Cum erau fraudate pariurile online de către angajații unei agenții partenere Unibet. Percheziții în București și 3 județe. Sunt audiate 26 de persoane

0
1157
Membrii bandei făceau fraudele la segmentul de pariuri live

O rețea de angajați ai unei firme partenere Unibet a fost descoperită că frauda pariurile online, fiind vizată acum de poliție și procurori, care fac percheziții în București și 3 județe, scrie G4Media. Paguba descoperită până în acest moment este de 315.000 de lei obținuți prin măsluirea a 184 de pariuri sportive.

Anchetatorii au făcut marți 6 percheziții la domiciliile unor indivizi din București, Ilfov, Ialomița și Călărași. Sunt suspectate de fraudă informatică un număr de 5 de persoane.

Escrocheria survenea la pariurile live. În momentul în care se marchează, apar eliminări sau alte momente-cheie de acest fel în joc, softul suspendă automat pariurile pe acele evenimente. Însă un membru al bandei reactiva manual pariul pe evenimentul respectiv, preț de doar câteva secunde, interval în care acoliții săi plasau pariurile pe ceea ce se întâmplase deja. De exemplu, pariau că va fi o eliminare în momentul în care se dăduse deja cartonașul roșu, iar sistemul de pariuri live era reactivat manual timp de câteva secunde.

După cum se poate vedea, membrii bandei au încercat să fie atenți ca să nu fie prinși, valoarea medie a câștigurilor la aceste fraude nefiind foarte mare. În medie, profitul biletelor de pariuri trucate era de 1.700 de lei, iar fraudele s-au răsfirat pe parcursul a doi ani.

Cercetările sunt făcute de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sectorul 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Comunicatul Poliției Capitalei

„5 angajaţi din cadrul unei case de pariuri, având funcţia referent statistician, ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri”

„Astăzi, 11 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţul Ialomiţa şi 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018-2020, 5 angajaţi din cadrul unei case de pariuri având funcţia referent statistician ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Bravura izmenelor cu batistuță: Rareș Bogdan amenință Europa cu o blocadă și o criză alimentară! Iohannis: „L-a luat puțin valul”

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

* Se fâsâie încă o fumigenă rusească: nu va fi nicio criză energetică la iarnă! Țările UE au depozitele pline cu gaz peste 90%, iar prețul gazelor a scăzut la mai puțin de jumătate față de luna august

* VIDEO. Portretul generalului rus Surovikin, noul „măcelar din Ucraina”: pușcăriaș recidivist, a călcat oameni cu tancul la Moscova în 1991, a făcut crime de război în Siria și a vândut inamicului armamentul propriilor trupe

* O diademă hunică de aur cu pietre prețioase, veche de 1.500 de ani, a dispărut fără urmă după ce rușii au luat-o din Muzeul Melitopol. Bijuteria era printre cele mai valoroase artefacte din lume

* VIDEO. „Podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia, a fost rupt în două! Un camion-capcană a dărâmat calea rutieră, 7 vagoane-cisternă au aruncat în aer calea ferată

* Culmea tupeului: după 7 luni în care a bombardat blocuri de locuințe, spitale, școli și centrale electrice în Ucraina, Putin spune că lovirea podului Kerci ar fi „un act terorist”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here