Kovesi, pe locul 2 la votul pentru Parchetul European. Sabotată de guvernul ţării sale

5
8412
Laura Codruța Kovesi

Atacul PSD-ALDE, via Tudorel Toader şi Adina Florea, la adresa Laurei Codruţa Kovesi n-a rămas fără urmări. România nu şi-a susţinut prin vot secret propriul cetăţean candidat (Laura Codruţa Kovesi), iar asta s-a reflectat în punctajul final, care a adus-o azi pe Kovesi pe locul 2, după ce se clasase prima la audierile preliminare.

De altfel, Guvernul Dăncilă a mandatat-o pe Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, să-i acorde punctaj minim Laurei Codruţa Kovesi în COREPER, for care va decide, în tandem cu Parlamentul European, viitorul şef al Parchetului European.

Procedura de vot din COREPER este secretă, deci Guvernul Dăncilă nu va putea fi acuzat, oficial, că a acţionat împotriva României. (Detalii despre acest plan al „înjunghierii” lui Kovesi de către guvernul propriei sale ţări, AICI)

Reprezentanții celor 22 state membre care fac parte din structura Parchetului European l-au votat azi pe locul 1 pe candidatul francez, Jean-Francois Bohnert (șeful Parchetului din orașul Reims). Pe locul 2 s-a clasat Laura Codruța Kovesi și pe locul 3 candidatul german Andres Ritter. Totuşi, votul de azi nu este unul definitiv. Urmează votul din Parlamentul European și o negociere între parlament și statele membre (Consiliul UE). La finalul acestuit proces, va fi anunţat numele viitorului şef al Parchetului European, cu sediul în Luxemburg.

CITIŢI ŞI: Planul „ÎNJUNGHIERII” lui Kovesi, chiar în inima Europei. Guvernul îi va da punctaj minim pentru postul de procuror-şef al UE, dar nimeni nu va şti, fiind vot secret

Reprezentanții celor 22 state membre care fac parte din structura Parchetului European l-au votat azi pe candidatul francez pe primul loc, urmat de Laura Codruța Kovesi și candidatul german, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. După acest vot din Consiliul UE urmează votul din Comisia LIBE a Parlamentului European.

Clasamentul din Consiliul UE s-a stabilit în felul următor: fiecare stat a venit cu propriul clasament, iar la final s-a făcut media punctajelor.

De remarcat că România a anunțat că nu o va susține pe Kovesi, fiind notoriu conflictul PSD cu fosta șefă a DNA.

În istoria recentă a UE mai există un singur caz de țară care și-a împiedicat un cetățean care voia să acceadă la o funcție înaltă: e vorba de Polonia, care nu l-a susținut pe Donald Tusk când acesta voia să câștige al doilea mandat de președinte al Consiliului European.

Sabotată de Guvernul PSD-ALDE

Guvernul PSD-ALDE nu numai că nu a susţinut-o pe Kovesi pentru şefia Parchetului European, dar a încercat s-o blocheze prin ancheta făcută de Adina Florea, la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SSIJ).

Kovesi a fost audiată vinerea trecută. La ieşirea de la audieri a spus pe şleau că dosarul făcut de oamenii lui Tudorel Toader este special pentru a bloca accesul ei la Parchetul European:

„Acuzaţiile sunt pure fabulaţii. Nu am avut niciun fel de atribuţii legate de extrădarea condamnatului Popa Nicolae. S-au ocupat Poliţia Română şi Ministerul Justiţiei. De doi ani sunt hărţuită cu plângeri penale, cu acţiuni disciplinare. Nu sunt singura. Preşedinta Înaltei Curţi, la fel. Şi alţi colegi.”, a declarat Kovesi la ieşirea de la audieri.

„Codruţa, te iubim!”

Laura Codruta Kovesi, procuror anticoruptie
Laura Codruța Kovesi, înconjurată de reporteri și de susținători, la ieșirea din Parchetul General – Foto: Digi24, captură video

Laura Codruţa Kovesi a fost întâmpinată, vinerea trecută, înainte de audierea de la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, cu flori şi încurajări de către membrii #Rezist. Aceştia au strigat cu putere: „Codruţa, te iubim!” şi „Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!”.

Fosta șefă a DNA a fost citată miercurea trecută, prin intermediul unui polițist (care i-a dus citația), să se prezinte vineri, 15 februarie, la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a cărei vicepreședintă este Adina Florea, favorita lui Tudorel Toader pentru a ocupa postul de şef al DNA din care el însuşi a debarcat-o chiar pe Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a declarat că acţiunea împotriva ei, pentru care a fost chemată azi la audieri, are ca scop împiedicarea ei de a ocupa postul de procuror-şef al UE.

CITIŢI ŞI:

Planul „ÎNJUNGHIERII” lui Kovesi, chiar în inima Europei. Guvernul îi va da punctaj minim pentru postul de procuror-şef al UE, dar nimeni nu va şti, fiind vot secret

„Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!” Flori şi încurajări pentru Kovesi înainte de audierea sa la „Secţia lui Tudorel”

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

Elena Udrea: „PSD restabilește statul de drept. Domnul Dragnea încearcă să aducă justiția în matca ei normală”. Către Kovesi: „Bun venit în clubul penalilor!”

 

5 COMENTARII

  1. Am aflat din surse germane ca Ambasadorii Romaniei ,Ungariei , Poloniei si Italiei au votat inpotriva LCK si a germanului Andres Ritter dupa o negociere prealabila .Pe de alta parte trei surse diferite au anuntat in urma cu putin timp ca cele patru tari au negociat impreuna sustinerea candidatului Frantei pentru functia de Procuror General al EU.Merkel se astepta ca Italia,Ungaria si Polonia sa voteze inpotriva dar a fost surprinsa de Romania care a votat inpotriva propiului candidat.😰😝😰 Cu toate ca votul a fost secret se stie cine cu cine negociaza asta pentru cine cred ca asa este,

  2. România a făcut o greșeală , pur și simplu trebuia sa aleagă alt procuror, curat, onest, practic fără nicio pata. Chiar NU știu de ce s-a autopropus Kovesi, bu are expertiza necesară, domnia sa a fost numita doar politic , nu are grade profesionale asa ca este absurd s-o susțină , mai ales ca are probleme cu DNA de elita de la Ploiești, Oradea, Brașov și pe unde mai are. A încălcat coșuleț deontologie profesionala cu aducerea lui Popa , scandalul FNI , cu avion privat când trebuia adus cu avion de linie așa cum cerea legea in România!
    Chiar doamna nu-și da seama ca a făcut o gramada de ilegalitați sau dorește sa le acopere cu aceasta numire in acest parchet european?.
    Exista viața SU după o slujba grasa la stat ! Chiar nu văd de ce tine cu dinții de așa scaun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here