Ministrul Ghinea a ridiculizat PSD în Parlament: „E VNB, nu BMW! Venitul Naţional Brut, nu o maşină nemţească!”

5
4295

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a făcut praf PSD luni, în Parlament, la dezbaterea moțiunii depuse de social-democrați împotriva acestuia, pe tema PNRR. În doar câteva cuvinte, Ghinea a desființat tot textul moțiunii, indicând simplu, pe puncte, falsurile promovate de PSD.

În urletele și fluierăturile parlamentarilor social-democrați, Ghinea a luat la mână textul moțiunii, arătând că nimic din ce e scris acolo nu corespunde realității și că, în mai multe rânduri, înșiși autorii se contrazic.

De ironii n-a scăpat Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a fost sfătuit să nu pună textul moțiunii pe Facebook, pentru că se va alege cu contul blocat pentru fake-news, scrie Adevărul.

PSD a depus moțiunea de cenzură „Cristian Ghinea, de la zero la abis”, al cărei text s-a discutat luni și va fi votat marți. În esență, PSD îi reproșează că n-ar fi atras fonduri europene și că a eșuat în elaborarea PNRR. Ghinea a venit în Parlament și a demonstrat contrariul, grupând textul – pe care l-a numit “un banc prost” –  în “cinci mari minciuni”.

Cum a desființat Cristian Ghinea, în doar câteva fraze, moțiunea PSD: „Alocarea banilor se face în funcție VNB. VNB, nu BMW! Nu e o maşină nemţească, este Venitul Naţional Brut. Puneţi mâna şi citiţi!”

„Sunt cinci mari minciuni în această moţiune, pe care oricine le putea verifica uşor din informaţii publice.

Prima minciună gogonată: vă plângeţi în moţiune că în fiecare zi România pierde bani mulţi. Adevărul este că în anul acesta au intrat în ţară 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale, bani întraţi înainte de PNRR.  Alte 2,3 miliarde de euro aflate în procesare vor intra în ţară până în decembrie. Spuneţi în moţiune: «faptele şi cifrele vorbesc». Da, cifrele vorbesc şi vă fac de ras.

A doua minciună: spuneţi că absorbţia curentă este la pământ. Fals! Rata absorbţiei este de 55%, în marja curentă a mediei europene de 58%. Este chiar mai mare decât a altor state precum Italia, Spania, Danemarca. Informaţia este publică pe site-ul Comisiei Europene. Puneţi mâna şi citiţi!

A treia minciună: spuneţi că programele din cadrul programului financiar 2021-2017 nu există nici pe hârtie. În acelaşi text, două pagini mai târziu, pentru că autorii moţiunii nu au citit-o de la un cap la altul, scrie că programele au fost trimise la Bruxelles. Decideţi-vă! Adevărul este că România a publicat încă de anul trecut proiectele şi într-adevăr au fost trimise la Comsie.

A patra minciună gogonată: spuneţi că Guvernul nu a alocat bani pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19. Fals! S-au alocat 2,7 miliarde de lei în ultimul an pentru dotarea spitalelor din România. Sunt proiecte semnate, în curs de implementare.

A cincea minciună: spuneţi că s-au evaporat 1,3 miliarde de euro din alocarea pentru PNRR. Fals! Alocarea pentru fiecare ţară se face pe baza unei formule de calcul din regulament. Formulă de calcula bazată pe VNB. VNB, nu BMW. Nu e o maşină nemţească, este venitul naţional brut.

Puneţi mâna şi citiţi!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO+VIDEO. Brutele care au terorizat un activist civic și i-au vandalizat mașina, de față cu polițiștii. Trei bătăuși au ajuns după gratii

* Primarul suspectat că ar fi violat o fată de 12 ani vrea la detectorul de minciuni. El cere și test ADN, pentru a arăta că alt violator e tatăl copilului

* Orban: „Am fost părăsit de Rareş Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău. Au încercat să arunce în aer formarea coaliţiei”

* Rareş Bogdan, atac tăios la Ludovic Orban: „Dacă mă apuc eu să vorbesc, îl va durea stomacul rău de tot!” / „S-ar putea ca nervii mei să plesnească, şi-aşa sunt întinşi la maxim!”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Eroul Danemarcei: fundașul lui AC Milan care l-a salvat pe mijlocașul rivalei Inter Milano, făcându-i respirație gură la gură

* Start în EURO 2020 – o lună de fotbal de clasă! Program, echipe, suporteri, bani, istorie, transmisii TV

5 COMENTARII

  1. Mai fratilor, pana la urma tarisoara asta a rezistat la multe vitregii, sper sa incepem sa intram in normalitate, mult succes celor care intr-adevar vor sa faca ceva!

  2. Cristian Ghinea , marele specialist in economie, nici nacar nu are studii economice de specialitate , ne oferă o
    Mostra din “gândirea ECONO
    MICA “ , declarând răspicat VENIT NAȚIONAL BRUT .!!! Acest termen propus de dumneata NUexista in vocabularul ECONOMIC .
    EXISTA DOAR PRODUSUL INTERN BRUT , prostanacule , cocoțat cu nesimtire in acessta demnitate publica, sa pună acessta coaliție de dreapta formată de incompetenți sa conducă ministere de-o importantă deosebita pentru ROMÂNIA este o batjocora la adresa poporului roman.!!!
    Dați-l afara domnule premier ca ne face de Rușine acest derbedeu politic care nu are ce cauta in acest vuvern.!!! Este de o prostie rar întâlnită!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.