Lider interlop către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților: „Tu vorbești când vreau io și cât vreau io, nu când vrei tu!​!”

0
2493
Laura Vicol-Ciorbă

Avocata Laura Vicol-Ciorbă, noua șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților, a fost interceptată în trecut discutând cu persoane acuzate de infracțiuni de crimă organizată. Liderul interlop Marian Bejan îi vorbea de parcă ea era subordonata lui: o jignea și îi dicta când și cât trebuie să stea la dispoziția lui, iar ea nu-i închidea telefonul și nici nu-l punea la punct!

Numele Laurei Vicol-Ciorbă (46 de ani) apare în rechizitoriul în care au fost trimiși în judecată mai mulți interlopi, în frunte cu Marian Bejan, precum și Robert Badea, polițistul care proteja „gruparea Bodyguarzilor”, dezvăluie Europa Liberă.

În aprilie 2020, pe când era avocată și nu devenise parlamentar, Laura Vicol a fost audiată ca martor după ce a fost interceptată de DIICOT în timp ce vorbea cu Bejan, individ acuzat de proxenetism, șantaj, tentativă de omor și spălare de bani.

Din discuții reiese că cei doi se cunosc, în condițiile în care Vicol era avocata unuia dintre rivalii lui Bejan.

În decembrie 2020, Laura Vicol era aleasă deputat PSD de Dolj (susținută de Lia Olguța Vasilescu, căreia i-a fost avocată într-un dosar penal), iar joia trecută, pe 25 noiembrie 2021, a fost votată șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Este comisia care avizează și trimite la vot în Parlament toate legile sau ordonanțele care au legătură cu sistemul judiciar.

S-au tăiat săbiile și cuțitele, în stradă

În ianuarie 2020, două grupări aflate în dușmănie s-au răfuit în stradă. Două victime au fost transportate la spital cu răni grave după ce s-au tăiat cu săbiile și cuțitele. Era vorba de Marius Emil Alecu, zis „Bebino”, considerat liderul Clanului Sportivilor, și de Cezar Roberto Petcu, omul lui Marian Bejan.

În octombrie 2020, Laura Vicol le-a declarat procurorilor că, după încăierare, a fost contactată de mama lui Marius Alecu, care i-a cerut să-i reprezinte fiul în instanță. La scurt timp, Vicol i-a spus femeii că s-a întâlnit cu Marian Bejan, care i-ar fi spus că este prieten cu cei doi interlopi și că ar vrea ca ei să se împace.

Procurorii remarcă în rechizitoriu: „Avocatul se află într-o relație de subordonare chiar față de cel bănuit de clientul său, Alecu Marius Emil, ca aflându-se în spatele atacului. (…) Din interceptările convorbirilor telefonice a rezultat faptul că inculpatul Bejan Cristian Marian a luat legătura cu numita Vicol Laura și are autoritate asupra acesteia”.

În aprilie 2020, Marian Bejan a luat legătura cu Laura Vicol și au purtat următoarea discuție:

Marian Bejan: Eu nu vreau să mă suni. Eu vreau să te văd…
Laura Vicol: E, da! Hai!
Marian Bejan: Cum adică, „E, da! Hai, pa!”?
Laura Vicol: Te vezi cu c****e alea cu care ai stat la masă, nu cu mine. Hai!​
Marian Bejan Băi, mă auzi, mă?​
Laura Vicol: Da, te aud.​
Marian Bejan Alea sunt niște fete libere, mă! Nu sunt c****e…​
Laura Vicol: Da! Foarte bine! Bravo!​
Marian Bejan: Tu ești c***ă, dacă ai atitudinea asta și vorbești prost așa și mă… mă superi…

Peste un minut, discuția continuă.

Laura Vicol: Deci, ori începi să mă respecți și să-mi vorbești frumos, dacă vrei să mai avem un dialog ori nu mai mă suna… Cum vrei tu!​
Marian Bejan: Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​
Laura Vicol: Eu… Deci eu te respect…​
Marian Bejan: Dacă eu te sun pe tine că mi-e și mie dor de tine… Băi, fato, mă asculți?!​
Laura Vicol: Te vorbesc frumos…​
Marian Bejan: Păi, îmi vorbești frumos? Cică: ”Du-te și stai cu c****e alea!”. Păi, de ce sunt alea c***e? Ești nebună?!​
Laura Vicol: Bă?! Ce vrei, mă, de la mine?! Lasă-mă să trimit un mail și te sun imediat.​
Marian Bejan: Băi, fato?! Tu vorbești acuma când vreau io, nu când vrei tu!​
Laura Vicol: Haide! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram. Pa!​
Marian Bejan: Mă auzi?​
Laura Vicol: Da! Vorbim pe whatsapp sau pe telegram, te rog!​
Marian Bejan: Nu! Vorbim acuma când vreau io și cât vreau io!…

„Fiecare am încercat să ne manipulăm reciproc”

Chemată la DIICOT să explice natura relației pe care o avea cu cel banuit că a pus la cale tentativa de omor a clientului său, Laura Vicol-Ciorbă a declarat: „Percepția mea despre inculpatul Bejan Cristian Marian a fost aceea că este o persoană foarte intruzivă, care a încercat să obțină informații din dosar de la mine.”

În depoziția sa, Laura Vicol a mai arătat că interlopul „mă trăgea de limbă cu ce se mai întâmpla în dosarul de tentativă la omor”.

„Fiecare am încercat să ne manipulăm reciproc, într-un fel sau altul. A fost evident că informații din dosar avea, pentru că știa când sunt termenele de judecată și când sunt audiați inculpații”, a mai spus Laura Vicol, conform rechizitoriului.

Crima organizată pe toate palierele

Europa Liberă a contactat-o pe noua șefă a Comisiei juridice din Camera Deputaților, întrebând-o dacă mai este avocata lui „Bebino” și dacă Marian Bejan avea autoritate asupra sa, așa cum susțin procurorii DIICOT.

Laura Vicol a cerut să-i fie trimis un mesaj scris, la care nu a mai răspuns.

Marian Bejan este arestat preventiv și trimis în judecată pentru o serie de infracțiuni grave. Bejan ar fost consiliat juridic, acuză DIICOT, și ar fi primit informații confidențiale din partea lui Robert Badea, trimis și el în judecată. Badea este polițist antidrog în cadrul Brigăzii de Combatere a Drogurilor din București.

Potrivit martorilor, cei doi obțineau și câte 100.000 de euro pe săptămână din taxe de protecție pentru vânzarea drogurilor în diverse cluburi din Capitală.

Pe 1 octombrie 2020, DIICOT anunța că a reținut 13 persoane într-o acțiune care viza destructurarea uneia dintre cele mai periculoase grupări de crimă organizată din țară, liderul fiind Cristian Marian Bejan.

Grupul era suspectat de:

 • tentative de omor calificat;
 • cămătărie;
 • evaziune fiscală;
 • spălare de bani;
 • trafic de influență;
 • cumpărare de influență;
 • acces ilegal la un sistem informatic;
 • transfer neautorizat de date informatice;
 • favorizarea făptuitorului;
 • influențarea declarațiilor;
 • efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția;
 • distrugere;
 • proxenetism;
 • sustragerea ori distrugerea de probe ori înscrisuri;
 • șantaj.

În martie 2021, 16 inculpați erau trimiși în judecată. Printre ei și polițistul Robert Badea, despre care DIICOT spunea că „a asigurat atât consilierea juridică a liderului grupării infracționale, cât și fluxul de informații, din interiorul instituțiilor de aplicare a legii, cu privire la activitățile de cercetare desfășurate de acestea”.

Avocată de succes în lumea interlopă

Susținută de Lia Olguța Vasilescu și aleasă deputat PSD de Dolj, Laura Vicol-Ciorbă, fostă Voicu, a apărat de-a lungul carierei de avocat o serie întreagă de infractori periculoși, dar a cultivat și relații de prietenie cu oameni politici sau afaceriști.

Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai fugarului Daniel Dragomir, fost ofițer SRI condamnat definitiv. Tot ea apărat-o pe Alina Bica, fosta șefă a DIICOT condamnată definitiv în țară și fugită în Italia, via Costa Rica.

Averea lui Vicol este impresionantă. Potrivit declarației de avere depusă în 2021 și aferentă veniturilor din 2020, bijuteriile și ceasurile familiei valoarează 777.000 de euro.

În conturi, familia Ciorbă a declarat că are 1,2 milioane de lei și 310.000 de euro.

Soții Ciorbă au dat cu împrumut 150.000 de euro și 1,12 milioane de lei.

La nunta de anul trecut, cei doi susțin că au primit cadouri de câte 40.000 de euro fiecare, iar botez cadoul a fost de 25.000 de euro.

Veniturile familiei au fost anul trecut de:

 • 276.000 de lei – salariul lui Vladimir Ciorbă la firma de construcții Nordis București;
 • 145.000 de lei – veniturile Laurei Vicol-Ciorbă din avocatură.

Laura Vicol mai deține 40% din firma Royal Mar SRL, care se ocupă de comerțul cu produse farmaceutice, și jumătate din Hathor Trading Estate SRL, o firmă de dezvoltare și promovare imobiliară cu o cifră de afaceri de 22.000 de lei anul trecut.

Judecată și achitată

În aprilie 2016, Laura Vicol a fost trimisă în judecată de DNA pentru favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Procurorii susțineau că Vicol, știind că Learciu Niculae nu deține calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziție împuterniciri avocațiale care atestau calitatea sa de avocat și să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

Doi ani mai tîrziu, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-a condamnat pe Learciu la o amendă penală de 7.200 de lei și a achitat-o pe avocata Laura Vicol pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

„Cea mai nerușinată trădare a votului popular de după 1990. O mineriadă politică”. Printre semnatarii manifestului: Monica Macovei, Mircea Cărtărescu, Tudor Chirilă, Radu Paraschivescu

Un important ziar elvețian îi smulge masca lui Iohannis: „Aproape că nu mai e nicio urmă de agendă reformistă“. E descris modul în care șeful statului și-a înșelat alegătorii

A reapărut Rareș Bogdan! Anunță că se va „unge“ ministru în 2023, ca să fie „un garant că domnul Ciolacu va face ceea promite“

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (6). Schema sovietică: răsturnarea lui Jivkov

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

Încercarea ratată de racolare a lui CTP la masonerie. „Trebuie neapărat să intrați. Puteți să faceți foarte mult bine acestei țări”

Radu Moraru, zdrobit de propriile minciuni anti-vacciniste și jigniri scabroase. Nașul TV, amendat de CNA cu încă 100.000 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here