marți, martie 5, 2024
AcasăDezvăluiriMircea Diaconu, candidatul "Iliescu 2". A avut un rol malefic la Revoluție,...

Mircea Diaconu, candidatul „Iliescu 2”. A avut un rol malefic la Revoluție, iar acum vrea să fie președintele României

-

Actorul Mircea Diaconu se visează președintele României. El și-a anunțat intenția de a candida la alegerile din noiembrie. Cariera sa politică vorbește însă despre un impostor, iar implicarea sa în crimele din decembrie 1989 a rămas ascunsă în ceață.

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu și-a anunțat astăzi intenția de a candida ca independent la Președinția României. E posibil ca el să fie susținut de viitoarea alianță politică formată dintre Pro România și ALDE. Asta ar însemna, însă, ca președintele ALDE, C. A. C. P. Tăriceanu, să renunțe la candidatură.

Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături, condiția pe care trebuie s-o îndeplinească și candidații partidelor.

- Advertisement -

Mircea Diaconu – declarație de presă

* „Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Când spun «încerc să candidez», spun următorul lucru: azi doar spun că aș încerca, pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit, de nefericit, și simt că e nevoie de asta. Dar, faptul că vreau sau că mă manifest ca atare nu înseamnă că și pot. Trebuie strânse 200.000 de semnături, aproape imposibil pentru un singur om cu două mâini, două picioare.”
* „Rostul acestei ieșiri de astăzi este de a obține sprijin, din partea oricui – cetățeni, asociații de toate felurile… În 2014 am cerut același gen de sprijin, care a venit chiar de la cetățeni, pur și simplu. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze măcar această masă enormă de oameni.”
* „Dacă eu cer sprijin, n-am ce negocia. Deci, dacă eu cer sprijin pentru un vis, unde e negocierea? Mă ajuți sau nu mă ajuți. Ești lângă mine sau nu ești, și cu asta basta!”
* „Discut cu oricine, cu oricine… Grupare sau persoană – sunt deschis și fericit dacă vine alături de mine în acest demers. Nu vreau pe nimeni anume, vreau pe toată lumea, nu închid ușa nimănui.”
* „Fără sprijin nu voi putea să fac pașii următori. De aceea, eu nu știu în clipa asta dacă o să izbutesc să strâng cele 200.000 de semnături, că abia atunci pot fi candidat, până atunci sunt doar un aspirant. Azi sunt un aspirant, care poate fi ajutat sau nu.”

Candidatul Varanului

Mircea Diaconu tocmai și-a încheiat un mandat de europarlamentar. El a candidat în 2014 ca independent, dar a fost promovat insistent de Antena 3 și, implicit, de turnătorul corupt Dan Voiculescu.

Prestația sa de la Bruxelles și Strasbourg a fost lamentabilă. A practicat un soi de naționalism constipat, în care Gerula geto-dacul se lua la trântă cu barbarii Occidentului. Retorica sa seamănă cu cea a Mariei Grapini, doar gramatica îi mai desparte.

Cu banii, Mircea Diaconu nu stă rău deloc. Pe lângă milionul de euro pe care mandatul de 5 ani îl asigură unui europarlamentar strângător, se adaugă privilegiul de a fi plătit timp de încă doi ani, cu o sumă egală cu salariul din ultimii 5 ani. Adică, în jur de 7.000 de euro pe lună.

- Advertisement -

Comandant și călăuză

Cariera politică a lui Mircea Diaconu a fost lansată – nedeclarat – pe 22 decembrie 1989, când actorul care joacă atât de bine personaje tâmpite și corupte (îl prinde rolul de canalie!) a făcut pe revoluționarul, într-o regie criminală.

Pe 22 decembrie 1989, când au văzut că se clatină scaunul lui Ceaușescu, Mircea Diaconu și soția sa, actrița Diana Lupescu, s-au dus glonț la Comandamentul Trupelor de Securitate de la Băneasa. Actorul cu ochi albaștri a simțit nevoia să-i viziteze pe „băieții cu ochi albaștri”!

Start spre parvenire

Relatările din acea zi nebună vorbesc despre un Diaconu care a intrat cu tupeu în cazarma Securității și le-a spus ofițerilor că de-acum poporul decide ce și cum. Ssusținut de „revoluționari”, i-a amenințat pe securiști că dacă mișcă-n front va fi vai și-amar de ei. A acționat ca un comandant de oști, dând ordine în stânga și-n dreapta și lăsând impresia că el reprezintă noua conducere pro-sovietică a țării (Iliescu, Brucan, Roman, Militaru, Voican Voiculescu etc.).

În acele zile de foc, Mircea Diaconu și Diana Lupescu au făcut parte din planul „Actorii patrioți și curajoși”, plan pregătit minuțios de sovietici în toamna-iarna anului 1989. Din distribuție au mai făcut parte Sergiu Nicolaescu, Ion Caramitru, Dorel Vișan, etc., cu participarea extraordinară a poetului Mircea Dinescu (ginerele tovarășei Ludmila Loghinovskaia, cetățeană destoinică a URSS).

