Revoluție în Liga Campionilor: dominație englezească, decădere spaniolă, dezastru german

1
2038
Germanul Jürgen Klopp și senegalezul Sadio Mané, eroi la Liverpool

Încă un șoc în Liga Campionilor la fotbal: după 0-0 în tur, FC Liverpool câștigă cu 3-1 pe terenul lui Bayern München! Echipa antrenată de germanul Jürgen Klopp completează astfel careul echipelor englezești din „sferturi”, alăturându-se lui Manchester United, Manchester City și Tottenham Londra.

Meciul din capitala Bavariei a arătat o campioană a germaniei neputincioasă în fața unui Liverpool dezlănțuit. Evoluția scorului:

 • 0-1: Mané (26)
 • 1-1: Matip (39) – autogol
 • 1-2: Van Dijk (69)
 • 1-3: Mané (84)

Eroul meciului a fost senegalezul Sadio Mané, autorul a două goluri de mare atacant. Excepțional a jucat și fundașul olandez Virgil Van Dijk, cel care i-a pasat decisiv lui Mané la primul gol, apoi a înscris golul 2, cu capul.

Cel de-al treilea gol al lui Liverpool a fost o capodoperă africană, pe filieră egipteano-senegaleză (Salah – Mané).

Deși a fost o confruntare germano-engleză, pe lista marcatorilor nu s-a regăsit niciun german sau englez. Autorul autogolului, Job Matip, este camerunez.

De altfel, între cei 22 de titulari de pe Allianz Arena au fost doar 4 germani și 3 englezi.

Anglia – Germania 17-3!

Toate cele patru echipe englezești s-au calificat în „sferturi”, performanță uluitoare, care vine după un deceniu de hegemonie spaniolă.

Niciun antrenor englez, însă, la cele patru performere. Trei vin din Europa continentală (spaniolul Guardiola, germanul Klopp, norvegianul Solskjaer), iar unul din America de Sud (argentinianul Pochettino).

Marea victimă a englezilor a fost Germania, care a pierdut clar toate cele trei confruntări directe cu Anglia, din „optimi”:

 • Bayern München a fost umilită de Liverpool (1-3 acasă și 0-0 în deplasare)
 • Borussia Dormund a fost zdrobită de Tottenham (0-1 și 0-3)
 • Schalke a fost dezmembrată de Manchester City (2-3 și 0-7).

Bilanțul anglo-german din aceste trei confruntări: 5 victorii engleze și o remiză, golaveraj 17-3. Fără precedent în istorie!

Căderea Spaniei, după 8 ani

Vineri, la ora 13.00, când va avea loc tragerea la sorți a meciurilor din „sferturi”, în urne se vor afla echipe din 5 țări:

 • Anglia – 4 (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham)
 • Spania – 1 (Barcelona)
 • Italia – 1 (Juventus Torino)
 • Portugalia – 1 (FC Porto)
 • Olanda – 1 (Ajax Amsterdam).

Marea perdantă a acestei ediții este Spania, care are o singură echipă calificată în „sferturi”, după 8 ani în care a avut fie două reprezentante (2011, 2012), fie trei (în ultimele șase ediții, din 2013 până în 2018).

Precedenta ediție cu o singură echipă spaniolă în „sferturi” a fost cea din 2010. Echipa se numea – ca și acum – FC Barcelona și a fost eliminată în semifinale de Inter Milano, trupa lui Jose Mourinho și a lui Cristi Chivu.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

 1. Mi-a plăcut meciul Bayern – Liverpool 1-3. A fost meciul lui Mané. Goluri frumoase şi meci cu angajament pe măsură. Ca fan Liverpool văd Barcelona şi Liverpool în semifinale. Sper la meciuri frumoase şi în Sferturi. Dar mai presus de toate aş vrea Liverpool în finală. Să văd o finală cu Juventus. Italia – Anglia la Mondialul dîn Emirate 2022. Vocea poporului italian şi a poporului englez cum surpă cerul cu lungi aplauze la golurile fericirii copiilor mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here