Moralul rușilor pe front s-a prăbușit. Unitățile nu mai vor să lupte: „Atâția am rămas din 150 de oameni. Pe front nu ni s-au dat muniție, mâncare, apă, răniții n-au fost evacuați, morții putrezesc acolo. Refuzăm să ne întoarcem!”

0
2039
Membrii unui detașament de asalt au relatat într-un mesaj video iadul prin care au trecut și au anunțat că refuză să se mai întoarcă acolo indiferent de consecințe

Moralul trupelor rusești pe front s-a prăbușit abisal, raportează tot mai multe surse. Pe canalele de Telegram (rețeaua de socializare predilectă în spațiul ex-sovietic) se înmulțesc știrile despre unitățile care refuză să mai lupte sau să se întoarcă pe front. Miercuri, supraviețuitorii unei companii de asalt și-au anunțat rudele, într-un mesaj video, că nu mai vor să lupte și că, dacă se va anunța moartea lor, trebuie să se știe că au fost omorâți de propriii lor conaționali, nu de ucraineni.

Mesajul este înregistrat în fața unei case neterminate, fără tencuială și ferestre, în care purtătorul de cuvânt al companiei spune că acolo au fost trimiși supraviețuitorii să se refacă după 3 luni de lupte crâncene. Vorbitorul arată spre grupul din spatele său, aproximativ 20 de oameni, și spune că asta e tot ce-a rămas din cei 150 de membri ai unității care au intrat în luptă inițial.

Pe front, spune liderul companiei, armata rusă nu le-a furnizat nici măcar minimul necesar – apă, mâncare, muniție. Cei răniți n-au fost evacuați, iar morții au fost abandonați pe câmpuri și lăsați să putrezească acolo, în loc să fie îngropați.

După tot acest infern, rămășițele companiei au fost trimise într-o casă neterminată să se refacă, dar după 3 ore a venit un colonel FSB care i-a amenințat, cerându-le să se întoarcă pe front. Militarii din videoclip anunță că nu au de gând să mai facă acest lucru și că se vor preda poliției militare.

Mai jos, traducerea mesajului postat de membrii companiei de asalt rusești și preluat pe Twitter de letonul Dmitri, proprietarul site-ului War Translated.

„Se dau ordine îngrozitoare, care nu prea ar trebui să fie ascultate. Asta e tot ce a mai rămas din 150 de oameni. Am servit timp de 3 luni și nu am fost niciodată plătiți”

„Astăzi este 28 iunie. În fața dumneavoastră se află resturile companiei de asalt. Inițial, la sosirea în zona SMO am avut 150 de persoane. După lupte brutale, asta e tot ce a mai rămas din noi, am fost aduși astăzi față de linia zero în aceste «apartamente».

Colonelul FSB îi amenința pe cei mobilizați aici. Îi amenința pe cei mobilizați aici, dar noi suntem trupe de asalt, am avut la dispoziție trei ore pentru a ne reseta aici de la linia zero.

Pe linia zero nu ni s-a furnizat muniție, mâncare sau apă, răniții nu au fost evacuați, morții încă putrezesc acolo. Se dau ordine îngrozitoare, care nu prea ar trebui să fie ascultate. De fapt, credem că suntem pur și simplu «anulați». Aceasta este o părere personală a mea și a băieților.

Asta e tot ce a mai rămas din 150 de oameni. Am servit timp de 3 luni și nu am fost niciodată plătiți. Tocmai au venit din nou și ne-au spus că trebuie să mergem la linia zero de la Priutne, la mașina de tocat carne. Din nou.

Ideea acestei adrese este că o vom trimite tuturor rudelor noastre și refuzăm să ne supunem ordinelor din mai multe motive menționate mai sus. Ne predăm poliției militare.

Dacă vreunul dintre noi aici moare, nu ar fi pe linia zero, ar însemna că a fost ucis de ai noștri aici, nu în luptă.

Adio, glorie Rusiei.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eliminarea pensiilor speciale, pasată de PSD-PNL generației viitoare! Coaliția a votat o lege prin care reforma e amânată 5 ani și se va termina peste 20!

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Gata cu impostura: Ciolacu rămâne fără certificatul de revoluționar! O comisie din Guvernul său i-a respins cererea de a fi declarat „luptător cu rol determinant” în decembrie 1989

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here