Orban, zdrobit în BPN al PNL, la vot, de „tabăra Cîțu”: 47-1. A fost singurul care s-a opus numirii lui Dan Vîlceanu în postul de ministru al Finanțelor

2
887
Dan Vîlceanu, Florin Cîțu și Klaus Iohannis

Președintele PNL, Ludovic Orban, pierde tot mai mult teren în fața premierului Florin Cîțu, care miercuri a repurtat o victorie zdrobitoare, reușind să-l valideze în Biroul Politic Național (BPN), cu aproape unanimitate de voturi, pe Dan Vîlceanu (42 de ani) ca propunere pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Surse din partid citate de News.ro afirmă că singurul vot împotriva numirii lui Vîlceanu la Finanțe a fost al lui Ludovic Orban. În rest, toți participanții la BPN au votat propunerea premierului. Cu excepția lui Orban, nu au participat însă cei din tabăra sa (care au boicotat ședința), ci doar susținătorii lui Cîțu (care oricum ar fi fost majoritari).

Orban și Cîțu se vor înfrunta, pe 25 septembrie, la Congresul național al PNL în care urmează să se decidă președintele partidului pentru următorii 4 ani.

Conform surselor News.ro, scorul a fost zdrobitor: 47 de voturi pentru propunerea lui Cîțu, unul singur împotrivă – cel al lui Orban.

După ședință, Dan Vîlceanu a afirmat că „va face echipă bună” cu premierul.

Nominalizarea va fi trimisă la președintele Klaus Iohannis, pentru a fi semnat decretul de numire.

„Dan este prietenul și colegul meu de când am intrat în Parlament, în 2016. Felicitări! Dane, mulțumesc pentru tot sprijinul tău! Erai în echipa câștigătoare de mult timp! Câștigăm pe 25 septembrie! Câștigăm big time”, a scris Florin Cîțu pe Facebook în luna iunie, când fostul PSD-ist a învins în alegerile pentru șefia PNL Gorj.

Dan Vîlceanu s-a născut în 1979, la Bumbești-Jiu, și și-a luat toate diplomele (licență, master, doctorat) de economist la Universitatea de Vest din Timișoara.

Și-a început cariera politică în PSD, conducând organizația județeană Gorj a tineretului social-democrat între 2006 și 2009. Apoi a trecut la PDL, partidul aflat la guvernare atunci, preluând funcția de secretar executiv al organizației Gorj (2011-2012). A urcat în ierarhie și, în intervalul 2013-2015, a devenit președintele filialei.

După fuziunea PDL cu PNL, Vîlceanu a rămas președintele PNL Gorj până în prezent.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Cei 67 de liberali „cîțiști” care au semnat Apelul anti-Orban. Printre ei se numără și „traseiștii” aduși în PNL chiar de Orban!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Faliment european al fotbalului românesc: Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0! FCSB, CSU Craiova și Sepsi au capitulat de mult

2 COMENTARII

  1. Maiii… „ZDROBIȚI-VĂ” (Sic!) voi mult, în INTERIORUL P.N.L., șiii…, din 2004, veți fi la fel caaa… P.N.Ț.C.D.: NU DOAR… „partid-ISTORIC”, ci chiar partid-…ISTORIE, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here