Mitică Dragomir, candidatul Gabrielei Firea: „Mi-au tăiat 70 de milioane din pensia specială. Păcat, erau buni”

2
2888
Ceata PSD: Dumitru Dragomir - Petre Roman - Gabriela Firea - Anghel Iordănescu

Dincolo de frica de pușcărie, Dumitru Dragomir (75 de ani) are un mare of: nu mai primește pensie specială de parlamentar! Fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (1996-2013), Dragomir a avut două mandate de deputat PRM (2000-2008), iar anul trecut a fost ales în Consiliul General al Capitalei pe lista PSD, dar a fost forțat să renunțe la mandat din cauza imaginii sale negative.

Dumitru Dragomir, cunoscut ca Mitică Dragomir sau „Mitică de la Ligă”, s-a plâns într-o emisiune la Kanal D că în acest an a rămas fără pensia specială de parlamentar, după ce s-a votat legea de eliminare a acestui privilegiu pe care și-l asiguraseră senatorii și deputații.

Întrebat ce pensie are, Dragomir a răspuns: „Un pic peste 120 de milioane de lei (12.000 de lei noi – n. red.). Mi-au tăiat 70 de milioane din pensia specială. Păcat, erau buni și ăia. Dar nici pe ăștia nu-i consum. Eu mănânc foarte puțin, nu beau, mă mai duc cu diverși tineri la o cafea sau cu Viorel Păunescu, ori la Adrian Thiess – «La Boschetărie», așa-i zice restaurantului – și mănânc gratis”.

Evident, Dragomir nu duce lipsa banilor. I-au trecut mulți prin mână și prin conturi, dovadă și cele două mandate de pușcăriaș (spre sfârșitul anilor ’70, apoi în 1990), dar și actualele dosare, care-l frig rău de tot, mai ales cel pentru luare de mită (peste 4 milioane de euro) la vânzarea drepturilor de televizre pentru Liga 1 de fotbal.

Altfel, veghează la creșterea afacerilor sale: „Stau pe șantier toată ziua, chiar și-n frig, afară, pe un scaun, dar ce bine e! Dacă mi-e frică de ceva, mi-e frică de sărăcie!”.

În septembrie 2020, Mitică Dragomir a fost pus de Gbriela Firea pe lista PSD pentru Consiliul General al Capitalei, alături de alte nume cunoscute din sport: Anghel Iordănescu, Ilie Năstase, Cornel Dinu, inițial a fost anunțat și Daniel Pancu. Firea explica atunci: „M-am consultat cu colegii mei de la București. E un lucru foarte bun faptul că domnul președinte Marcel Ciolacu ne-a dat mână liberă și la București, și în țară să decidem cine să fie colegii care să ne reprezinte. M-am consultat cu colegii de la București, conducerea națională a fost informată în ziua depunerii – nu ca lipsă de respect, ci pentru că așa a fost stabilit”.

Chestionată despre faptul că Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în primă instanță și așteaptă sentința definitivă, Firea a replicat urzicată: „E condamnat? E în pușcărie? Deocamdată justiția își face datoria. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivă și irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit niciun drept”.

În susținerea „imaculatului” Dragomir, Firea a făcut o comparație stupidă: „Dacă eu aș fi propus și bebeluși de la Maternitatea Giulești, adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să sugă de la sânul mamei, că pampersul e prea ud…”.

Gabriela Firea a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan, dar Mitică Dragomir a fost ales consilier general la Capitală. El nu și-a preluat însă mandatul, fiind forțat de conducerea PSD să demisioneze din Consiliul General.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

* Primul scandal major în coaliție. Rafila: Cîțu „a compromis campania de vaccinare. N-a făcut nimic!”

* Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

* Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

* Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu l-a intentat fratelui său

* Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

* România cumpără cu 454 de milioane de euro 32 de avioane F-16 vechi de 40 de ani, pe care Norvegia urma să le caseze

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here