Lituanienii au donat 5 milioane de euro ca să cumpere o dronă Bayraktar pentru armata ucraineană. Turcia a dat-o gratis, iar de banii strânși se va cumpăra muniție

0
424
Drona Bayraktar pentru care au strâns bani lituanienii va fi donată de compania producătoare turcească

O serie de evenimente absolut surprinzătoare petrecute în ultimele zile au relevat susținerea de care se bucură cauza Ucrainei invadate de ruși. În Lituania s-a făcut o chetă pentru a strânge banii necesari cumpărării unei drone turcești Bayraktar care să fie donată armatei ucrainene. Compania Baykar, care produce aceste arme, le-a dat gratis drona!

Deznodământul poveștii a fost postat pe Twitter de Arvydas Anusauskas, ministrul Apărării din Lituania, care e în același timp parlamentar, istoric și autor de cărți.

Anusauskas a scris: “Este incredibil, dar Turcia tocmai a agreeat să dea pe gratis drona Bayraktar pentru care Lituania a strâns bani! Este uimitor! De banii donați, vom cumpăra muniția necesară pentru Bayraktar, iar cu restul sumei vom ajuta, de asemenea, Ucraina. Mulțumim, Turcia!”.

Postarea ministrului lituanian a strâns peste 47.000 de aprecieri și 8.697 de redistribuiri.
La rândul său, compania turcească Baykar a confirmat știrea tot pe Twitter, atașând și poze cu drona Bayraktar având imprimat steagul Lituaniei: „Poporul din Lituania a strâns, în mod onorabil, fonduri ca să cumpere o Bayraktar TB2 pentru Ucraina. Aflând acest lucru, Baykar va dărui o Bayraktar TB 2 lituanienilor și cere ca banii economisiți astfel să fie folosiți pentru ajutoare umanitare acordate Ucrainei”.

Țările baltice s-au aflat, de la începutul războiului, în prima linie a celor care au ajutat Ucraina. Letonia, Lituania și Estonia au donat Kievului armament de toate tipurile.

Premierul leton Krisjanis Karins a menționat joi că până acum țara sa a dat Ucrainei echivalentul unei treimi din totalul bugetului său destinat apărării, adică 1% din PIB-ul național.

Ministerul Apărării din Estonia a informat pe 1 iunie că valoarea armamentului dat Ucrainei a ajuns la 240 de milioane de euro, iar livrările vor continua cu tunuri de calibrul 155 mm, plus muniția aferentă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Membrii UE au ajuns neașteptat la un acord de embargo asupra petrolului rusesc. Acum se renunță la 67%, iar până la sfârșitul anului – la 90%

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* Raport secret britanic: armata rusă ar putea intra în colaps din cauza pierderilor uriașe – peste 30.000 de militari. Putin consideră că e “un preț acceptabil”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Cioloș şi 4 „locotenenți” ai săi au demisionat din USR, care rămâne cu doar 3 europarlamentari din 8! Noul partid al lui Cioloș nu va fi PLUS, ci REPER

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

* Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

* CNA doarme, Radu Banciu continuă cu derapajele morbide la adresa lui Dinamo: „Să aveți morminte fără cruci, ca la animale!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here