Iohannis o trimite la coafor pe Dăncilă: 6 dintr-o lovitură! „Această remaniere este una neavenită și cras neconstituțională! O refuz clar! Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern!”

5
1089

Președintele Klaus Iohannis a respins și cea de-a treia remaniere guvernamentală propusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Pe masa lui Iohannis s-au aflat 6 nume, pe care Dăncilă le dorea transformate în miniștri. N-a reușit cu niciunul!

Cei 6 care se visau miniștri

Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea partidului de la guvernare. Cei trei nominalizați:
 • Grațiela Leocadia Gavrilescu – pentru Ministerul Mediului + vicepremier;
 • Ion Cupă – pentru Ministerul Energiei;
 • Ștefan Băișanu – ministru pentru Relația cu Parlamentul.
Viorica Dăncilă i-a trimis președintelui Klaus Iohannis și noi propuneri pentru cele trei ministere care în ultima vreme au fost conduse de interimari. Cele trei propuneri:
 • Dan Chirilă (secretar de stat în MAI) – pentru Ministerul Afacerilor Interne;
 • Camelia Gavrilă (deputat PSD) – pentru Ministerul Educației;
 • Dan Matei (consilier al Vioricăi Dăncilă pe probleme economice) – pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

Declarația de presă a lui Klaus Iohannis

„Am primit o corespondență de la doamna Prim-ministru ieri după-amiază. Doamna Prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală. Îmi solicită acolo doamna Prim-ministru eliberarea din funcție a unor miniștri, a unor interimari, și numirea a șase miniștri.

Această remaniere este una neavenită, nepotrivită și o refuz clar!

Dar, în acest context, dați-mi voie să explic un pic cum am ajuns aici. Am primit o astfel de solicitare de remaniere la sfârșitul lui august, iar la câteva ore după ce primisem solicitarea de remaniere, partidul ALDE a anunțat public că părăsește coaliția de guvernare. În aceste condiții, Constituția solicită explicit un vot din partea Parlamentului în situația în care se înlocuiesc miniștrii. Această chestiune este foarte clară, drept pentru care, la momentul respectiv, am refuzat remanierea solicitată.

După câtva timp, doamna Prim-ministru a venit cu o solicitare de numire a unor miniștri interimari. Din același motiv, fiindcă Guvernul acum, în noua configurație politică, în conformitate cu Articolul 85 din Constituție, trebuie să se prezinte în fața Parlamentului, am refuzat și acea solicitare.

Acum, doamna Prim-ministru vine a treia oară cu o astfel de solicitare.

Doamnă Prim-ministru, vă spun acum direct și public: trebuie să vă prezentați în fața Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastră! Altfel, lucrurile nu se pot rezolva.

Această nouă solicitare, pe care o refuz, vine cu o noutate. Este cras neconstituțională, fiindcă, între timp, este foarte clar și s-a anunțat și public, și în scris, că ALDE a părăsit coaliția de guvernare. Deci, nu încape nicio îndoială: Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului!

Se vede că doamna Prim-ministru se teme de un vot în Parlament și încearcă să tragă de timp. În același fel, se vede că, de fapt, PSD, într-un mod jalnic, se agață de putere, tergiversează o procedură care este explicit și clar solicitată în Constituție.

Repet: niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern, decât după validarea din Parlamentul României!”

Puteți dona AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM.

CITIȚI ȘI:

* O numire scandaloasă: traseistul Radu Cristescu (PMP-PRU-PSD), secretar de stat la Ministerul Energiei, la patru zile după o declarație iresponsabilă

Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Infarctul electoral al lui Cumpănașu. De la RTV a plecat la spital, dar în seara următoare a fost din nou la Ciutacu

VIDEO. Delirul lui Cumpănașu, după Țebea: „Vom câștiga alegerile prezidențiale! Întregul popor român este alături de noi!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

5 COMENTARII

 1. Eiii…, UITE-ASA TE DOREAM (A FI), mai „Ioha”-draga…, , TOOOOT (!!!) MANDATU’ (deee… CINCI – 5 ! – ANISORI !), NU doar laaa… inceput, laaa… mijloc (cu adevarat MAREATA descindere la Guvern, in februarie 2017, atunci…, cu „ELEFANTII”…, cu Ordonanta-nr.-13 !) si acu’…, LA SFARSIT, adicaaa… „LA-SPAERTU’-TARGULUI (!), ABIA (!) in… (pre)CAMPANIE ELECTORALA !!!!!

  In rest…, UNDE (NE-)AI FOST, cand o dadeau BESTIILE ASTEA de la Puterea-„CIUMEI-ROSII” afara pe Kovesi…, cand o… numeai (TU, nu altcineva !!!!!!!!!!!!!!!) prim-ministru pe Dăncilă S.A.M.D. ?!!!

  PREA TARZIU, MUUUUULT (!!!) PREA TARZIU, Domnule (INCA !) prezident…, U.S.R.-PLUS are un candidat mai DINAMIC si mai ACTIV, DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here