Mișcarea lui Geoană atacă violent Guvernul PSD-PNL pentru că a creat condițiile fraudării alegerilor din 9 iunie. Geoană se teme că va păți același lucru la prezidențiale

3
1551
Mircea Geoană tocmai a realizat că s-ar putea ca actuala guvernare să-i fraudeze voturile la alegerile prezidențiale din septembrie

Fraudarea alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie de către regimul PSD-PNL, tot mai clară pe zi ce trece, a stârnit reacția lui Mircea Geoană, care urmează să-și anunțe candidatura ca independent la președinție. Mișcarea „România Renaște!“, platforma creată de Mircea Geoană pentru a candida, a emis un comunicat în care critică violent modul în care Guvernul Ciolacu a administrat alegerile, acuzând că a permis fraudele și a mărit neîncrederea generală în actuala Putere.

Comunicatul e foarte dur și enumeră fraudele descoperite de duminică până acum. Explicația este una foarte simplă: Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, își va anunța candidatura la prezidențiale în iulie. Dar, pentru că e independent și nu are deocamdată structuri în teritoriu, acest tip de alegeri făcut de PSD și PNL îl dezavantajează masiv.

În acest moment, România s-a întors cu 30 de ani în urmă, iar coaliția aflată la guvernare face abuz de putere pentru a frauda pe față, masiv, voturile cetățenilor. Lui Geoană, ca independent, n-are cine să-i păzească voturile. El tocmai a realizat că PSD și PNL pregătesc repetarea scenariului la alegerile din 15 și, eventual, 29 septembrie (dacă Geoană prinde turul II). Asta înseamnă că pericolul de a-i fi furate voturile primite este uriaș.

Mai jos, comunicatul dat de platforma „România Renaște!“.

„Slaba administrare a alegerilor locale și europarlamentare, generate, fie de incompetență fie de intenția de fraudare, a fost dublată de o crasă ignorare a regulilor democratice și de sfidarea interesului cetățeanului“

Mișcarea «România Renaște!» reclamă incompetența administrării alegerilor locale și europarlamentare, care permite posibilitatea fraudării alegerilor și alimentează neîncrederea generală în caracterul democratic al acestora, în special, și al actualei guvernări, în general.

Numărul mare de voturi anulate la alegerile europarlamentare, numeroasele sesizări despre încercări de manipulare a votului și despre prezența buletinelor pre-ștampilate, imposibilitatea de a se asigura un proces transparent și eficient de numărare și tabulare a voturilor, nu doar ridică suspiciuni, ci imprimă acestor alegeri un caracter nedemocratic.

Slaba administrare a alegerilor locale și europarlamentare, generate, fie de incompetență fie de intenția de fraudare, a fost dublată de o crasă ignorare a regulilor democratice și de sfidarea interesului cetățeanului. Încă de la anunțarea alegerilor, continuând în perioada pre-electorală și culminând cu perioada votării și a stabilirii rezultatelor, lipsa de decență și profesionalism au caracterizat întreaga perioadă.  

Indecizia privind comasarea alegerilor și negocierile politice mult prea vocale au sufocat spațiul public, eliminând orice urmă de profesionalism și decență în prezentarea ofertei electorale a candidaților. Alegerile europene, de importanță majoră în această perioadă de instabilitate globală, au fost complet ignorate, lipsind orice dezbatere a temelor care afectează România.

Mimarea democrației, devenită din ce în ce mai evidentă, și acapararea jocului politic de o coaliție-mamut continuă să ducă la retragerea cetățenilor din spațiul politic, dovadă numărul mare de localități în care a existat un sigur candidat la alegerile locale. Piedicile legislative și financiare puse în calea partidelor mici și a candidaților independenți sufocă și acest spațiu de implicare, iar circul electoral din aceste zile cimentează imaginea unui stat cu o democrație din ce în ce mai firavă, dominat de interesele și jocurile unei oligarhii politice cu evidente tendințe acaparatoare.

Mișcarea România Renaște cere îmbunătățirea fundamentală a administrării alegerilor în vederea organizării alegerilor prezidențiale și parlamentare, astfel încât întreaga perioadă electorală să se caracterizeze prin profesionalism, decență, respect pentru regulile democratice și, în primul rând, pentru cetățean.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Situație tensionată la sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand: „Nu mergeți după fentă! S-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166!”

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

VIDEO. Drulă demisionează de la șefia USR și-l propune pe Fritz. „Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an”

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

Deputatul Mihai Poliţeanu (ex-USR) anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului, învingând candidații PSD și PNL

Șoc în Olt: clanul lui Paul Stănescu pierde Primăria Slatina! Mario De Mezzo (PNL) l-a învins pe „fiul vitreg” al baronului PSD

3 COMENTARII

  1. Asta e creat de securistii maior si stefureac dupa modelul de succes(pentru ei,mama lor!🫥😡) iohannis,si lui i s-a scris o carte la inceput,in 2014! Si acum,pas cu pas,vor face si din geoana o marioneta mai prezentabila,se mizeaza pe memoria scurta a unora…cam curajos mincinosul asta,nu credeti?Ori are el alzeimer,ori crede ca noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.