vineri, mai 3, 2024
AcasăNewsJudecătorii se opun reformei pensiilor speciale chiar dacă s-ar aplica peste 20...

Judecătorii se opun reformei pensiilor speciale chiar dacă s-ar aplica peste 20 de ani. ICCJ se mobilizează să reclame la Curtea Constituțională legea votată miercuri în Parlament

-

Judecătorii continuă să se bată cu ferocitate pentru privilegiile scandaloase pe care le-au căpătat de-a lungul timpului (pe unele le-au primit cadou din partea politicului, pe altele și le-au atribuit singuri). Ei se pregătesc să atace la Curtea Constituțională legea privind reforma pensiilor speciale – chiar dacă Parlamentul a votat să intre în vigoare în viitorul îndepărtat (5-20 de ani). Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) s-au mobilizat joi într-o Adunare Generală, convocați de președinta Corina Corbu, pentru a vota sesizarea CCR în privința legii pensiilor speciale și a interdicției de a mai cumula pensia cu salariul, dezvăluie G4Media.ro.

Acest lucru se întâmplă chiar dacă, în mare măsură, legea nu va afecta actuala generație de judecători, deoarece ar urma să intre treptat în vigoare începând cu 2028, iar ultimele măsuri să fie aplicate în 2043, adică peste 20 de ani!

În documentul de convocare a Adunării Generale, președinta ICCJ scrie:

„(…) La data de 29 iunie 2023, ora 13:00, judecătorii instanței supreme sunt convocați în sistem de videoconferință pentru constituirea în secții unite în vederea exercitării atribuției pentru:

- Advertisement -

Sesizarea Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate înainte de promulgare asupra legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a legii nr. 227/2015 privind codul fiscal;

Sesizarea Curții Constituționale în vederea exercitării controlului de constituționalitate înainte de promulgare asupra legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a legii nr. 227/2015 privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare”.

Așa nu se mai poate!

Casta magistraților din România este una dintre cele mai privilegiate categorii de bugetari din toată lumea, nu doar de la noi din țară. Judecătorii ies la pensie la 45-50 de ani, după o carieră de numai 20-25 de ani, dar cu o pensie medie de 4.000 de euro pe lună. În foarte multe cazuri însă, această pensie urcă până la 10.000 de euro pe lună și e chiar mai mare decât veniturile medii pe care proaspeții pensionari le-au avut în timpul carierei!

- Advertisement -

Invocând presupusa stabilitate a sistemului, PSD și PNL au refuzat să respecte acordul cu Comisia Europeană și au făcut o lege plină de excepții și derogări, care ar urma să se aplice treptat abia începând cu 2028! Politicienii sunt ei înșiși pensionari speciali și, în plus, au nevoie de complicitatea sistemului de justiție pentru a scăpa fără pedeapsă când ajung în fața instanțelor.

Principala problemă este că România nu mai suportă povara acestor bugetari speciali care și-au făcut singuri privilegiile, iar acum și le apără cu dinții. Pentru 2023, sunt prevăzute de la buget peste 12 miliarde de lei (2,4 miliarde de euro) subvenții pentru a acoperi diferența între nivelul corect al pensiilor meritate de „speciali” și nivelul la care au ajuns acestea în prezent. Suma va continua să crească rapid în următorii ani, ceea ce va sufoca bugetul țării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eliminarea pensiilor speciale, pasată de PSD-PNL generației viitoare! Coaliția a votat o lege prin care reforma e amânată 5 ani și se va termina peste 20!

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Gata cu impostura: Ciolacu rămâne fără certificatul de revoluționar! O comisie din Guvernul său i-a respins cererea de a fi declarat „luptător cu rol determinant” în decembrie 1989

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Demonstreaza ca sint o categorie de profitori, inchistata si reactionara. Sint departe de deschiderea pe care ar trebui s-o aiba un am al legii pus sa imparta dreptatea. Nu-i intereseaza ca Romania pierde niste bani, lor sa le fie bine.
    Si sa vedeti, va ajunge la Curtea Constitutionala si vor judeca exact cei care se vor afla in conflict de interese!

  2. CATI DINTRE CEI DIN SISTEMUL DE „justitie” AU RUDE IN PARTID SI SECURITATE ?
    CATI DINTRE CEI DE LA VARFUL SISTEMULUI DE „justitie” AU RUDE IN PARTID SI SECURITATE ?

    PARTIDUL SI SECURITATEA DAU LEGI ONEROASE PENTRU VENALI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -