Colonelul Azatbek Omurbekov, „măcelarul din Bucea”, e un „drept-credincios cu frică de Dumnezeu“, binecuvântat de Biserica Ortodoxă Rusă

1
2324
Azatbek Omurbekov, comandantul rus care a coordonat masacrul din Bucea, e apreciat de Biserica Ortodoxă Rusă și tocmai a fost avansat de Putin la gradul de colonel

Locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov, comandantul Brigăzii Motorizate 64 de pușcași a armatei ruse care a organizat masacrul și violurile în masă din localitatea ucraineană Bucea, este un individ care se prezintă „dreptcredincios cu frică de Dumnezeu” și care recent a fost binecuvântat de Biserica Ortodoxă Rusă, scrie Daily Mail. Ofițerul „s-a distins” și în urmă cu 8 ani, în Donbass, când Rusia a invadat prima oară Ucraina, la momentul respectiv primind o decorație din partea ministrului adjunct al Apărării.

Cu doar câteva săptămâni înaintea invaziei rusești în Ucraina și a masacrului de la Bucea, unde sute de oameni au fost împușcați de ruși pe străzi, iar femeile au fost violate în grup, omul care a fost la comanda acestor atrocități era îmbrățișat și binecuvântat de Biserica Ortodoxă Rusă.

Acum, locotenent-colonelul Omurbekov este supranumit “Măcelarul din Bucea”, acuzat de crime de război și e vizat într-un eventual proces de tip “Nurnberg”, în care să fie judecați marii criminali ruși.

Azatbek Omurbekov în noiembrie 2021, înainte să plece în Ucraina, unde a coordonat un masacru îngrozitor în Bucea

Veteran al războaielor de agresiune duse de Putin, „Măcelarul din Bucea” ar avea, potrivit informațiilor obținute până acum despre el, aproximativ 40 de ani. Omurbekov a primit o medalie pentru „servicii excepționale“ în 2014 de la Dmitri Bulgakov, adjunctul ministrului rus al Apărării, după invadarea Crimeei și a regiunii Donbass.

InformNapalm, o organizație ucraineană de voluntariat care monitorizează activitățile armatei ruse și ale serviciilor speciale, a reușit să obțină atât informații, cât și fotografii cu Omurbekov. În unele din acestea, ofițerul este înfățișat alături de preotul ortodox care l-a binecuvântat în luna noiembrie a anului trecut, înainte de a fi trimis în Ucraina.

Vorbind după slujba condusă de episcopul de Habarovsk, comandantul Omurbekov – a cărui unitate provine dintr-un oraș de lângă Habarovsk, în Orientul Îndepărtat al Rusiei – a declarat: „Istoria arată că luptăm în cea mai mare parte a bătăliilor noastre cu sufletele noastre. Armele nu sunt cel mai important lucru“.

Apoi a mers în Ucraina, unde a făcut prăpădul care a îngrozit întreaga lume. Intervievat de corespondentul ABC News, un localnic pe nume Mikola a relatat cum soldații ruși „au ucis toți bărbații sub 50 de ani”, lui personal „dându-i 20 de minute pentru a-și îngropa prietenii”. Reporterul a descris cele văzute și aflate: „Rușii au cerut documentele fiecărei persoane când au ajuns acolo. Dacă exista orice lucru din actele tale care să îi facă să creadă că ești o amenințare, erai mort. I-au pus pe bărbați să se dezbrace, căutând tatuaje. Poate tatuaje militare. (…) Întregul oraș este o scenă a crimei”.

Exact cum s-a întâmplat și până acum, Kremlinul a negat, în mod previzibil, toate acuzațiile și a afirmat că imaginile cu civilii morți sunt „un fals grosolan“ pus în scenă chiar de ucraineni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* VIDEO. Ce-a înțeles Șoșoacă din discursul lui Zelenski: „Normal, ai avea obligația să-l inviți și pe Putin”. A părăsit sala ostentativ când vorbea președintele Ucrainei, a revenit când vorbea Ciucă

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO. Parlamentul României a rămas repetent la organizarea „momentului Zelenski”. Probleme cu transmisia, sonorul și traducerea

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* Rușii le rad în cap pe femeile din armata ucraineană capturate, ca să le umilească. Prizonierii sunt ținuți în câmp și bătuți periodic cu paturile puștilor

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de „kompromat” organizată de statul român împotriva sa, după ce a dat în vileag plagiatul premierului Ciucă. Au fost sesizate instituțiile internaționale

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

1 COMENTARIU

  1. rusofilil infect danPuric al trebui sa facă o conferita la Teatru Național cu acest apărător al ortodoxiei din est care abundă de valori precum:crime in masa,violuri,alcool cât cuprinde.Sper ca acest Puric sa fie inerzis cu propaganda de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here