Orban către delegații la Congres: Nu votați cum vă cere președintele de organizație! E nestatutar să vă ceară așa ceva!

Votul de încredere primit de Ludovic Orban la Oradea este important în bătălia internă, dat fiind că PNL Bihor este organizația județeană cu cei mai mulți delegați la Congresul din 25 septembrie: 192 din totalul de aproximativ 5.000.

Biroul Politic județean Bihor al PNL, „patronat” de președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, a hotărât joi că PNL Bihor nu-l susține în alegerile interne nici pe Orban, nici pe Cîțu. Fiecare delegat la Congres va vota „cum consideră de cuviință”.

Ludovic Orban le-a mulțumit liberalilor din Bihor pentru votul de încredere dat duminică, dar nu a precizat numărul voturilor. A făcut-o, în schimb, unul dintre susținătorii săi, deputatul Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL. Acesta a cris pe Facebook: „PNL Bihor a votat Forța Dreptei! Colegiul Director Județean Bihor a aprobat astăzi moțiunea prezentată de președintele PNL, Ludovic Orban. Moțiunea «PNL – Forța Dreptei» a obținut 73 de voturi pentru din 75 de voturi exprimate. Felicitări, pentru determinare și consecvență, președintelui Ilie Bolojan și colegilor din PNL Bihor!”.

În informarea sa de pe Facebook, după întâlnirea de la Oradea, Ludovic Orban le-a reamintit celor 5.000 de delegați la Congresul PNL din 25 septembrie că, potrivit Statutului partidului, „niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații”. Altfel spus, „este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită”.

Orban insistă asupra acestui aspect pentru că majoritatea liderilor de organizații ale partidului (30 din 48) s-au pronunțat în favoarea lui Florin Cîțu. Actualul lider al PNL îi încurajează pe delegații la Congres să nu voteze cum le cere președintele organizației județene de partid, ci „cum cred ei de cuviință”.

Mesajul lui Ludovic Orban

„Mă bucură în mod deosebit susținerea primită astăzi din partea organizației din Bihor a Partidului Național Liberal, prin votul asupra moțiunii «PNL – Forța Dreptei». Le mulțumesc colegilor din Bihor pentru încrederea pe care mi-o acordă și pentru opțiunea covârșitoare pe care au făcut-o în această etapă.

Am amintit astăzi la Oradea că există o prevedere în Statutul Partidului Național Liberal care menționează că niciun delegat care participă la Congres nu poate primi mandat imperativ din partea vreunei organizații. Fiecare delegat care participă la Congres ia decizia cu privire la alegerea președintelui PNL în funcție de propria voință, în funcție de propria evaluare și propriul discernământ.

Este împotriva Statutului Partidului Național Liberal ca vreun delegat la Congresul PNL să fie constrâns să ia altă decizie decât cea pe care o consideră potrivită.

Cunosc foarte bine organizația PNL Bihor și am o relație foarte bună cu președintele Ilie Bolojan, cu reprezentanții filialei în Parlament și cu cei din administrația locală, o relație de cooperare și de sprijin reciproc.

Am susținut astăzi, în fața colegilor mei, că îmi doresc ca odată cu debutul acestei campanii interne pentru președinția PNL să înceapă și recredibilizarea Partidului Național Liberal. De aceea, în această campanie internă voi avea mesaje pozitive, constructive, echilibrate, care au darul de a arăta românilor că suntem serioși și preocupați să asigurăm o guvernare performantă.

Trebuie să demonstrăm românilor că prioritatea noastră este punerea în practică a programului de guvernare și a angajamentelor luate față de cetățenii români.

Îmi doresc să înceteze atacurile reciproce în această campanie. Ceea ce trebuie să dovedești pentru a dobândi calitatea de președinte al Partidului Național Liberal este măsura în care ești muncitor, ai viziune, obiective, că ai capacitatea de inspira ca lider și că știi să pui în practică un management serios pentru partid. De aceea, în campanie mă voi referi mai puțin la contracandidatul meu și mai mult la ceea ce vreau să fac pentru Partidul Național Liberal.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

* Și „Țăndărică” a semnat pe lista PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

* Salima Mazari, femeia-guvernator, a scăpat din ghearele talibanilor și se află „într-un loc sigur”! Ea a luptat cu arma în mână împotriva jihadiștilor

1 COMENTARIU

  1. Cîțu e în… „CĂDERE-LIBERĂ”!!!

    Iohannis („Il capo di tutti capi” ȘI – !!! – în speța asta!…) tre’ să ia o DECIZIE(-RADICALĂ!!!), URGEEEENT…, căci… SE PRĂBUȘEȘTE (ȘI la el înnn… „CAPO”!!!) TOATĂ ȘANDRAMAUA PE CARE EL (PERSONAL!!!) A CONSTRUIT-O!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here