Tragic este că, după o după-amiază în care Mircea Diaconu a jucat rolul de comandant de oști în cazarma trupelor de Securitate de la Băneasa, trei camioane cu militari în termen au fost trimise să întărească apărarea Aeroportului Otopeni. În camioane se aflau militari detașați de la Câmpina și cazarmați la Băneasa, majoritatea tineri de 19-20 de ani.

Camioanele au ajuns la Aeroportul Otopeni sâmbătă, 23 decembrie, la ora 6.20. Deși au fost recunoscuți după parolă și consemn, militarii au fost mitraliați din trei direcții. Bilanțul masacrului: 48 de morți și 17 răniți.

Curier pentru Teodor Brateș?

Cu câteva ore înaintea carnajului, Teodor Brateș citise la TVR un bilețel care spunea că „trei camioane cu teroriști vor ataca Aeroportul Otopeni”. Brateș n-a explicat de unde avea „informația”. Oameni din Studioul 4 spun că printre cei mai activi cetățeni, în acele ore teribile, s-a numărat și Mircea Diaconu.

A fost curier de știri (false?), călăuză pentru militari pe care nu-i cunoștea (în misiuni mortale) și mare comandant de oști (improvizat). A băgat capul și prin clădirea CC al PCR, de pe acoperișul căreia tocmai zburaseră spre moarte Nicolae și Elena Ceaușescu. Și-a expus basca proletară și în celebrul balcon, să se vadă că e și el revoluționar. Și nu unul oarecare, ci unul cu mare dorință de parvenire.

„Revoluționarul” Mircea Diaconu în sediul CC al PCR

A vrut să ducă la TVR militarii de la Câmpina, cazarmați la Băneasa. Zicea că trebuie apărată Televiziunea. N-a reușit, întrucât camioanele au fost blocate la Aeroportul Băneasa, iar militarii s-au întors în cazarmă. Aveau să moară 12 ore mai târziu, la Otopeni.

Rămâne nedeslușit rolul lui Mircea Diaconu în trimiterea celor trei camioane la Otopeni. Mărturiile sunt confuze, iar ancheta Parchetului, în anii ’90 (regimul Iliescu), a băgat totul în ceață, să nu mai fie lămurit niciodată.

Important e că, 30 de ani mai târziu, Mircea Diaconu vrea să fie președinte…

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

VIDEO. Candidatura Vioricăi Dăncilă îi provoacă o criză de râs fostei sale consiliere. Rolul lui Dan Voiculescu

La „Marele Congres”, PSD a angajat doi aplaudaci ca să alunge atmosfera de înmormântare. N-au reușit

* Explicația Rusiei pentru medicul iradiat după accidentul nuclear: a mâncat crabi radioactivi de la Fukushima!

Demnitarul-pedofil a chemat-o la duș pe prietena de 11 ani a fiicei sale vitrege. Monstrul s-a plimbat dezbrăcat în fața ei, în camera de hotel

Bestia Drăghici își șantaja fetița de 10 ani, ca s-o violeze: „Dacă nu te ating, mă îmbolnăvesc și mor. Vrei să moară tati?!”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Cum a surprins-o Dincă pe Alexandra: „Se dezlegase de la pat și umbla legată la picioare, cu telefonul în mână”. Mărturia monstrului din Caracal e un amestec de adevăruri și minciuni

Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Pățania unui român din diaspora. A supraviețuit gazării din 10 august, dar era să fie asasinat de patru babe de pe uliță!

- Advertisement -

16 COMENTARII

 1. Buna articol, ca sa-si aminteasca si/sau afle toata lumea cine este acest impostor. Deja citesc pe diverse site-uri postari ale unor capete seci care il vad pe Diaconu drept omul care-l va elimina pe KWI.

 2. Cum adică , fostul europarlamentar Mircea Diaconu , va încasa după ce și-a terminat mandatul in Parlamentul european timp de doi ani o indemnizație de mii de euro ? Pentru ce ? Cred ca vremea pomenilor de la Bruxelles ar trebui sa înceteze odată!!!!
  Prea multe favoruri pentru un fost europarlamentar in general !!!! EDTE rușinos și ar trebui oprit aceasta sifonare de bani, uitându-ne la imensa majoritate a romanilor care idi duc zilele in sărăcie lucie.!!!
  Ne dorim un candidat proeuropean ancorat in Europa secolului 21 și nu stafii trecute măcar dacă ar fi cu competenta.!!!

