sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăNewsLiderul Ligii Studenților Iași, discurs legionaroid aplaudat de Patriarhul Daniel și de...

Liderul Ligii Studenților Iași, discurs legionaroid aplaudat de Patriarhul Daniel și de președintele Academiei: „Țara noastră nu ne mai aparține! Istoria este scrisă de cei curajoși, care scot sabia!”

-

Infiltrările AUR în societate au ieșit din nou la iveală marți, 16 august, la Congresul Studențesc de la Putna, unde discursul amenințător, legionaroid, al deja cunoscutului președinte de onoare al Ligii Studenților Iași a fost aplaudat îndelung chiar de Patriarhul Daniel și de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei!

Studenților strânși la Putna li s-a vorbit de cruci, de credință, de conspirații, li s-a băgat refrenul “țara noastră nu ne mai aparține” și îndemnul “să ne luăm libertatea și demnitatea înapoi, ca să ne putem lua țara înapoi”, dar nu oricum, ci „ridicând sabia”.

Autorul discursului este Silvian Emanuel Man, despre care Ziaristii.com a mai semnalat și cu 3 luni în urmă că face propagandă conspiraționistă, antivaccinistă și pro-AUR “sub acoperire”, din postura de lider al Ligii Studenților Iași. La vremea respectivă, acesta invoca drepturile omului ca să se opună vaccinării studenților de la Medicină Iași (!). Acesta pretindea că 88% dintre studenții la Medicină se opun ideii de a se vaccina sau testa anti-Covid înainte de intrarea la examene și susținea că aceștia ar fi fost amenințați.

Pe pagina sa de Facebook, liderul studenților evita abil orice asociere cu vreun partid politic, dar discursul său conspiraționist era în evidentă rezonanță cu linia AUR. El se opune măsurilor de prevenire a infectării cu virusul, tot așa cum se opune vaccinării și testării, și pretinde că restricțiile omoară oamenii, nu îi salvează.

Liderul Ligii Studenților Iași a citit de pe telefonul mobil că acum avem mai puțină libertate decât strămoșii din pușcării

Silvian Emanuel Man duce o asiduă propagandă AUR din postura acoperită de lider al Ligii Studenților Iași

Marți, în fața invitaților speciali Patriarhul Daniel și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei, și a celorlalți participanți la Congresul studențesc, Silvian Emanuel Man și-a reluat teoriile a la Zelea Codreanu, Diana Șoșoacă și George Simion. Atât Patriarhul, cât și președintele Academiei nu numai că n-au intervenit și nu s-au delimitat de afirmațiile președintelui Ligii Studenților Iași, dar chiar l-au aplaudat.

- Advertisement -

Câteva dintre teoriile și comparațiile insultătoare cu strămoși care, într-adevăr, au trăit momente grele au fost notate de G4Media. Silvian Emanuel Man, rebel fără cauză într-o țară unde, la fel ca și ceilalți șoșocari, se bucură de libertatea de a se văicări că e persecutat fără să-i facă cineva ceva, a pretins că acum „țara nu ne mai aparține“.

În mod evident, omul – care și-a recitat discursul folosind o invenție a diavoleștii Oculte Mondiale, telefonul mobil – habar n-are despre ce vorbește când invocă dictaturi, constrângeri și persecuții. Aceasta este, dealtfel, o trăsătură comună, în general, celor care n-au apucat regimul comunist și cărora nimeni nu le-a povestit ce însemna cu adevărat dictatura.

Delirul reprezentantului studenților din Iași a fost transmis în direct de televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas.

- Advertisement -

Discursul legionaroid al președintelui de onoare al Ligii Studenților Iași

„(…) În 1992, după ce studenții au mers pe jos de la Chișinău la București ducând pe urmeri Crucea Basarabiei în Drumul Crucii, părintele Dumitru Stăniloae le-a cerut acelor tineri să fie deasupra celor din interbelic – adică deasupra celor care și-au dat viața pentru Hristos și Neam. Acest îndemn trebuie să ne cutremure și să ne facă să realizăm ce sarcină înaltă are de purtat generația noastră. Dacă celor din 1871 le-a revenit ca misiune doar realizarea unității de neam, a României Mari, și punerea temeliei unei generații de intelectuali de elită care să conducă și să rânduiască instiuțiile fundamentale ale națiunii și ale statului nostru, acum avem mult mai multe de înfăptuit de către predecesorii noștri.

Astăzi nu este doar pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni, ci și o zi în care ne aducem aminte de creștinii care sunt persecutați în această lume, fie de regimuri tiranice prin pedepse demne de actele martirice, fie de regimuri așa-zis democratice, care îi marginalizează din școli, din universități, de la locul de muncă, eliminându-i sistematic din viața publică pe cei care nu se aliniază corectitudinii politice și așa-zisei culturi a anulării.

Nu mai facem această manifestație în Imperiul Austro-Ungar ca să ne fie frică să spunem lucrurilor pe nume, ci în țara noastră, dar care, din păcate, astăzi nu ne mai aparține.

Aici, între noi, ne este ușor să ne mărturisim unii altora credința noastră, dar când vom pleca de aici, vom avea fiecare dintre noi curajul ca pentru idealurile noastre să fim luați în râs, să fim batjocoriți și marginalizați? Sau să ne batem pentru ele cu riscul de a-i supăra pe mai marii zilei din țară și de peste hotare, călcând abia atunci cu adevărat pe urmele celor de la 1871?

(…) Căci chiar și în vremuri de cenzură, când aveai voie să vorbești doar cu voie de la stăpânire, sau în vremuri de mari prigoană, înaintașii noștri, chiar închiși și bătuți fiind pentru convingerile lor, erau mai liberi decât suntem noi astăzi.

Să ne luăm fiecare libertatea și demnitatea înapoi, ca să putem să ne luăm cu adevărat țara înapoi.

Istoria este scrisă de cei curajoși, care scot sabia ca să separe grâul de neghină, oile de capre, și care nu au frica că vor muri de sabie, căci chiar Hristos a spus că <<eu n-am venit să aduc pace, ci sabie!>>. Așadar, să ne războim cu lenea, confortul și comodidatea din noi, căci eroii nu stau în case, dar să ne războim și cu ignoranța și cu neștiința, căci, vorba lui Eminescu, mulți lucrează, dar puțini gândesc.

Îi așteptăm pe toți cei care doresc că contribuie în mod concret la înfăptuirea idealului național alturi de noi și la apărarea civilizației noastre, în toamnă, la Iași, unde vom organiza un vertiabil Congres Studențesc, cum am mai și organizat, dealtfel, în trecut, asemenea congreselor de odinioară”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Cei 67 de liberali „cîțiști” care au semnat Apelul anti-Orban. Printre ei se numără și „traseiștii” aduși în PNL chiar de Orban!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Faliment european al fotbalului românesc: Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0! FCSB, CSU Craiova și Sepsi au capitulat de mult

- Advertisement -

12 COMENTARII

 1. Știam că au mai murit dintre fețele bisericești cu vederi legionare. Patriarhul M. Cristea, Bartolomeu Anania. Dar văd că, în rândul studențimii ortodoxe, se nasc noi și noi clone ale unei ideologii turbate.
  Și Înalte Fețe bisericești și academice mușcă din momeala unor viitori moștri. Cu școală.
  Păcat. Mare păcat.
  Quo vadis homine?

 2. Problema e că altora parcă le e ruşine de patriotism. Tabăra cealaltă n-a organizat nimica pentru evocarea acestui Congres, care a cauzat Marea Unire de la 1918. Nici bicentenarul revoluţiei lui Tudor Vladimirescu de la 1821 n-a fost luat în serios, deşi a terminat domniile fanariote, lucru important atunci, nu şi azi, când Muzeul de istorie stă în reparaţii din 2002, iar elitele Capitalei trec pe lângă el.

 3. Copilasul e prost tare si mare nesimtit.

  Ca sa te compari cu cei ce si-au varsat sangele aparand tara, sa te compari cu taranii din Moldova lasati sa moara de foame dupa ce au fost jefuiti de rusi si slugile lor, sa te compari cu mortii de la canal, sa te compari cu acestia este o impietate.

  Si nu are a face nimic cu nationalismul nici cu legionarismul. Este o impietate. Legionarii au platit cu mult sange si multe lacrimi pentru toate greselile. Greseli in numele unui zeu sadic si ticalos. Dar au platit in chinuri ce l-ar face de rusine pe Iisus. Au platit de un milion de ori.

  Putoiul are doar discursul isteric al oamenilor rupti de realitate.

  La fel de imbecil ca popii de la Patrauti, Cupceni, Suceveni care au scos icoanele si prapurii, s-au pus in fruntea unor mii de oameni si i-au adus in fata gloantelor si sabiilor criminalilor rusi si georgieni la Fantana Alba.

  Stiati ca ranitii au fost decapitati cu sabiile de catre georgieni? Ca au fost ingropati de vii?

  Blestemati sa fie rusii in veci. Blestemati pentru crimele lor.

  Ori, ce fac acesti popi in ziua de azi? Se aliaza, in incompetenta si ticalosia lor exact cu criminalii sadici ce ne-au torturat si ucis bunicii, ne-au infometat si umilit pe noi si parintii nostri.

  Isi permit sa spuna ca mortii nostri, ucisi de blestematii rusii erau mai liber decat este prostalaul asta a carui iubire de patrie sta in freza.

  Cat de porc de caine sa fii sa faci jocurile urmasilor de fapt si de drept ai ucigasilor de la Tatarka?

  Iubirea de patrie consta in munca eficienta, in case bune si familii puternice, in sanatate si stiinta, intr-o armata puternica, in rachete, drone, sateliti, blindate. Nu in discursuri isterice si mincinoase. Si cu atat mai putin in a sta cu curul in sus prin biserici.

  • @ Dunn: „Legionarii au plătit cu mult sânge și multe lacrimi pentru toate greșelile”. Îndrăznesc să vă contrazic. Puțin.
   În bună tradiție cameleonică românească destui legionari au schimbat, la timp, cămașa verde cu cea roșie. Am spus: destui.
   România e o țară mare. Dar lumea e atât de mică.

   • Crestinismul si comunismul sunt simptome ale aceleiasi boli levantine pana la urma.
    Turcanu, Doicaru sau fratele cel mare al lui Ceausescu erau doar oportunistii.

    Ceilalti, cei mai multi … au tot platit. Sub escrocul Carol al II-lea, sub Antonescu, Dej si Ceausescu.

 4. Cand tudorel-slugarel calca in picioare Romania si marii barbati din PNL si USR+ taceau malc in frunte cu iohannis care cu manuta lui a demis-o pe Kovesi pentru ca slugarel a pocnit din degete, acest tanar atunci student la Drept la Iasi se lupta la propriu cu slugarel si era vedeta presei #rezist. Cand la absolvirea facultatii acest tanar le-a cerut colegilor sai sa nu traiasca din pensii speciale a fost din nou eroul presei progresiste, care uita de pe o zi pe alta ce scrie. Acum cand acest tanar si-a dat seama de impostura si minciuna din PNL si USR+ a devenit brusc „legionarist”, „aurist”, etc.,. Ce sa creada acest tanar care se lupta si acum in justitie cu slugarel cand dupa doi ani de PNL, slugarel in loc sa fie trimis macar in judecata pentru ilegalitatile comise ca ministru si ca rector cu concursurile aranjate pentru baietii lui, traieste linistit pe multi bani publici?!Reamintesc redactiei ca AUR a fost votat masiv de Diaspora romaneasca plecata din tara tocmai pentru „tara nu le-a mai apartinut” cum sustine acest tanar. Insultele , ipocrizia, memoria scurta nu au castigat niciodata alegerile, din contra le-au pierdut. Din acesta cauza a castigat PSD anul trecut si din aceasta cauza daca nu se trece de la insulta si dubla masura la reforme si meritocratie, AUR si PSD vor matura tot in 2024. Tinerii prezenti la Putna in numar mare nu au fost analfabetii patriei, ci studenti la cele mai bune universitati de stat, articulati in discurs, influenceri pe retelele de socializare, tineri care nu au plecat din tara. Viitorul tarii sunt ei.

  • Haideți domnule @ tudor să încercăm „fără mătură”. Să nu se prezinte românul la vot. Să voteze ca prostul tot niște proști.
   Eu am făcut invitația ca unul care s-a simțit înșelat 31 de ani.
   Dumneavoastră?

   • „Domnul” (Sic!) „tudor”OV este… „TROLL”-PUTINIST, un SLUJBAȘ-al-RUSKOILOR, un TRĂDĂTOR-de-ȚARĂ și un VÂNZĂTOR-de-NEAM!!!

    Este GOARNA-PUTINISTĂ repartizată AICI de Ambasada Rusiei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -