Klaus Iohannis, apel la vaccinare: „Spitalele sunt arhipline, locuri la Terapie Intensivă nu mai sunt… O catastrofă, o situație disperată!”

1
292
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj disperat pro-vaccinare, sâmbătă, prin intermediul paginii sale de Facebook. Șeful statului spune că România se confruntă cu „o catastrofă, o situație disperată”. „Spitalele sunt arhipline, medicii lucrează non-stop, iar locuri la Terapie Intensivă nu mai sunt disponibile”, argumentează șeful statului.

Mesajul lui Klaus Iohannis: „Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”.

România primeşte ajutor din mai multe state europene, printre care Italia, Elveţia, Austria, Germania, Ungaria și Polonia. De asemenea, eforturile anti-pandemie din România sunt susținute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Ajutorul constă în medicamente, echipamente, teste, transferul în străinătate al unor pacienţi cu coronavirus, a anunţat vineri şeful DSU, Raed Arafat.

Austria a trimis mai multe medicamente de Terapie Intensivă, iar un avion militar a transportat în această ţară doi pacienţi cu COVID-19.

Cu Germania s-a finalizat partea oficială a documentelor pentru dozele de anticorpi monoclonali care urmează să ajungă în România în următoarele zile.

Polonia a oferit anumite echipamente şi materiale, iar vineri s-a făcut al doilea transfer de pacienţi către această ţară.

Continuă şi sprijinul Ungariei, cu preluarea de pacienţi, a anunțat Raed Arafat, precizând că 30 de pacienți se află deja în țara vecină.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va trimite teste antigen şi concentratoare de oxigen.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Ambrozie Giurgiuveanul are dosar penal pentru răspândirea de informații false. Preasfințitul a spus la slujbă că vaccinurile sunt „expirate”, iar pacienții sunt arși intenționat în spitale

* VIDEO. Noile restricții: de luni, nu mai poți intra nicăieri fără certificat verde, cu excepția farmaciilor și a magazinelor alimentare. Circulația după ora 22 e interzisă

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Gafă antologică a Alinei Gorghiu: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta”!

* Primele tensiuni între Cîțu și Ciucă. Conducerea PNL e iritată că premierul vrea să-și aleagă singur miniștrii liberali. Nici la PSD nu e pace

* Rareș Bogdan justifică reorientarea PNL către PSD: „USR va trebui să petreacă o perioadă de penitență”

* Bătaie între PSD-iști la Iași: deputatul Vasile Cîtea, fost boxer, l-a sugrumat pe senatorul Maricel Popa, șeful filialei județene

* Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de ani, iar în primăvară a făcut „o formă dură de Covid”

* Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” și i-a dat lui Alec Baldwin arma cu muniție reală. Actorul a tras și l-a doborât pe regizor, ca și pe directoarea de imagine

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here