vineri, aprilie 19, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaȘpaga pentru a scăpa de armată a explodat în Rusia. Moscoviții dau...

Șpaga pentru a scăpa de armată a explodat în Rusia. Moscoviții dau 7.000 de dolari să nu fie încorporați, 19.000 să nu fie mobilizați

-

Mita plătită de ruși pentru a scăpa de înrolarea în armată s-a dublat de când a început invazia din Ucraina, arată „Baza“, un canal de Telegram independent care publică subiecte incomode pentru puterea de la Kremlin. Cel mai mult sunt „jumuliți“ moscoviții, care plătesc acum șpagă, la ofițerii superiori din armată, de 7.000 de dolari pentru a scăpa de încorporare și 19.000 de dolari pentru a evita mobilizarea.

Toată organizarea statală rusească este profund coruptă, iar Armata nu face deloc excepție – ba chiar e printre cele mai corupte instituții. Familiile cu dare de mână își salvează copiii de la încorporare mituind ofițerii de la minister și din comisariate. De când a început războiul, și bărbații trecuți de vârsta încorporării cotizează. Aceștia plătesc pentru a nu fi mobilizați.

Rezultă că în armată și pe front ajung doar cei prea săraci ca să poată mitui funcționarii.

Baza relatează: „Înainte de operațiunea specială, tinerii puteau plăti 200-250.000 de ruble (aproximativ 3.500 de dolari) și ajungeau la «doctorii potriviți», ca să obțină diagnostice care-i declarau inapți militar, iar apoi să le folosească pentru a elibera cartea de identitate militară de categoria B“. Acum, spune sursa, intermediarii care aranjează să se obțină „excepția“ pentru armată cer 400-500.000 de ruble. Un motiv ar fi că a crescut frecvența inspecțiilor printre cei recrutați și a controalelor din spitale. Așadar, e mai multă lume de șpăguit.

- Advertisement -

Până acum, un tânăr avea nevoie de 3 drumuri la spital, ca să scape de armată – unul pentru diagnostic, un al doilea pentru a fi confirmat respectivul diagnostic, iar al treilea pentru a primi certificatul. Acum, totul a devenit mai complicat. Birourile de recrutare militară nu mai dau legitimații care arată că ești inapt, ci doar acordă amânări ale recrutării pentru 6 luni.

După aceea, tânărul vizat de recrutare trebuie să reia tot procesul – spital, șpagă, diagnostic fals, confirmarea lui, o nouă amânare.

- Advertisement -

Mai există însă o posibilitate – aceea de a scăpa de serviciul militar direct la comisariat, unde trebuie să mituiești ofițerii de la birourile de înregistrare și înrolare.

Conform mercurialului vehiculat de intermediari, costă în jurul a 5-6.000 de euro, iar funcționarii de la comisariat nu acceptă decât plata cash în această monedă (euro).

Mai există o categorie care are nevoie să prezinte documente că a făcut serviciul militar pentru a avansa în carieră. În acest caz, e nevoie de 2-3 milioane de ruble.

În cazul bărbaților pasibili de mobilizare, în zona Moscova se plătesc la comisariate circa 1,5 milioane de ruble (18.900 de dolari) pentru a fi „săriți“.

Problema e că aceștia din urmă se pot trezi și cu banii luați, și încorporați. Ofițerii mituiți îi plasează pe „clienți“ la coada listei pentru al treilea val de mobilizare. Aceștia vor fi luați printre ultimii, în cazul în care până atunci nu se completează numărul necesar de oameni de trimis pe front. E posibil să scape, dar e posibil, în același timp, să fie mobilizați și ei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Dosarul „Șpagă la Otopeni”. Directorul arestat: „Am vorbit cu Rareș – «Stai liniștit! Garantat săptămâna viitoare!»” / Vecinul din complexul „Stejarii”

* STENOGRAME. Toți liderii PSD, invocați în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni. „Mă duc la Marcel, l-am rugat să-l sune pe Grindeanu, să-mi dea și mie o prelungire pe 3, 5, 7 ani”

* STENOGRAME. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, denunțat în „dosarul Otopeni”. Ar fi recurs la șantaj folosindu-se de trustul său de presă

Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

Propagandistul putinist ucis la cafenea era spărgător de bănci și trădase Ucraina pentru Rusia. El amenința din Kremlin: „Îi vom jefui pe toți, îi vom ucide pe toți!”. Tatarski este al doilea instigator la genocid anti-ucrainean aruncat în aer, după Dughina

„AVIONUL MEDICAL”. Fuga spectaculoasă a unor medici celebri din Rusia, cu un charter plătit de un miliardar secret. Ca să emigreze, au organizat un congres medical inexistent – inițial în Armenia, apoi „mutat” în Kazahstan

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -