Chinezii îi dau leapșa lui Putin: se alătură Uniunii Europene și se retrag din proiectul rusesc Arctic GNL-2 din Siberia

1
10653

Forțați de împrejurări, „frații” chinezi au ajuns să ia distanță de regimul de la Kremlin. Ca să nu mai piardă miliarde de dolari din cauza invaziei declanșate de sceleratul Vladimir Putin în Ucraina, aceștia îi aplică o lovitură năucitoare. China se alătură discret unor sancțiuni impuse Federației Ruse de Uniunea Europeană și se retrage din proiectul Arctic GNL-2 din Siberia.

Până la finele lunii mai, cel puțin cinci companii asiatice vor trebui să înceteze lucrările la implementarea acestui program, ca urmare a măsurilor luate de Uniunea Europeană împotriva statului agresor. Nu vor mai furniza echipamente pentru procesarea și transportul gazului natural lichefiat în Rusia.

Un producător chinez a dat totuși de înțeles că a rămas „în contact strâns cu părțile implicate”, deoarece situația „se schimbă în fiecare zi”. Acest fapt este raportat de South China Morning Post. Informațiile sunt publicate și pe site-ul numărul 1 de știri din Ucraina, Obozrevatel.com.

O altă sursă de la Bomesc Offshore Engineering, cu sediul la Tianjin (China), companie care construiește 10 module pentru proiectul Arctic GNL-2, susține că „nu există încă o decizie finală cu privire la această problemă”.

Obozrevatel.com: „Arctic GNL-2 este un proiect al companiei ruse Novatek pentru extracția de gaze naturale și producerea de gaze naturale lichefiate în Peninsula Gîdansk. La sfârșitul anului 2021, pregătirea proiectului a fost estimată la 59%, iar pregătirea primei linii – la 78%”.

Începând cu 2021, companiile participante la acest proiect au fost: Novatek (Rusia) – 60%, Total (Franța) – 10%, CNPC (China) – 10%, CNOOC (China) – 10% și Japan Arctic GNL (Japonia) – 10%.

Se poate observa că UE, prin Franța, are doar 10% din participațiuni, în vreme ce Rusia și China au în total 80%. Cu toate astea, chinezii înclină balanța în favoarea UE, fiindcă s-au confruntat în ultima perioadă cu retrageri masive de capital străin.

Obozrevatel.com: „Regimul de la Beijing a refuzat inițial să impună sancțiuni împotriva Kremlinului. Drept urmare, în China s-a produs al doilea cel mai mare flux de capital străin din 2014 încoace. În doar o lună, investitorii au retras 9,5 miliarde de dolari din țara comunistă. Doar la debutul pandemiei s-au efectuat retrageri mai mari de capital, peste 10,6 miliarde de dolari”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al 12-lea general rus lichidat în Ucraina. Avionul pe care-l pilota Botașev a fost doborât în Donbass

* Lovitură năprasnică anti-Putin: de ziua Maiei Sandu, fostul președinte Igor Dodon a fost arestat pentru trădare de patrie și infracțiuni de corupție!

* VIDEO. Amenințare sinistră a Rusiei: “Ori câștigăm în Ucraina, ori acest război se va sfârși prost pentru întreaga omenire!”. Populația e avertizată: „Obișnuiți-vă cu noua viață!”

* NATO ia în calcul să spargă blocada rusă din Marea Neagră și să escorteze cu nave de război cargourile ucrainene încărcate cu grâne din Odessa

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Dezvăluiri Ludovic Orban: „Iohannis a intervenit personal la mine să-i pun pe listele de candidați pe Ciucă și Predoiu. Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache“

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Fiul lui Miron Mitrea, avansat de MAE. A ajuns șef al Consulatului României la Roma. Nici fostul ministru nu o duce rău în afaceri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here