Ion Iliescu (92 de ani) a absentat de la ceremonia de înmormântare a lui Răzvan Theodorescu (83 de ani), desfășurată miercuri la Cimitirul Bellu. Fostul președinte a transmis luni, pe blogul său, un mesaj de de condoleanțe, scoțându-se singur în prim-plan, la modul cel mai caraghios.
„Îi mulțumesc că, într-o țară în care a fi «omul lui Iliescu» a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat, Răzvan Theodorescu nu s-a dezis niciodată de această legătură, ba dimpotrivă, a afirmat-o cu onoare și a transformat-o în ceea ce el numea, generos, ca fiind «un titlu de noblețe»”, a scris Ion Iliescu pe blog.
Cea mai nerușinată frază a lui Ion Iliescu este cea în care îl laudă pe Răzvan Theodorescu pentru mandatul criminal al acestuia la conducerea televiziunii publice. Pentru Iliescu, manipulatorul instigator din fruntea TVR a fost „un președinte cu viziune al Radioteleviziunii Române”.
Ion Iliescu și Răzvan Theodorescu au făcut o „echipă a răului” în 1990, când au asmuțit minerii asupra Capitalei, declanșând barbaria care a izolat România timp de aproape 7 ani, până la venirea la guvernare a Convenției Democrate.
Mesajul lui Ion Iliescu
„Am aflat cu imensă durere despre dispariția academicianului Răzvan Theodorescu. L-am cunoscut de când era student, așadar, nu greșesc dacă spun că ne știam de o viață.
Viața lui a fost încercată: și-a hrănit vocația de profesor și de cercetător când ușile universității i-au fost închise, iar mai târziu, a devenit nu doar unul dintre cei mai buni istorici ai artei și civilizației României ultimului secol, dar și un profesor extraordinar, un rector formidabil, un președinte cu viziune al Radioteleviziunii Române, un ministru al Culturii care a dat excelență acestei funcții, un academician a cărui operă va fi imposibil de egalat, și un vicepreședinte al Academiei Române care a știut să modernizeze această instituție.
Însă printre toate aceste roluri publice, Răzvan Theodorescu a rămas un om liber. Și tocmai această libertate a făcut ca prietenia dintre noi să fie una adevărată. Sunt puține prietenii adevărate astăzi, tot așa cum sunt puțini oameni autentici, așa cum a fost «profesorul națiunii», Răzvan.
Îi mulțumesc că, într-o țară în care a fi «omul lui Iliescu» a fost, mai ales în ultimii ani, eticheta unui stigmat, Răzvan Theodorescu nu s-a dezis niciodată de această legătură, ba dimpotrivă, a afirmat-o cu onoare și a transformat-o în ceea ce el numea, generos, ca fiind un titlu de noblețe.
A făcut România mai culturală într-o societate insensibilă la valorile culturii, și poate aceasta a fost printre cele mai grele misiuni pe care și le-a asumat lucid, nu doar altruist.
Transmit condoleanțele mele familiei, iar Ilincăi, fiicei sale, îi doresc putere și alinare; pierderea ei este și pierderea României, una care speram să întârzie oricât de mult.
Cu regret,
Ion Iliescu”
Puneți capacul la tomberonul istoriei, că ies viermii și pute îngrozitor ! 😂😂😂😂😂
Niște Hijos de Puta au fost toți cântăreții ai primăverii ăștia!!!
Iar noi tot cu tremuratul înaintea lor am rămas și după căderea comunismului, fără să avem capacitatea de ai trimite la NAIBA pe toți toxici ăștia ai societății Române.
Nu înțelegeam de ce NU decolează România în direcția Occidentul după căderea Epocii de Aur, aici se află răspunsul…. fiindcă au existat toți acești dinozauri/ monștri punând piedică în toate.
Într-una din seriile anului 1998 m-am urcat în tren în Bistrița… dimineața am coborât în Budapesta, am ieșit din stația de tren și a fost prima oară în viață mea că am simțit un aer diferit, un aer ce mirosea a Occident.
Un salut 🙂
Nici vorba ca „loialitatea” pentru „Batrana Sandrama Stalinista” a celui pe care tribunul il alinta cu poreclele de „Cap de Cauciuc” sau „Aeroport de Muste” s-ar fi datorat caracterului sau nobil. Pentru cine nu s-a lamurit cine a fost fandositul asset al „Ciumei Rosii” atunci cand mintea fara rusine in 13 Iunie 1990 ca televiziunea era atacata de legionari, cand facea apologia celui mai corupt sef de stat roman la emisiunea lui Iosif Sava , adica regele semi-dictator Carol II de Hohenzollern, cand functiona ca ministru al culturii in guvernul cel mai corupt din istoria Romaniei- guvernul lui Bombonel de ciucalata, cand presta ca „analist” la televiziunea „inculpatului-fugar” ghita, televiziune care astazi promoveaza fara perdea propaganda putinista, sau de modul in care si-a deposedat propriile rude, pe vremea cand era ministru in guvernul „Marelui corupt”, de o mosie de 50 de ha in Jud. Iasi, solicitand autoritatilor locale numai in numele propriu retrocedarea acestei proprietati, omitand sa mentioneze asa cum il obliga legea, ca exista si alte persoane indreptatite, ii indemn sa reflecteze la urmatoarea circumstanta. Razvan Theodorescu a fost la un moment dat incarcerat pentru motive politice de catre regimul comunist-dejist. Ulterior a intrat in orbita academicianului Emil Condurachi (tatal controversatei consiliere a lui Emil Constantiescu, Zoe Petre, specialista in materia istorica, vazuta din perspectiva marxist-leninista, „Sclavagismul in Antichitate”). Putini stiu ca asupra lui Emil Condurachi (mort cu cativa ani inainte de 1989) plutesc banuieli ca a fost rezident al NKVD in Romania. Daca acest scenariu va fi la un moment dat validat , atunci o sa fie mai usor de inteles „loialitatea” lui RT, despre care vorbea marele asset sovietic in Romania, tov. Ion Iliescu. Si poate o sa intelegem si de ce viitorul director al TVR-FSN si ministru nastasian, a avut curajul sa denunte politica de demolari a unor lacase de cult, deosebite de importante pentru istoria noastra, de catre furia buldozelor ceausiste, fara sa ii fie frica de consecinte. Pentru un delict mai mic Gheorghe Ursu a fost batut pana a murit in beciurile Militiei Capitalei.
Se aude dle academic fsn-ist Catalin Zamfir ? Nu iti este jena de perdaful gretos-vomitiv pe care l-ai scris in onoarea „loialului” pion al bolsevicului Iliescu pe 7 februarie (https://www.romaniasociala.ro/in-memoriam-razvan-theodorescu/) ?
Excelente observații! Mai ales cea privind „disidența protejată” a lui Cap-de-Cauciuc.
Realitatea întrece ficțiunea…
Impresionant, ador să învăț lucruri noi.