La o zi după ce Claudiu Săftoiu a fost numit director al Editurii Didactice și Pedagogice, Adrianei Săftoiu îi e rușine de PNL

3
3838
Claudiu și Adriana Săftoiu

Adriana și Claudiu Săftoiu, foști consilieri prezidențiali în primul mandat al lui Traian Băsescu, au trasee diferite în PNL. E e deputată și are o poziție foarte critică la adresa partidului, el tocmai a fost numit director al celei mai cunoscute edituri de stat.

Coincidență stranie: joi, la o zi după ce Claudiu Săftoiu (51 de ani) a devenit directorul Editurii Didactice și Pedagogice, Adriana Săftoiu (52 de ani) a publicat pe Facebook un text extrem de critic la adresa PNL, partidul din care amândoi fac parte. Adriana și Claudiu Săftoiu au fost o familie timp de 15 ani, dar au divorțat în 2011.

Cotroceni, SIE, TVR, EDP…

De miercuri, Claudiu Săftoiu este noul director al Editurii Didactice și Pedagogice (EDP), editură a statului, care acum doi ani, în plină „guvernare Dragnea”, a avut monopol pe manualele școlare.

Claudiu Săftoiu a anunțat miercuri că a fost ales director general prin decizia Consiliului de Administrație al Editurii Didactice și Pedagogice. Până în acel moment, el era consilier pe comunicare la cabinetul ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Săftoiu a precizat că, „începând cu data de 18.12.2019, funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului Educației și Cercetării va fi preluată de domnul Bogdan Pater”.

Fost jurnalist, Săftoiu a fost consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu între 2004 și 2006, apoi director al Serviciului de Informații Externe (SIE) pentru 5 luni, în 2006-2007, dar și președinte director general al Televiziunii Romne (2012-2013).

Până acum, funcția de director al Editurii Didactice și Pedagogice a fost deținută de Maria Nistor, o apropiată a fostului ministru Liviu Pop (PSD).

Adriana Săftoiu: „Îmi este rușine”

La o zi după numirea lui Claudiu Săftoiu la șefia Editurii Didactice și Pedagogice, deputata Adriana Săftoiu, fostă purtătoare de cuvânt a președintelui Traian Băsescu, a publicat pe facebook un text extrem de critic la adresa partidului din care face parte, PNL. Ea spune că-i este rușine mai multe decizii ale acestuia din ultima vreme, cum ar fi primirea în partid a mai multor membri PSD, poziționarea împotriva dublării alocațiilor copiilor, numirea în guvern a miniștrilor respinși de comisiile parlamentare (Florin Cîțu și Violeta Alexandru), incriminarea drogurilor – prin vot – „într-un mod cu totul aberant”.

Tonul critic al Adrianei Săftoiu s-a simțit și în ale postări, de când PNL a preluat guvernarea. Pe 4 decembrie, ea scria: „Până unde te poți face frate cu dracu’ ca să treci puntea? Asta pentru că am văzut postarea lui Liviu Iolu despre deciziile PNL din august că nu primim membri PSD. Și azi îi primim pentru că au votat moțiunea. Sunt scuzabili? Suntem scuzabili? Qui prodest?”

Două săptămâni mai târziu, o nouă postare, mult mai dură.

Adriana Săftoiu pe Facebook – 19 decembrie

„Îmi este rușine.

Ne anulăm decizii (în campanie, am declarat că ușile sunt ferecate pentru membri PSD, dar, după campanie, au devenit membri PNL), votăm împotriva propriilor convingeri (vezi alocația pentru copii), ne pregătim să sesizam la CCR legile noastre (reducerea TVA de la 19% la 16%, la produse alimentare de la 8 la 5) spunând «Hei, noi, PNL, în opoziție am făcut legi neconstituționale», acceptăm ca miniștri respinși de comisiile parlamentare (într-o țară în care se spune că Parlamentul reprezintă voința poporului, și nu Guvernul) să rămână miniștri, creând un precedent periculos, acceptăm asumarea pe buget, un precedent și mai periculos, votăm incriminarea «drogurilor» într-un mod total aberant… e cel mai mare haos parlamentar pe care l-am văzut, și asta pentru că nu mai gândim, ci ne supunem.

Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică. Să te supui doar ca să îți mai asiguri un loc pe liste?! Vai de așa viitor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Din mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: „Lupta cu teroriștii, o oribilă înscenare”!

3 COMENTARII

  1. Aceasta cumatra a lipsit de la ultima sedinta a parlamentului, in camera deputatilor, cand doar un vot a lipsit ca legea dublarii alocatiilor sa fie retrimisa la comisii pentru analiza, asa ca a ajuns la vot si a fost votata, ajungand sa fie inca o piatra de moara de gatul bugetului pe 2020, pe langa povara legii pensiilor, coapta de psdisti. Orban a spus foarte clar ca cine lipseste de la aceasta ultima sedinta, nu se va regasi pe listele partidului, si de-asta apare mizeria cretina pe care a scris-o, in fapt e o nesimtita si-o ipocrita. Oricum, aceasta persoana pdista nu s-a acomodat niciodata in PNL, iar ca greseala mare a PNL-ului eu o vad si astazi primirea pdlistilor in partid, dupa ce pd s-a facut zob. Evident, cea mai mare greseala a fost alianta contra naturii, usl, de care doamnei in cauza nu i-a fost rusine deloc. Probabil o numeste pe la ambasada Spaniei Orban, pentru a scapa de ea, ca s-o excluda, si-ar aprinde paie-n cap cu presa, care i-ar acuza ca dau in doaga USR.

  2. Daca erati atenti la un alt amanunt,intelegeati si de ce e de fapt ofuscata cumatra asta tupeista si fara rusine!!Nu avea nimic de reprosat PNLului,de fapt,conducerii,sa fiti siguri,daca dlul Orban nu ar fi avertizat pe cine chiuleste nemotivat din parlament ca nu vor mai avea un nou mandat ! Acum cand pesedeul blocheaza intr-adins guvernul cu proiecte populiste facute cu rea intentie,acum s-au gasit sa-i ajute pe ciolaci fostii pedelisti ,cozi de topor basiste ramase in PNL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here