Medicina în vremuri de „Ciumă Roşie”: fals ginecolog cu cabinet de 25 de ani!

0
1323

Florica Trandafir, o femeie care a terminat Facultatea de Medicină fără a-și face rezidențiatul, și-a înființat, în anul 1994, propria policlinică, la parterul unui bloc din cartierul Militari. Ministerul Sănătății i-a dat aviz pentru cabinet de medicină generală, dar Florica Trandafir și-a oferit singură dreptul de a acoperi specializări pentru care nu avea nicio calificare, precum medicină internă și ginecologie.

Au trecut 25 de ani și Florica Trandafir își continuă activitatea: oferă consultații ginecologice, tratează probleme grave de sănătate cu aparate de la teleshopping, se pretinde specialist în infertilitate, face chiuretaje și eliberează rețete fără parafă. Între timp, a găsit și o metodă de a păcăli autoritățile să-i acorde aviz pentru ginecologie, folosindu-se de un medic ginecolog care profesează la Iași și pe care l-a angajat doar pe hârtie

Ștefania, o tânără de 21 de ani, a ajuns în cabinetul Floricăi Trandafir cu un nodul mamar și a fost asigurată că va scăpa de operație. Florica Trandafir a tratat-o cu siropuri, plasturi cu estrogen și aparate de fizioterapie, taxând-o cu peste 1.000 de euro. În loc să dispară, nodulul și-a dublat dimensiunea, iar Ștefania a ajuns, în cele din urmă, la un medic adevărat, care a operat-o.

Jurnaliştii Recorder au confruntat-o chiar pe Florica Trandafir (66 de ani) cu propria impostură și n-a avut nimic de obiectat: a recunoscut că nu este ginecolog și că, la o adică, se gândea mai demult să închidă cabinetul. Însă în timp ce ea își recunoaște impostura, autoritățile spun că la clinica ei totul este în regulă.

Cristina Pelin, directorul Direcției de Sănătate Publică București (DSP), a declarat că la cabinetul Med Trand, deținut de Florica Trandafir, există autorizație sanitară pentru servicii de ginecologie încă din anul 2000, aceasta fiind emisă în baza unui aviz dat de Colegiul Medicilor!!!

Forumurile sunt pline de mărturii ale unor paciente care afirmă că s-au ales cu probleme grave de sănătate în urma tratamentelor aplicate de falsul ginecolog, unele dintre ele fiind postate încă de acum zece ani. În tot acest timp, autoritățile n-au luat nicio măsură, iar cei care au mers la Colegiul Medicilor să o reclame, au fost luați peste picior: „Ce, vrei să te joci de-a detectivul?”

Investigaţia pe larg, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here