Mi se face frică

6
703
Paul Palencsar, jurnalist și teolog

Toni Greblă – omul care are grijă ca voturile noastre să nu fie fraudate. Este președintele Autorității Electorale Permanente, autoritatea ce organizează alegerile în România.

Fost senator PSD, prefect de București și secretar general al Guvernului, Greblă a fost acuzat de DNA pentru infracțiuni de corupție și trafic de influență, pe când era judecător la CCR. Dosarul său cuprindea zeci de infracțiuni, fiind o premieră scandaloasă pentru un magistrat de asemenea nivel. În interceptări, actualul președinte al AEP folosea amenințări în stil interlop, demne de familia Corleone.

În anul 2023, Toni Greblă a încasat venituri de 410.000 de lei, din trei indemnizații și două pensii. Să fie primit!

Pe scurt, acesta e CV-ul omului care în România anului 2024 e garantul esenței democrației, anume al votului fiecăruia dintre noi. În cheia asta, informațiile despre fraudarea votului la numeroase secții de votare devin expresia unei stări de fapt.

Nu știu voi, dar mie mi se face frică. Simt că-mi pleacă pământul de sub picioare, când aflu pe mâna cui încap speranțele noastre, visul de a face o Românie din care copiii și nepoții noștri să nu o ia la sănătoasa, spre țări în care democrația nu e doar amăgire.

Este halucinant modul în care voturile au fost numărate în multe dintre secțiile de votare, sub conducerea lui Toni Greblă, vechi om al sistemului. Sute de voturi trecute de la USR la AUR. Din pix. Procese-verbale măsluite și buletine de vot anulate fraudulos. Acestea sunt infracțiuni care trimit direct la pușcărie pe oricine le comite. Nu și la noi. Partidul-stat, mașinăria PSDNL-istă funcționează la capacitate maximă, asigurându-și supraviețuirea.

Ce fel de stat e acela care nu poate garanta un vot credibil și transparent pentru cetățenii săi? Unul eșuat, cum ne spunea Klaus Iohannis? Cum ne privește Europa, când ziarele anunță fraude la alegerile din România, ca în cea din urmă țară bananieră?

E rușinos și sacrileg tabloul României actuale, o caricatură în tușe groase a ceea ce ar trebui să fim după 34 de ani de la Revoluția născută din speranța că putem fi altfel. Nu putem. Dacă am putea, am fi.

DE ACELAȘI AUTOR:

Trist și rușinos moment!

O familie de ucraineni, în trenul de București

Tatăl meu a murit

Nunta lui Cherecheș

Patriarhul Kiril, păstorul ce-și mănâncă turma

6 COMENTARII

 1. Comuniștii își schimbă părul ar năravul ba 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Corect. Una peste alta justitia l-a scos basma curata.

  Nu Toni Grebla (ce nume de interlop) este problema, ci faptul ca atatia ani a fost facut scapat de justitie, in conditiile in care a fost bagat in toate scandalurile cu putinta.

  Deci ceva nu e deloc in ordine. Nici legile, nici justia. Ori Grebla a fost acuzat pe nedrept, ori justitia nu functioneaza. In ambele cazuri este foarte grav.

  • libertatea.ro
   „Marea prescripție”: Mircea Cosma și fiul său, Vlad Cosma, scăpați de pușcărie, dar obligați să restituie o mită de șase milioane de lei. Alte 8.000 de dosare, închise în același fel
   Citeşte întreaga ştire: „Marea prescripție”: Mircea Cosma și fiul său, Vlad Cosma, scăpați de pușcărie, dar obligați să restituie o mită de șase milioane de lei. Alte 8.000 de dosare, închise în același fel

   SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”

   PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE.

 3. de aur al romanului de azi -sa treaca prin scoala ca gasca prin apa, sa-si cumpere diplome certificate multe, sa munceasca nimic dar sa primeasca bani multi, sa intre in politica pentru functii si sa voteze neterminati sau sa nu voteze ca nu l intereseaza, sa fie smecher sau sarac si manipulat, sa semene cu Ciolacu, R.Bogdan si Gorghiu la un loc. Asta e rezultatul alegerilor. Si noua ni se face frica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.