Interviul cinic al lui Lavrov pentru BBC: „Rusia nu e curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”. Despre atrocitățile comise în Ucraina: „ONU amplifică fake news-ul Vestului”

1
974
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, afirmă deschis că "suntem ceea ce suntem și nu ne e rușine să arătăm cine suntem"

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a dat un adevărat recital de cinism și minciuni într-un interviu acordat BBC, pe parcursul dialogului negând din nou că în Ucraina ar exista un război. Întrebat de crimele comise în statul vecin, Lavrov a răspuns cu sânge rece că „Rusia nu e curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”.

Cu fiecare zi care trece, dovezile că la Kremlin s-a coagulat o grupare criminală capabilă de orice atrocitate fără să clipească și care nu dă doi bani pe regulile și legile internaționale la chiar Rusia este parte prin tratatele semnate. După ce fostul președinte și premier rus Medvedev a spus că Ucraina trebuie să dispară de pe hartă atât ca stat, cât și ca popor, Lavrov vine acum să spună că dovezile privind masacrele comise de armata rusă sunt inventate, că rapoartele ONU sunt măsluite și că, oricum, Rusiei nu-i pasă.

Pus în fața evidențelor, Lavrov fuge în lumea paralelă: nimic nu e adevărat, totul e o conspirație și un fake-news al Occidentului

Interviul este cu adevărat relevant privitor la ceea ce se poate aștepta de la actuala garnitură de locatari ai Kremlinului.

Jurnalistul Steve Rosenberg, editorul de la Moscova al BBC, a relatat această șocantă sfidare a realității: „De când armata rusă a atacat Ucraina în urmă cu aproape patru luni, mii de civili au fost uciși și orașe întregi au fost reduse la ruine, în timp ce milioane de ucraineni și-au părăsit casele. Dar joi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov m-a privit în ochi și mi-a spus că lucrurile nu sunt așa cum par: «Noi nu am invadat Ucraina», a afirmat el. «Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că târârea Ucrainei în NATO a fost un act criminal»“.

Jurnalistul britanic relatează că i-a prezentat lui Lavrov (72 de ani) un raport oficial al ONU care arată atrocitățile din satul ucrainean Iahidne, din regiunea Cernihiv, unde „360 de locuitori, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost forțați de forțele armate rusești să stea timp de 28 de zile în subsolul unei școli… Nu existau toalete, apă… 10 persoane în vârstă au murit„. Steve Rosenberg l-a întrebat pe Lavrov: „Asta înseamnă lupta împotriva naziștilor?”.

Răspunsul șefului diplomației rusești a fost dezarmant: „Este mare păcat, dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, secretarul general al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși la presiuni din partea Occidentului. Și foarte des sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Occident”.

După această eternă refugiere în universul paralel inventat de regimul Putin, Lavrov și-a arătat însă adevărata față: „Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem.”

Despre relațiile cu Marea Britanie: „Nu cred că mai există nici măcar spațiu de manevră”

În privința relațiilor ruso-britanice, Lavrov anunță că nu mai e cale de întoarcere: „Nu cred că mai există nici măcar spațiu de manevră, pentru că atât (premierul Boris) Johnson, cât și (ministrul de Externe) Liz Truss spun deschis că «ar trebui să învingem Rusia, ar trebui să forțăm Rusia să îngenuncheze». Haideți, atunci, faceți-o!”.

Jurnalistul a adus în discuție soarta celor doi militari britanici care luptau în armata ucraineană și au fost capturați, recent fiind condamnați la moarte de separatiștii pro-ruși din Donbass. Corespondentul BBC a arătat că, în ochii Occidentului, Rusia este responsabilă pentru soarta lor. Lavrov a replicat: „Nu mă interesează deloc ochii Occidentului. Sunt interesat doar de dreptul internațional. Conform dreptului internațional, mercenarii nu sunt recunoscuți ca fiind combatanți”.

Steve Rosenberg i-a atras atenția că bărbații serviseră în forțele armate ucrainene și nu erau mercenari, dar Lavrov s-a eschivat și a răspuns că acest lucru ar trebui să fie decis de o instanță.

Lavrov a pretins că ucrainenii au bombardat Donbass timp de 8 ani, dar când a fost întrebat de ce nu li s-a permis jurnaliștilor străini să verifice acuzațiile, a răspuns sec: „Nu știu”

Interviul s-a transformat apoi într-un schimb de replici acuzatoare. Lavrov a acuzat BBC că n-a dezvăluit adevărul despre zonele controlate de separatiști din estul Ucrainei, unde „civilii au fost bombardați de trupele Kievului timp de opt ani„.

Din nou, acestei minciuni jurnalistul i-a replicat cu fapte: „Am subliniat că, pe parcursul a șase ani, BBC a contactat de multe ori conducerea din zonele controlate de separatiști, cerând permisiunea de a merge să vadă ce se întâmplă. De fiecare dată ni s-a refuzat intrarea. Rusia a acuzat Ucraina de genocid. Cu toate acestea, în 2021, opt civili au fost uciși în zonele controlate de rebeli, potrivit unor «oficiali» autoproclamați pro-ruși, iar cu un an înainte, șapte. Deși fiecare moarte a fost o tragedie, am spus, asta nu constituie un genocid. Am sugerat că, dacă ar fi avut loc cu adevărat un genocid, atunci separatiștii din Lugansk și Donețk ar fi fost interesați ca noi să mergem acolo. De ce nu am fost lăsați să intrăm?, am întrebat”.

Lavrov n-a avut replică: „Nu știu!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* „Știi ce am mâncat azi? Un câine!” / „Oh, mi se face rău!”

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Armata ucraineană îi vânează pe trădătorii care trec de partea lui Putin. A mai lichidat trei în Donbass: un comandant și doi locotenenți

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Echipa lui Iohannis a contribuit direct la odiosul proiect de reînviere a Securității! SIE: „Variantele de lucru ale legilor securității sunt rezultatul consultărilor cu Administrația Prezidențială și SGG“

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un Munte Negru pentru fotbalul românesc: 0-5 cu echipa unei țări cu o populație cât un sfert din București! 1-6 în 10 zile – atât poate o federație-de-șobolani

* Șoc în fotbalul european: Ungaria bate Anglia cu 4-0 în deplasare, după ce-o învinsese (1-0) și la Budapesta! Se naște o nouă mare echipă maghiară, ca în 1938 și 1954?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.