Acasă Sport Lungile frământări ale Simonei Halep. După aproape 4 luni, tot fără antrenor....

Lungile frământări ale Simonei Halep. După aproape 4 luni, tot fără antrenor. Doi belgieni trimiși la plimbare

După aproape patru luni de la despărțirea de australianul Darren Cahill, Simona Halep este din nou fără antrenor. Colaborarea cu belgianul Thierry Van Cleemput (50 de ani) s-a încheiat brusc după un singur turneu, cel de la Doha (Qatar).
Decizia de întrerupere a colaborării i-a aparținut Simonei Halep. Românca a anunțat că nu va continua să lucreze cu tehnicianul belgian.
„Am încercat pentru o perioadă şi s-a încheiat. Am decis să punem stop, din moment ce nu ne potrivim. Este o persoană bună, un om foarte amabil, dar pe terenul de tenis nu există chimie între noi. Rămânem prieteni, e un om foarte bun”, a declarat pentru WTA Insider tenismena care de mâine va ocupa locul 2 în clasamentul mondial.

Explicațiile Simonei Halep

* „Pot spune că nu caut un antrenor în momentul de faţă. Am echipa mea, am nevoie de puţin timp. Am spus la începutul anului că am nevoie de un tehnician. Încă am, simt nevoia aceasta, dar în acelaşi timp simt că am nevoie de puţină libertate. Vreau să pun în aplicare ce am învăţat de la Darren în aceşti ani”.

* „Mă simt mult mai relaxată și liniștită, iar prioritățile s-au schimbat puțin. Sunt mult mai responsabilă și încerc să-mi rezolv singură problemele de pe teren și din afara lui”.

* „Nu cred că e un motiv de panică faptul că nu am antrenor. La început, am fost îngrijorată puțin. Nu am mai avut acel sentiment în ultimii patru ani, întotdeauna aveam pe cineva care să mă încurajeze la fiecare pas. Acum sunt puțin singură”.

* „Sunt foarte fericită de modul în care joc, de cum mă simt pe teren și în afara acestuia. Sunt relaxată și iau turneele ca pe o plăcere, nu există presiune. E foarte bine și nu simt nicio greutate pe umerii mei acum”.

Belgianul Thierry Van Cleemput

În 2014 a concediat un alt begian: Wim Fissette

La Doha, Thierry Van Cleemput a stat în loja Simonei Halep, dar tenismena română nu a apelat la el pentru sfaturi în timpul partidelor. A preferat să se descurce singură. I-a mers foarte bine până la jumătatea finalei cu Elise Mertens, compatrioata lui Van Cleemput, când a pierdut meciul din mână.
Thierry Van Cleemput este al doilea antrenor belgian concediat de Simona Halep. Primul a fost Wim Fissette, în noiembrie 2014, care a primit vestea prin SMS.
 
Simona Halep va evolua săptămâna viitoare la turneul de categorie Premier 5 de la Dubai, unde va juca direct în turul 2. Adversară îi va fi canadianca Eugenie Bouchard (nr. 80 WTA).

CITIȚI ȘI:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările