Monstrul „SS-Gestapo” îşi face liniştit de cap, ca în „cazul Kovesi”. Adina Florea anchetează doi procurori din CSM, deşi secţia ei e moartă-n păpuşoi

3
5211

UPDATE 2: Procurorul Nicolae Solomon a anunțat la ieșirea de la audierea la „SS-Gestapo” că a fost chemat într-un dosar constituit ca urmare a unei plângeri din 2018 depusă de Răzvan Savaliuc, gestionarul site-ului Luju.ro şi invitat permanent la Antena 3. Acesta a făcut o plângere împotriva secției pentru procurori a CSM pe motiv că a închis un dosar disciplinar al lui Kovesi. Decizia secției CSM a fost confirmată de justiţie, prin decizie definitivă.

UPDATE 1. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a acuzat luni „SS-Gestapo” face presiuni asupra membrilor săi și a anunțat că va reclama această situație Comisiei Europene.

”Secția pentru procurori apreciază că citarea a doi membrii ai Secției în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informațiilor privind cele două activități procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parțial negativă a propunerilor Ministrului Justiției de ocupare a funcțiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secției, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizate instituțională”, a transmis CSM într-un comunicat citat de G4Media.ro (pe care îl puteţi citi integral la finalul acestui articol).

Totul a început cu atacul la Kovesi

Lumea se întreabă cum rezistă oamenii lui Dragnea şi Tăriceanu de la vârful justiţiei române, deşi primul a ajuns la puşcărie, iar al doilea e cu un picior în ea. Explicaţia e simplă: au primit funcţiile pentru a face harcea-parcea lupta anticorupţie, indiferent cine e la putere, şi nu au de ales. Dacă nu „execută” comanda, riscă mai mult decât dacă îşi duc misiunea la bun sfârşit.

Prin aducerea Adinei Florea din Constanţa (unde nu a deranjat deloc clanul Mazăre) la Bucureşti, Dragnea şi-a împlinit visul de a sabota justiţia din interior. I-a dat pe mâna ei şi lui Gheorghe Stan, recompensat între timp cu funcţia de judecător CCR, o instituţie-monstru: Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SSIJ), botezată şi „SS-Gestapo”.

PSD şi ALDE au creat rapid în Parlament acest monstru judiciar, împotriva tuturor semnalelor din interiorul şi exteriorul României, cu un scop clar: timorarea magistraţilor care nu stau drepţi în faţa politicului, cum recunoscuse Adina Florea că a lucrat ca procuror subordonat disciplinat.

Iar „SS-Gestapo” nu i-a dezamăgit pe marii penali ai ţării: a început s-o terorizeze pe nimeni alta decât Laura Codruţa Kovesi, fost şefă a DNA, considerată spaima mafiei din politică.

Cine o protejează pe Lia Savonea?

Judecătoarea Dana Gârbovan (stânga), aliata Liei Savonea, a fost lăudată în presa rusă

Ulterior, secţia Adinei Florea a mai făcut şi alte grozăvii (vezi implicarea în cazul Sorina, împotriva judecătorilor care respectaseră legea adopţiei), dar capii justiţiei nu s-au arătat deranjaţi.

Dimpotrivă, Lia Savonea, şefa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a susţinut candidatura Adinei Florea pentru şefia „SS-Gestapo”, ignorând recomandările Comisiei de la Veneţia, ale Comisiei Europene şi ale asociaţiilor de magistraţi oneşti.

Practic, Savonea a întors complet spatele Uniunii Europene, exact în momentul în care Dragnea şi Tăriceanu făceau taman acelaşi lucru prin atacul direct la justiţie cu ordonanţe. Deşi erau în tabere diferite, Savonea şi Florea pe de o parte, Dragnea şi Tăriceanu pe de alta funcţionau în tandem neoficial împotriva democraţiei din România.

Azi, nimic nu s-a schimbat, deşi există un Guvern care a promis că face ordine în justiţie (dar nu are control asupra Parlamentului) şi românii au votat masiv la un referendum naţional împotriva corupţilor din politică şi a aliaţilor lor din justiţie.

Lia Savonea nu mişcă în continuare un deget pentru a-i proteja pe magistraţii oneşti dintr-un sistem pe care a fost desemnată să îl conducă în interesul cetăţeanului, iar Adina Florea îşi vede de aceleaşi abuzuri incredibile.

Anchetarea celor doi procurori din CSM

Ultima sa ispravă este chemarea procurorului CSM Nicolae Solomon, fost vicepreședinte al Consiliului, la audieri, pentru ziua de luni, 17 februarie. Pe 14 februarie a fost citat și procurorul CSM Florin Deac. El a fost chemat la Secția specială pentru data de miercuri, 19 februarie, tot ca martor, într-un dosar din 2018.

Întâmplător sau nu, e vorba de doi magistraţi din tabăra care se opune celei controlate de „Ciuma Roşie” din justiţie. Se ştie că secţia pentru procurori din CSM nu se află la cheremul Liei Savonea, aliata Adinei Florea.

Anchetarea celor doi magistraţi este o nouă dovadă că, la vârful justiţiei, este girat în continuare un asalt la adresa taberei pro-DNA, pe care PSD o vrea răpusă, cu ajutorul cozilor de topor din interiorul sistemului.

Acest lucru se întâmplă împotriva voinţei actualei guvernări şi a actualului preşedinte, dar şi a organismelor europene. Ultimul Raport GRECO, a cerut ferm desfiinţarea „SS-Gestapo”, dar capii justiţiei l-au aruncat deja la coş. Costurile le vor plăti toţi românii.

Comunicatul integral al CSM privind presiunile „SS-Gestapo”

Având în vedere informațiile apărute în mass media privind citarea a doi membri ai Secției pentru procurori la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Secția face următoarele precizări:

La data de 13 februarie a fost citat domnul Nicolae Solomon, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat în 2018 la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, având ca obiect infracțiunile de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Citarea s-a făcut prin organele de poliție judiciară, la sediul CSM, pentru data de 17 februarie 2020, fiind semnată de către doamna procuror Adina Florea. La data de 14 februarie a fost citat domnul Florin Deac, în calitate de martor, într-un dosar înregistrat in 2018, având ca obiect infracțiunile de neglijentă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Citarea s-a făcut tot prin organele de poliție judiciară, la sediul CSM, pentru data de 19 februarie 2020, fiind semnată de același procuror Adina Florea.

Despre citarea celor doi membrii CSM, s-au scurs  informații în mass media în dimineața zilei de 17 februarie, înainte  desfășurării actului procesual, într-o etapă nepublică a procesului penal.

Citarea celor doi membri a avut loc la foarte scurt timp după ce Secția pentru procurori a emis avizele pentru cele trei propuneri înaintate de către Ministrul Justiției, în vederea ocupării funcțiilor de vârf la nivelul Ministerul Public, dintre care două au fost negative.

Secția pentru procurori apreciază că citarea a doi membrii ai Secției în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informațiilor privind cele două activități procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parțial negativă a propunerilor Ministrului Justiției de ocupare a funcțiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secției, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizate instituțională.

Secția pentru procurori informează opinia publică că va sesiza Comisia Europeană pentru a aduce la cunoștință aceste împrejurări.

Secția pentru procurori va continua să-şi exercite atribuțiile constituționale de garantare a independenței fiecărui procuror şi a Ministerului Public în ansamblul său.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cănuţă om sucit, „tamponat” de Ludovic Orban: „Ponta a fost mereu un PSD-ist”

* Singurii parlamentari din UE care aleg criza. Planul diabolic al PSD, ALDE, UDMR şi Pro România pentru Guvernul Orban 2

* Beuran, doctoriţa cu… cutiuţa şi mita de 10.000 de euro. Cum şi unde a primit doctorul şpăgar banii de la denunţătoarea sa

* Castelul lui Beuran. Doctore, ai operat greșit și declarația de avere: asta nu e vilă de 364 de metri pătrați!

În următoarea lună, Beuran va „opera” în arest la domiciliu. A stat după gratii doar o noapte

 

3 COMENTARII

 1. Articolul este un fake ordinar! Cel care este autorul ori se face că nu înțelege cum a fost Portocală și elitiștii din procuratura neo-stalinista condusă de Kovesi ori face ceva la comandă sfidând adevărul!

  • Du-te ma cu pluta! Tu la a cui comanda mananci kk, nerusinatule? Aveti si voi doua marote: protocoalele si portocala si o tot tineti langa cu ele! Va sugerez, tie si acolitilor tai, sa va bagati intr-o gaura de sobolan si sa va autoincendiati… Astfel, se va putea asana si societatea romaneasca, scapand de lepadaturile care o sufoca.

  • @john
   La mintea voastra trebuia desfintat tot,SRI,Procuratura,Justitie.Sa puteti voi sa furati in liniste.
   Hai sa vedem si noi cine esti. Intre doi procurori,botoxata si oligofrenul lui Cosma tu in care ai mai mare incredere?
   Voi chiar nu v-ati prins ca rahaturi din astea cu Statul Paralel, Protocoale,mariri de pensii si salarii astea nu mai tin.
   Legea Confiscarii Extinse mai baietel. Asta va asteapta. Sa vedem si noi mamicile lu’,Oprisan,Mazare….cum justifica averile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here