vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsLudovic Orban spune că serviciile și PSD au creat AUR: "Și-au fabricat...

Ludovic Orban spune că serviciile și PSD au creat AUR: „Și-au fabricat o opoziție cu care să se compare, astfel încât comparația să fie în avantajul lor”

-

Fostul premier și șef al PNL, Ludovic Orban, afirmă pentru Aktual24.ro că AUR este o creație a serviciilor de informații în cârdășie cu PSD. Această formațiune a fost fabricată în câteva luni, în perioada septembrie-decembrie 2020, cu scopul de a prezenta publicului o sperietoare care să convingă populația că actuala coaliție este o alternativă rezonabilă, afirmă actualul șef al partidului Forța Dreptei.

Ludovic Orban nu e primul care afirmă acest lucru. Într-un alt interviu apărut în urmă cu câteva zile, politologul și profesorul Alexandru Gussi spunea, de asemenea, că AUR e un produs al serviciilor și că, din punctul său de vedere, întâlnirea lui George Simion cu ofițerii ruși a fost o întâlnire între reprezentanții a două agenții de informații.

Ludovic Orban a prezentat și argumente în sprijinul celor spuse. A subliniat că George Simion mai încercase și în trecut să intre pe scena politică, dar a eșuat lamentabil. AUR a candidat la alegerile locale din 2020 și a luat, în septembrie, 1,3% din voturi. Apoi, timp de două luni și jumătate, România a fost bombardată brusc cu o campanie foarte agresivă, care nu se putea face fără sprijinul serviciilor, și în urma căreia AUR a sărit brusc de la 1,3% la 10%. Așa ceva nu se putea întâmpla pe cale normală.

Ludovic Orban a dat și exemplul deputatului Dumitru Coarnă, fost lider al sindicatului polițiștilor intrat în Parlament pe listele PSD și trecut la AUR. A demisionat din acest partid și a vrut să relateze ce se ascunde în spatele aparențelor, dar n-a mai avut cum, deoarece brusc a fost interzis pe posturile TV.

- Advertisement -

Mai jos, câteva din declarațiile făcute de Ludovic Orban la Aktual24.ro.

Ludovic Orban: „Ori serviciile au tolerat agresiunea nemaiintâlnită care a existat pe toate rețelele de socializare pentru a promova AUR, ori chiar ele au încurajat, ba chiar au sprijinit acest bombardament informațional petrecut pe rețelele de socializare, care a dus AUR în Parlament”

„Nici nu se vedea AUR pe atunci (în 2019-2020, când a fost premier – n. red.), practic nu exista din punct de vedere organizatoric. George Simion a candidat independent la alegerile pentru Parlamentul European (în 2019 – n. red.) și a luat în jur de 1%. La alegerile locale, AUR a participat și a luat doi-trei primari și un scor de 1,3%. Dar cum vă explicați că, între 27 septembrie și 6 decembrie, deci în două luni și jumătate, au ajuns la 10%?

Ori serviciile au tolerat agresiunea nemaiintâlnită care a existat pe toate rețelele de socializare pentru a promova AUR, ori chiar ele au încurajat, ba chiar au sprijinit acest bombardament informațional petrecut pe rețelele de socializare, care a dus AUR în Parlament.

- Advertisement -

Și vă dau un exemplu: în timp ce vocile liderilor Alianței Dreapta Unită – Cătălin Drulă, Eugen Tomac, Violeta Alexandru, liderul nostru de grup și unul dintre cei mai activi parlamentari, Stelian Ion, în domeniul justiției, sau Claudiu Năsui, în domeniul economic – au fost reduse la tăcere, aproape orice circ vine de la AUR și Șoșoacă este preluat de media. Deci sunt preluate intervenții care nu au niciun fel de substanță și depășesc cu mult cadrul democratic, al bunului simț și civilizației.

Sau un alt exemplu, ca să înțelegeți mai bine: Dumitru Coarnă, deputat ales pe listele PSD, s-a dus la AUR. A stat o perioadă și s-a lămurit ce este acolo. Coarnă este un om care știe ce înseamnă legea și a fost șocat de ce a găsit în AUR. A vrut să vorbească public despre ce mizerii a găsit acolo, despre faptul că ăla nu e partid, căci nici nu se știe cine este membru, nu există o contabilitate corectă. Ei bine, din acel moment nu a mai fost invitat la niciun post de televiziune din România să vorbească despre asta!

(…) Mi se pare o protecție evidentă din partea sistemului. Practic, ei și-au fabricat o opoziție cu care să se compare, astfel încât comparația să fie în avantajul lor. Pentru că auriștii sunt mult mai nefrecventabili decât pesediștii, deși în realitate și pesediștii, și cei de la AUR, și peneliștii astăzi sunt un pericol pentru democrație și pentru tot ce înseamnă societate bazată pe declarația universală a drepturilor omului. Ei sunt adversari pentru tot ce înseamnă orientarea noastră strategică euro-atlantică și față de familiile democratice de la nivel internațional.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. si Psd se lupta pe acelasi electorat. Se intelege asta si din ce spune Simion. La Psd declaratiile sunt totdeauna mincinoase.
    Deci cea mai naturala alianta a Psd este cu Aur nu cu Pnl, monstruoasa coalitie fiind intre Psd si o gasca din Pnl.
    Liberalii au in continuare un electorat de dreapta.

  2. Din 2020 o multime de oameni cu mintea limpede tipa cat pot de tare ca acest curent al „extremismului” a fost inventat de P$D pentru a ajunge la putere si a ramane pe veci acolo. AUR este acest vehicul crescut in sondaje mincinos pentru ca prostanul votant roman sa aiba de ales iar raul cel mai mic. Vrei extremism sau comunism de cumeterie? Vrei afara din UE si NATO sau sa te furam si sa trimitem in saracie? AUR a adus PSD la Guvern si a votat toate legile nenorocite, pensii speciale, alaturi de PSD. Timpati sunt cei care vor vota mizeria asta artificiala. Daca votantii PNL si cei al Aliantei de Dreapta se vor unii impotriva PSD + AUR sunt in aer jigodiile. Intalnirea Dincu – Ciolacu – Simion din 2020 dupa alegerii a fost clar ca l-au chemat la ordine pe huligan.

    CINE VOTEAZA AUR VOTEAZA PSD!
    CINE VOTEAZA PNL VOTEAZA PSD!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -