Mesajele lui Nicolae Rațiu, Alex Ștefănescu și Vasile Lupu către Congresul „adevăraților țărăniști”

0
461
Nicolae Rațiu - Alex Ștefănescu - Vasile Lupu

Congresul de fuziune a celor două partide care-și trag seva din veciul PNȚCD, desfășurat sâmbătă, 1 octombrie 2022, la Muzeul Țăranului Român din București, a avut parte și de câteva mesaje din partea unor membri sau susținători marcanți, care nu au putut fi prezenți din cauze diverse.

La Congresul de fuziune a Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM) cu Partidul Corectei Guvernări (PCG), sub vechiul și noul nume de PNȚMM, au fost citite sau redate video mesajele adresate de câteva personalități marcante ale „exilului extra-PNȚCD”.

Omul de afaceri Nicolae Rațiu (74 de ani), fiul cel mic al regretatului Ion Rațiu, nu s-a implicat în activitatea noului partid, dar îl susține cu simpatie.

Alex Ștefănescu (74 de ani) și Vasile Lupu (72 de ani) n-au putut participa la Congresul din 1 octombrie din cauza unor suferințe în planul sănătății.

Cu toții au transmis mesaje de susținere și încurajare pentru „adevărații țărăniști”, grupați acum în PNȚMM.

Mesajul lui Nicolae Rațiu

„Pentru PNȚMM

Vă doresc mult succes în înființarea unui partid care să umple golul moral din politica românească de astăzi.

Pentru a realiza acest lucru, va trebui să luați toți foarte în serios acele cuvinte ale tatălui meu, Ion Rațiu: «Voi lupta până la ultima picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine».

Prea multe încercări de a înființa un partid bazat pe morală și într-adevăr orice nou partid au eșuat deja tocmai din cauza diferențelor interne de opinie și a incapacității de a găsi un teren comun.

Rezolvați această problemă și aveți o șansă! O nouă inițiativă care să reprezinte aspirațiile tinerei generații și ale celor dispuși să slujească națiuniea cu onestitate și demnitate este într-adevăr necesară.”

Mesajul lui Alex Ștefănescu

„Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache își reconfirmă originea

În anii tulburi de după 1989,  Partiul Național Țărănesc Creștin și Democrat a însemnat foarte mult pentru mine. Mă duceam la sediul lui de pe Bd. Carol, mă simțeam emoționat ca și cum m-aș fi dus la o biserică. Am suferit foarte mult din cauza modului cun a fost condus și înstrăinat de menirea lui în ultimii ani. A trebuit să-l părăsesc, nu speram că va mai renaște vreodată.

Și iată că revenirea lui la viață se petrece acum datorită unor oameni minunați de pe ambele maluri ale Prutului. Mă bucur din toată inima, are și un nume nou, care îi reconfirmă originea: Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache.

Regret că starea sănătații mă împiedică să fiu alături de dvs, dragi prieteni cunoscuți și necunoscuți, dar sufletește sunt cu entuziasm și recunoștință, așa bolnav cum mă găsește acum acest moment. Vă asigur că am să vă susțin cu toate mijloacele de care încă dispun.

PNȚ nu este un partid oarecare, ci esența existenței noastre istorice, el face parte din ADN-ul poporului român. Congresul Dvs va rămâne în istoria României. Vă doresc succes, succes, succes!

Alex Ștefănescu, critic literar, țărănist de pe vreamea seniorului Corneliu Coposu”

Mesajul lui Vasile Lupu

„Dragi colegi, dragi prieteni, frați întru credință,

Felicitări și mulțumiri pentru efortul și sacrificiul pe care îl faceți, adunându-vă astăzi ca să reaprindeți flacăra național-țărănismului pe pământ românesc! În demersul vostru, nu uitați o clipă că noi, țărăniștii, am fost scoși din Parlament pentru greșelile noastre, dar mai ales pentru meritele noastre, care ne-au plasat un timp în fruntea clasei politice și-i deranjam pe toți ceilalți.

Am greșit că nu am știut totdeauna să identificăm intriganții, oportuniștii, infiltrații printre noi și să-i eliminăm la timp. Am greșit că nu am rămas uniți după moartea lui Corneliu Coposu. Totuși, am rămas deasupra tuturor prin platforma noastră care, dacă ar fi fost urmată, ar fi situat astăzi România în fruntea, și nu în coada Europei.

Am fost cei care, în mod constant, am susținut nevoia reînnodării legăturii firești de continuitate cu adevărata «epocă de aur», a României interbelice, apărând monarhia constituțională, proprietatea privată, integrarea euro-atlantică, unitatea națională în granițele României Mari, demascarea atrocităților comunismului și restabilirea adevărului istoric, toate sub cupola credinței creștine.

Am ieșit în fața poporului român cu luptători pentru libertate, mari patrioți, care și-au dat ultima suflare pentru o Românie democrată: Regele Mihai, Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Ion Diaconescu, Ioan Alexandru, George Șerban, Ioan Pușcaș și alții, astăzi recunoscuți de toți românii lucizi ca eroi, oricât de puternică și eficientă ar fi propaganda neocomunistă.

De aceea, în prezent, când lucrurile s-au mai schimbat și societatea românească a mai evoluat, avem cu ce ieși din nou în fața poporului român. Putem reuși doar dacă ne vom elibera de păcatele trecutului, atâtea câte au fost: intrigă, orgolii, lăcomie, parvenitism.

Felicit, de asemenea, adunarea noastră, la care particip din tot sufletul și din tot cugetul, dar nu și cu trupul obosit fizic.

Sunt pentru cooptarea în demersul nostru a fraților din teritoriile românești vremelnic rămase în afara fruntaliilor țării. Nu uitați că basarabenii ne-au luat-o înainte la 1918, la 1989 și în prezent, cu lideri aleși dintre personalități formate la marile universități ale lumii, și nu din doctori falși și titulari de averi necinstite.

Nu-i uitați o clipă pe tinerii plecați din țară de răul guvernământului neocomunist! Suntem datori, prin testamentul lui Iuliu Maniu, prin legământul Regelui Mihai, prin martirajul înaintatașilor din timpul comunismului, prin sacrificiul părinților, bunicilor și străbunicilor noștri.

Dumnezeu să binecuvânteze adunarea nostră, Dumnezeu să binecuvânteze România!

Totdeauna al Dumneavoastră,

Vasile Lupu.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Vechii țărăniști se organizează pentru a vindeca o rană istorică. „Ion Iliescu a fost un trădător! A blocat cu toate puterile lui reîntregirea neamului românesc”. Congresul PNȚMM a ales ca președinte o basarabeancă

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Urlete și scandal cu „Căpitanul” Simion la 3 dimineața, în Piața Victoriei. Prins conducând fără permis, liderul AUR s-a ascuns la etajul autocarului partidului, parcat pe interzis, și și-a chemat fanii să-l salveze

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here