Ludovic Orban joacă pe cartea „totul sau nimic”. Mesaj ferm către miniştrii din al doilea Cabinet PNL

2
3634

Încercarea PSD de a se agăţa de putere şi de banii statului, prin blocarea alegerilor anticipate, este tratată fără milă de premierul desemnat Ludovic Orban. Conştient că PSD-iştii vor căuta nod în papură pentru a trage de timp şi a da vina după modelul „hoţul strigă hoţii”, Orban le cere miniştrilor săi să joace pe cartea „totul sau nimic”.

Cu alte cuvinte, deşi majoritatea PSD poate face exact ce doreşte cu Guvernul PNL – fie să-l amâne la vot, fie să- trântească din nou în Parlament, ori pur şi simplu să-l voteze, prin absurd -, liberalii nu au de ales. Trebuie să meargă în Parlamentul PSD ca la război pe viaţă şi pe moarte. Este exact ce le-a cerut azi premierul desemnat miniştrilor din Cabinetul său, care va fi supus votului din Parlament.

Ludovic Orban le-a cerut joi miniştrilor să se ridice „la înălţime” în cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament, programate pentru săptămâna viitoare, în vederea învestirii noului Guvern.

„Vreau să vă readuc aminte că săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, sunt programate audierile în comisii. Domnule ministru Cîţu, deci, săptămâna viitoare, luni, marţi, miercuri – tocmai de aia v-am atras atenţia, ştiu că sunteţi primul – sunt programate audierile în comisii. Aici, vreau să fiţi la înălţime, avem trei luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile provocate de guvernările habarniste şi rău intenţionate PSD timp de 3 ani de zile. Avem cu ce ne prezenta în faţa comisiilor, nu trebuie să vă pese de votul efectiv, că nu ne judecă parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea, pesedişti sau de alte culori. Acolo important e – audierile vor fi publice – să arătaţi foarte clar ce aţi găsit, ce prostii au făcut cei de dinaintea noastră, cum am reparat ce am putut repara şi, mai ales, care e viziunea noastră şi soluţiile pentru rezolvarea fiecărei probleme”, a spus Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Ludovic Orban le-a transmis miniştrilor, care sunt propuşi să facă parte şi din noul Guvern, că are „aşteptări mari” de la ei, relatează Agerpres.

„Practic în 3 luni suntem într-o situaţie… avem toate motivele să fim mândri de ce am făcut Şi mai ales trebuie puşi la punct, mai ales obraznicii care, după ce au făcut praf bugetul, după ce au făcut praf sistemele publice, după ce au distrus imaginea României, încearcă acum să ne dea lecţii. Nu acceptăm lecţii de la ei, acceptăm lecţii de la alţii mai buni”, a mai spus premierul desemnat.

Planul PSD pentru a mai „mânca” 6 luni pâine de parlamentar

PSD intenţionează să tragă de timp pentru a amâna sine die instalarea Guvernului Orban. Scopul acestei operaţiuni bine puse la cale de gruparea Ciolacu-Paul Stănescu-Olguţa Vasilescu este instalarea cât mai târziu posibil a celui de-al doilea Cabinet PNL, astfel încât organizarea alegerilor anticipate să nu mai fie posibilă.

Premierul desemnat a declarat recent că sunt posibile alegerile anticipate în partea a doua a lunii iunie, cu condiţia ca Parlamentul dominat de PSD să nu amâne foarte mult procedurile pentru validarea sau nu a Guvernului de către majoritatea deputaţilor şi senatorilor. Tot în iunie ar putea fi organizate şi alegerile locale. Nu e clar încă dacă ele pot fi concomitent cu cele legislative.

„Parlamentarii liberali vor participa la audierile din comisii şi la votul din plen pentru asigurarea cvorumului şi nu vor vota. Important e cvorumul. Noi putem merge să votăm împotrivă. S-a văzut foarte clar că parlamentarii PNL sunt de încredere. E preferabil să stăm în bănci, dar asta înseamnă că nu e vot pentru. Obiectivul nostru îl reprezintă buna guvernare a României. Buna guvernare a României, din punctul nostru de vedere, nu se poate asigura cu actualul Parlament. Actualul Parlament este, practic, Parlamentul ales în decembrie 2016 şi este într-o totală contradicţie cu opţiunile, aşteptările, dorinţele cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban, la începutul acestei săptămânii.

„În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie” a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.
Premierul spune că organizarea alegerilor anticipatele depinde în mare măsură de viteza cu care se derulează calendarul care să permită din punct de vedere constituţional preşedintelui României să dizolve Parlamentul şi depinde de asemenea de forma finală, a legislaţiei privind organizarea scrutinului.
„PSD-ul o să se repeadă pe OUG privind alegerile. Or, aici să aştepţi un verdict al CCR prelungeşte dezbaterea în Parlament”, a explicat Orban.
Liderul PNL spune că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în perioada 15 – 30 iunie.

* Aici sunt banii dumneavoastră! Nu la austrostrăzi, ci la Bogdan Chirieac. Cât a încasat DC News de la CNAIR

2 COMENTARII

  1. Din punctul meu de vedere, guvernul Orban 1 a fost cel mai competent guvern care l’a avut RO după 12/1989 și care a încercat (cu sprijinul președintelui Iohannis !) să rezolve problemele grave cu care se confruntă țara, probleme create în principal de trădătorii, interlopii, borfașii, șuții, curvele, penalii, analfabeții / agramații … care s’au perindat pe la butoanele de comandă ale țării (locale și centrale) cel puțin din 12/1989 încoace !!!

  2. De cand au trantit la motiune guvernul liberal, am inceput sa am cosmare la propriu ca revine psd, atat am ajuns de traumatizata in ultimii 3 ani si jumatate de acest nenorocit de partid de hoti si de corupti! Ne vor manca zilele psdistii cu rele in fiecare zi, pana in ziua alegerilor parlamentare, doar atunci scapam cu adevarat de ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here