 3. Viclean, lacom, lipsit de caracter, tipul turnatorului care trage foloase din asta – toate i se citeaupe chip si in gesturi inca de cand era actor in mare ascensiune. Nu mi s-a parut talentat, era clar sustinut. Toate personajele lui erau la fel, erau Mircea Diaconu, indiferent de ce se dorea sa fie.
  Probabil, la revolutie a avut o sarcina precisa, ca multi altii. Dupa revolutie, fireste, nu a scapat de ele. A intrat in politica, unde a fost acelas profitor, acelas servitor. Acum, candideaza, desi se vedea ca nu mai e la fel de convins de succes. Probabil, papusarii care l-au scos in fatza cred ca se poate repeta ce a fost in Ucraina.
  Prezentarea de astazi a fost o abureala, un rol foarte prost jucat. Spune ca „gunoiul” l-a facut sa candideze, ca vrea sa-l curete desi, ca politician sau ca persoana publica cu mare notorietate nu a facut nimic in sensul acesta. Dimpotriva, a beneficiat de existenta gunoiului.
  In timp ce artisti precum Victor Rebengiuc, Dan Grigore, oameni de cultura precum Mihai Sora, Andrei Plesu, Liiceanu si multi altii se razboiau cu „gunoiul” in frig, lapovita sau gazati de jandarmerie, el ce facea? Incasa bani buni de la UE, de la guvern sau de la trustul lui Voiculescu, pentru colaborare. Iar acum… s-a asezat in fruntea miscarii de ecologizare a Romaniei! Mare sarlatan!

 4. Mircea Deaconu a fost europarlamentar ales prin vot al unei părți a poporului. Un vot bun de pus la reverul PSD. Un uituc.

  La președinție îți trebuie prieteni. Dacă ai avut prieteni, ai și moduri de exprimare politică. Firește, aici Banii Vorbesc.

 5. Un coleg de facultate (I.A.T.C.) al acestei SECATURI IPOCRITE a povestit un episod din studentie. Mircea Diaconu a fost, dupa admitere, repartizat in grupa indrumata de Olga Tudorache.
  Aceasta mare actrita (care era renumita pentru stilul sau de comunicare foarte direct !), in momentul in care l-a vazut pe Diaconu, i-a spus, „din prima”: „Mai baiatule, tu, cu fata asta extraordinara, de… NATARAU ABSOLUT (Sic !), trebuie sa te specializezi pe roluri de… PROSTANAC !!! Ai un noroc teribil, cu moaca ta, care-i mai de… PROSTOVAN decat a lui Stan-si-Bran, Bourvil si Fernandel, LUATI IMPREUNA !
  Iar M.D. chiar i-a ascultat sfatul, in cariera de actor…

   • Ai uitat tu…, ti-am spus-o vara trecuta, Grigore, la Neptun !

    O stiu de la „Nea John”, carea aflat-o de la respectivul mare actor (nu-i dam numele, caci nu avem acordul lui…), coleg de grupa (sau de an…) cu M. Diaconu, la I.A.T.C. !

    De altfel, acest coleg a spus-o si… PUBLIC, intr-o emisiune de televiziune, prin anii ’90 !

  • Exact asta vad si eu cand vad fata lui diaconu ( cu „d” mic, ca nu merita), un PROSTOVAN!!!! Cata dreptate avea marea nostra actrita, Olga Tudorache!! Si sper din suflet sa nu cumva sa-l vad presedinte pe actoras, am fi de rasul curcilor!!!

 6. Un mizerabil odios, o slugă netrebnică a marilor interlopi criminali și devalizatori ai României, o subspecie fără onoare și ‘coloană vertebrală’, un râios bolșevik, o lichea mizerabilă care n’are nici în clin și nici în mânecă ceva comun cu poporul român !

 7. Un actor de 2 bani gauriti, cred ca pcr il sustinea sau securitatea, probabil ca vom afla ca era turnator la securitate, altfel nu-mi explic in ce fel a ajuns sa joace roluri, unele dintre ele chiar peincipale, a avut vreo 3, cand n-are nici in clin si nici in maneca talent.
  Habar n-am ce idioti ar putea sa-l voteze.

 8. Prost-prost, in roluri de prost, dar lichea mare in realitate, pai nu i-a dat el contracte nevestei, si dupa aia facea pe nevinovatu: ca el nu stia, ca el nu credea, ca el a intrebat inainte… era omul inocent, ca lacrima…de strut!?!? Doamne iarta-ma ca nici nu mai stiu ce scriu, m-a facut individul asta tupeist sa-mi ies din fire!!!!!

 9. Urât,schimonosit,rapace nelipsind din majoritatea filmelor comuniste de slabă factură,acel rol de om de la țară care cu demnitate comunistă reușește orice, vânător de roluri, funcții,nevinovat la față,dar fățarnic, iată că astăzi de ciorba pe afară și apare fără rușine că fiind candidat independent (ce vrăjeală) pentru alegerile prezidențiale!El țăranul,gospodarul,primul grădinar al țării,el șoferul patriot ARO,el…Oare mica gospodărie a d.lui Diaconu,nu are nevoie de priceperea maestrului?!?!Simpatic,simpatic,dar mare ACTORAȘ!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -