sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaLideri britanici despre Putin: "Suferă de sindromul piticului"

Lideri britanici despre Putin: „Suferă de sindromul piticului”

-

Într-o înlănțuire de declarații publice foarte rare în istoria relațiilor interstatale la nivel înalt, liderii britanici i-au făcut zilele trecut un portret caricatural dictatorului rus Vladimir Puțin, despre care au spus că „suferă de sindromul piticului” și este „un exemplu de masculinitate toxică”, relatează Metro.co.uk. Ei au opinat că toate acțiunile criminale ale Rusiei – campania de asasinate, războaiele, crimele de război, dorința de a reface imperiul sovietic – au în spate dorința lui Putin de a compensa în ochii lumii faptul că e mic de statură (1,68 metri).

Nu e prima oară când se face referire la „Complexul Napoleon” de care suferă Putin – diagnostic pus de multă vreme de medici specialiști. Complexul Napoleon, neoficial cunoscut și sub numele de sindromul piticului, este un sindrom atribuit, de obicei, persoanelor cu statură mică. Printre caracteristici se regăsesc comportamentul social foarte agresiv și dominator și minciunile patologice despre diverse lucruri (cum ar fi exagerarea veniturilor financiare). Acesta este un comportament compensatoriu pentru neajunsurile fizice și sociale. În psihologie însă, complexul Napoleon este considerat un stereotip social depreciativ.

Ben Wallace, secretarul Apărării din Guvernul britanic, a fost foarte dur. El l-a caracterizat pe Putin ca fiind un “lunatic” cu “sindromul piticului”. „Ei bine, cu siguranță cred că viziunea președintelui Putin despre el însuși și despre lume este un sindrom al omului mic, o viziune macho“, a afirmat Wallace.

Cu doar o zi în urmă, premierul britanic Boris Johnson a menționat că, dacă ar fi fost femeie, Putin n-ar fi invadat Ucraina.

- Advertisement -

Ben Wallace a venit cu explicații ale afirmației făcute de Boris Johnson: „Rareori auziți expresia «sindromul femeii mici», întotdeauna auziți «sindromul bărbatului mic». Cred că el îl are cu siguranță din plin. Dar cred că adevărata provocare aici este viziunea sistemului rusesc că, într-un fel, unele state sunt mai mici decât altele, că drepturile lor nu contează. Dacă vor să se zugrăvească pe ei înșiși într-o nouă istorie, se pare că ei cred că modalitatea de a face acest lucru este prin violență și invazie. Și cred că este un lucru care trebuie să ne îngrijoreze“.

„Zaharova este o nebună, ca și Putin”

De ironiile lui Wallace n-a scăpat nici purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, ridiculizată în aceeași manieră ca și șeful ei cel mare, Putin. Britanicul a spus că Zaharova prezintă numere de comedie, nu poziții de politică externă ale unui stat mare: „Ea își face declarația în fiecare săptămână, amenințând că va bombarda nuclear pe toată lumea sau că va face ceva sau altceva. Este o nebună, ca și el (Putin – n. red.), așa că o voi lăsa așa“.

Premierul Boris Johnson declarase la o televiziune germană: „Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident nu este, dar dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, macho, de invazie și violență, în felul în care a făcut-o. Dacă vreți un exemplu perfect de masculinitate toxică, este ceea ce face acum în Ucraina“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -