VIDEO. Somație pentru 5.500 de ruși: „Sunteți înconjurați, rezistența este inutilă. Depuneți armele și predați-vă cu mâinile ridicate!”

0
7733

Forțele Armate ale Ucrainei i-au înconjurat în totalitate pe invadatorii ruși lângă orașul Liman (22.315 de locuitori în 2015), situat în nordul regiunii Donețk. Ucrainenii le cer rușilor cu insistență să se predea și să nu opună vreo rezistență suplimentară, altfel vor fi lichidați până la ultimul. Ar fi vorba despre aproximativ 5.500 de militari ai Kremlinului, care au fost prinși în „căldare”.

Mulți dintre cei 5.500 de ruși prinși în încercuire au rămas fără provizii. Informațiile au apărut pe canalul de Telegram al postului de radio Svoboda, preluate de site-ul Obozrevatel.com.

Ucrainenii au distribuit în acest sens un scurt videoclip, în care îi sfătuiesc pe „denazificatorii” depășiți numeric să depună armele, fiindcă oricum nu reprezintă nimic altceva pentru Guvernul lor decât „carne de tun”.

VIDEO: Apelul Armatei ucrainene către rușii prinși în încercuire

Ucrainenii le dau și instrucțiuni ocupanților despre cum anume trebuie să acționeze pentru a rămâne în viață: „Forțele de Apărare Ucrainene au capturat Liman, o rezistență suplimentară este inutilă. Sunteți înconjurați. Pentru a vă preda, trebuie să mergeți la cea mai apropiată șosea sau localitate, să depuneți armele și să așteptați reprezentanții Forțelor Armate ale Ucrainei. Să vă predați cu toții cu mâinile ridicate! Țineți minte, Guvernul vostru nu are nevoie de voi. Pentru ei, voi sunteți carne de tun. Cei dragi au nevoie de voi acasă”.

Obozrevatel.com: „Forțele de Apărare ale Ucrainei ar putea elibera în curând orașul Liman din regiunea Donețk, ocupat temporar. Fără să aștepte sprijin, armata rusă se retrage deja haotic în direcția satului Torskoie, care se află la nord-est de Liman. Jurnalistul Iuri Butusov a scris că apărătorii Ucrainei au condus principalele forțe ale Armatei a 20-a Combinate a Federației Ruse în «căldarea» din zona Liman și Iampol din regiunea Donețk. Se presupune că Forțele Armate ale Ucrainei au luat sub controlul focului ultima rută de aprovizionare pentru ocupanți, și anume Kremennaia – Liman”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

* Misterul întârzierii lui Putin la discursul de anexare: dureri abdominale puternice înaintea ședinței. „S-a aplecat în față, încercând să-și mențină o postură naturală”

* Soldat rus întors de pe front, despre sutele de mii de recruți: „Noi suntem fasciștii. Pe bune, noi suntem fasciștii!”

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Urlete și scandal cu „Căpitanul” Simion la 3 dimineața, în Piața Victoriei. Prins conducând fără permis, liderul AUR s-a ascuns la etajul autocarului partidului, parcat pe interzis, și și-a chemat fanii să-l salveze

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here