marți, februarie 27, 2024
AcasăJustiție"Va fi o bubă mare! Vor să fie pedepsit cel care l-a...

„Va fi o bubă mare! Vor să fie pedepsit cel care l-a prins pe hoţ, nu hoţul”

-

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, crede că ultima decizie a CCR poate da cale liberă infractorilor de toate tipurile să atace deciziile instanțelor, invocându-se protocoalele cu SRI declarate nelegale de către CCR. Vor fi afectate toate dosarele, nu doar cele de corupție, ci și cele de omor, trafic de persoane sau trafic de droguri, a declarat Zegrean pentru Hotnews.
„Va fi o bubă mare, dacă fac la fel chiar e o mare problemă, Îi preocupă să îl pedepsim pe cel care a prins hoțul, ci nu pe hoț. Contează cum a fost prins cel care a luat mită? Sunt situații în care nu ai alte soluții decât înregistrări. Curtea Constituțională nu a spus că sunt nelegale înregistrările, ci protocoalele. Ce faci cu traficul de stupefiante sau de persoane, unde singura probă este asta? Decizia de miercuri a CCR va conduce la înlăturarea probelor obținute de procurori cu SRI în toate dosarele, nu doar în cele de corupție, adică și în cele de omor, pornografie infantilă, trafic de persoane sau trafic de droguri”, a adăugat Zegrean.
Ordonanța care provoacă aceste reacţii grave în justiţie este una cu miză pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat de un complet de 5 în dosarul Referendumului, în 22 aprilie 2016.
În 7 noiembrie, Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.
Potrivit deciziei Curții, completurile de cinci judecători au fost nelegal constituite din 2014, când instanța supremă a decis să nu aplice prevederea din Legea 304/2004 privind formarea completurilor de 5 judecători care stabilește că toți cei 5 judecători ai completului se stabilesc prin tragere la sorți. Instanța supremă a decis ca doar patru să fie aleși astfel.
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -