duminică, aprilie 21, 2024
AcasăLumeaMarea amenințare mondială este China, avertizează șeful spionajului britanic. Planeta e într-un...

Marea amenințare mondială este China, avertizează șeful spionajului britanic. Planeta e într-un moment-cheie: Beijingul manipulează tehnologia ca să supravegheze populația lumii și creează o rețea de „economii și guverne clientelare”

-

Nu Rusia care e pe cale să piardă războiul din Ucraina e în acest moment cea mai mare amenințare planetară, ci China comunistă, urmează să avertizeze marți Sir Jeremy Fleming, șeful spionajului britanic, într-o conferință. Beijingul încearcă să manipuleze tehnologia pentru a obține controlul asupra întregii populații a Pământului după modelul implementat deja în propria țară și își dezvoltă o rețea „de economii și guverne clientelare”, care sunt dispuse “să-și ipotecheze viitorul”.

Lumea se află într-un moment-cheie – e așteptat Sir Jeremy Fleming să spună la conferința anuală a RUSI (Institutul Regal al Serviciilor Unite – think-tank dedicat problemelor de apărare și strategice). Marea Britanie se află, de asemenea, într-un „moment al ușilor glisante”, viitorul depinzând de deciziile care se iau acum.

Un astfel de discurs este foarte rar din partea unui conducător al serviciilor secrete, remarcă Deborah Haynes, editor pe probleme de apărare și securitate la Sky News. Asta înseamnă că pericolul este, cu adevărat, foarte mare.

- Advertisement -

Șeful spionajului britanic avertizează că Partidul Comunist Chinez urmărește să manipuleze tehnologia online și spațială, care stă deja la baza vieții oamenilor, pentru a-și consolida influența în țară și în străinătate și pentru a obține noi oportunități de supraveghere a întregii omeniri. Conducătorul GCHQ (comunitatea serviciilor de informații britanice) va sublinia un paradox, potrivit căruia „marea putere a Beijingului, combinată cu frica, determină China să întreprindă acțiuni care ar putea reprezenta o amenințare uriașă pentru noi toți”.

Sir Jeremy Fleming își va arăta și temerile cu privire la potențialul Beijingului de a viza sateliții adversarilor într-un moment de conflict, paralizând un domeniu crucial pe care se bazează armatele pentru a lansa arme și a comunica. El se teme că această tehnologie ar putea fi folosită și pentru a urmări persoane.

China se folosește de mediul online pentru a încerca să preia controlul asupra lumii. Încearcă să impună alte standarde în internet, ca să aibă control și urmărire mai bune asupra oamenilor, folosește monede digitale chinezești și dezvoltă sateliți pentru a supraveghea omenirea

De asemenea, el avertizează că Beijingul încearcă să creeze „economii și Guverne clientelare” prin exportul de tehnologie către țări din întreaga lume, afirmând că aceste state riscă să „își ipotecheze viitorul” prin achiziționarea de tehnologie chineză cu „costuri ascunse”.

- Advertisement -

Fenomenul este deja în plină desfășurare, China obținând deja controlul asupra a numeroase țări africane. Mituind conducerile acestor țări, acordându-le împrumuturi necondiționate sau construindu-le diverse obiective (teatre, cartiere de locuințe, porturi etc), China a concesionat pe perioade uriașe (49 sau 99 de ani) puncte strategice din economiile statelor respective, precum zăcămintele de minerale, aeroporturi, porturi etc.

Sir Jeremy Fleming va avertiza că domeniile prin care China își extinde controlul asupra lumii sunt tot mai diversificate și includ acum:

  • noi standarde pentru internet, care ar putea oferi metode de urmărire și un control guvernamental mai mare;
  • monede digitale chinezești – care ar putea fi folosite pentru a monitoriza tranzacțiile utilizatorilor și pentru a încerca să se sustragă de la tipul de sancțiuni impuse Rusiei;
  • planuri pentru un sistem de sateliți chinezi, citând temeri că ar putea fi folosit pentru a urmări persoane.

Conducătorul serviciilor secrete britanice menținează însă că acest control chinezesc în plină dezvoltare acum asupra acestor domenii nu este inevitabil: „Avantajul nostru tehnologic strategic viitor depinde de ceea ce vom face noi, ca și comunitate, în continuare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Bravura izmenelor cu batistuță: Rareș Bogdan amenință Europa cu o blocadă și o criză alimentară! Iohannis: „L-a luat puțin valul”

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

* Se fâsâie încă o fumigenă rusească: nu va fi nicio criză energetică la iarnă! Țările UE au depozitele pline cu gaz peste 90%, iar prețul gazelor a scăzut la mai puțin de jumătate față de luna august

* VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* O diademă hunică de aur cu pietre prețioase, veche de 1.500 de ani, a dispărut fără urmă după ce rușii au luat-o din Muzeul Melitopol. Bijuteria era printre cele mai valoroase artefacte din lume

* VIDEO. „Podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia, a fost rupt în două! Un camion-capcană a dărâmat calea rutieră, 7 vagoane-cisternă au aruncat în aer calea ferată

* Culmea tupeului: după 7 luni în care a bombardat blocuri de locuințe, spitale, școli și centrale electrice în Ucraina, Putin spune că lovirea podului Kerci ar fi „un act terorist”!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -