miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMainIonuț a murit la 35 de ani, în așteptarea transplantului pulmonar care...

Ionuț a murit la 35 de ani, în așteptarea transplantului pulmonar care n-a mai venit

-

Ionuț Anghel, un tânăr din Focșani a cărui viață depindea de un transplant de plămâni, a murit luni. El avea nevoie ca România să încheie o convenție cu o clinică din străinătate, unde ar fi putut avea loc intervenția. Italia ne-a refuzat, iar negocierile cu Franța s-au prelungit. Ionuț a murit după ce, în ultimii trei ani, toți miniștrii Sănătății și șefii Agenției Naționale pentru Transplant i-au promis ajutor.

Ionuț Anghel a murit la doar 35 de ani, după ce în ultimii trei ani a tot așteptat un transplant de plămâni.

El a fost internat în ultimele zile din viață la un spital din Capitală, după ce a început să se simtă din ce în ce mai rău.

La începutul lunii octombrie a avut loc un „protest pentru viață” în Focșani. Zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a cere autorităților să-l ajute.

- Advertisement -

Ionuț Anghel putea fi salvat dacă statul român încheia un acord de transplant cu o altă țară. Agenția Națională de Transplant a avut discuții cu cea din Italia, însă cazul a fost refuzat, deoarece era complicat. Negocierile au fost purtate apoi cu autoritățile sanitare franceze, însă tânărul nu a mai apucat finalizarea lor.

El nu este primul pacient de pe listele de așteptare care moare în aceleași condiții. În 2018, Călin Farcaș a decedat chiar dacă reușise să strângă, din donații, banii necesari operației.

În România se poate face transplant de plămâni doar la Spitalul Sfânta Maria din București, însă de puțin timp, iar până acum au fost făcute mai puțin de 10 astfel de intervenții. În plus, în țara noastră nu se pot face intervenții asupra pacienților aflați în stare gravă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -