vineri, aprilie 12, 2024
AcasăFără categorieÎnregistrări audio relevă cum un ofițer rus urlă „scoateți-i pe toți afară!”...

Înregistrări audio relevă cum un ofițer rus urlă „scoateți-i pe toți afară!” și ordonă militarilor săi să împuște civilii din Mariupol. Noi crime oribile comise de ruși în Ucraina

-

Dovezile privind crimele de război îngrozitoare comise de armata rusă în Ucraina încep să se îngrămădească în mass-media și pe masa procurorilor de la Curtea Penală Internațională. Înregistrări audio făcute pe frecvențele armatei ruse surprind un comandant rus le cere soldaților săi să tragă în civilii din orașul asediat Mariupol. Au apărut indicii că rușii pregătesc acolo o înscenare, urmând să prezinte cadavrele oamenilor uciși chiar de ei ca fiind victime ale „naziștilor ucraineni”.

Noi înregistrări reușite pe frecvențele militare ale rușilor ar putea constitui probe ale crimelor de război din Ucraina, scrie Daily Mail. E vorba de ordinul de a fi uciși civilii din Mariupol, oraș-port la Marea Azov asediat de peste o lună de armata Rusiei. Invadatorii au reușit să pătrundă în localitate și au ocupat părți din aceasta, dar rezistența continuă în centru.

„Eliminați-i pe toți, la dracu’! Jos cu toți, f…u-i!”

SBU, serviciul de informații al Ucrainei, a interceptat comunicațiile rușilor care asediază Mariupol. În una din aceste convorbiri purtată cu dispeceratul comandamentului, un soldat rus a cărui identitate nu este cunoscută detaliază pozițiile non-combatanților din apropiere (civilii), într-un sat aflat în vecinătatea orașului Mariupol.

După ce ascultă raportul, superiorul ordonă: „Eliminați-i pe toți, la dracu’!”. Apoi repetă instrucțiunile. Soldații îi spun că două persoane care ies dintr-o livadă din apropiere sunt îmbrăcate în „haine civile”. Comandantul țipă: „Jos cu toți, f…u-i!”.

- Advertisement -

Orașul portuar Mariupol, unde se dau lupte crâncene între apărătorii ucraineni și invadatorii ruși, încă mai are în interior circa 100-150.000 din cei 500.000 de locuitori inițiali. Aceștia nu pot ieși din cauza luptelor, dar și pentru că rușii au încălcat până acum toate angajamentele de încetare a focului pentru a fi evacuați civilii. Oficialii locali estimează că până la 5.000 de persoane au murit din cauza bombardamentelor rusești, în timp ce 90% din infrastructura orașului a fost distrusă ireparabil.

În ultimele zile, oficialii ucraineni din domeniul securității spun că Rusia pregătește o provocare sub „steag fals“ în orașul asediat Mariupol, pentru a acuza trupele ucrainene de comiterea de atrocități împotriva propriei populații.

Acest narativ este folosit de Moscova încă dinainte de invazie. Teza principală este că armata rusă „eliberează” Ucraina și locuitorii acesteia de „naziști”. Toate atrocitățile de până acum comise de ruși au fost negate de Kremlin cu aceeași replică: sunt înscenări ale naziștilor ucraineni, care-și omoară propria populație și iau civilii drept scuturi umane. Oficiali ai SBU au arătat că „principala sarcină a propagandei rusești în prezent este de a distrage cât mai mult posibil atenția publicului, atât internațional, cât și intern.

- Advertisement -

Conform datelor existente, ocupanții pregătesc o falsificare pe scară largă: „Ei plănuiesc să adune cadavrele locuitorilor din Mariupol uciși chiar de ruși și să le prezinte drept victime în masă ale trupelor ucrainene. Din acest motiv, în ultima vreme au apărut teze false potrivit cărora ucrainenii folosesc locuitorii pașnici ca scuturi umane“.

Conducerea armatei ruse vrea să restrângă accesul soldaților la internet și rețelele de socializare

În înregistrarea audio făcută publică inclusiv pe rețelele de socializare, un alt soldat rus se plânge de faptul că batalionul lor este depășit numeric de adversarii ucraineni: „Grupul lor (al ucrainenilor) are 150.000 de soldați și noi suntem f…ți 3.000… Ei sunt în stânga, în dreapta, ne înconjoară, f…u-i! Sunt atât de mulți dintre ei și puțini dintre noi. Nu avem niciun sprijin, nicio aviație, niciun f… lucru!“.

Alte înregistrări arată moralul în cădere liberă și opoziția de a mai lupta din rândurile rușilor, ceea ce a dus la faptul că trupelor li s-a refuzat dreptul de a-și folosi propriile telefoane mobile. Se așteaptă ca autoritățile de la Moscova să strângă controlul asupra accesului soldaților la internet și să limiteze utilizarea aplicațiilor de socializare.

Surse ucrainene au declarat că interceptarea comunicațiilor rusești a fost o sarcină simplă, deoarece invadatorii folosesc în continuare echipamente neperformante din punct de vedere tehnologic sau walkie-talkie-uri comerciale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* Într-un târziu, intră și România în rândul lumii: expulzează 10 spioni ruși de la Ambasada lui Kuzmin

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* VIDEO. Ce-a înțeles Șoșoacă din discursul lui Zelenski: „Normal, ai avea obligația să-l inviți și pe Putin”. A părăsit sala ostentativ când vorbea președintele Ucrainei, a revenit când vorbea Ciucă

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO. Parlamentul României a rămas repetent la organizarea „momentului Zelenski”. Probleme cu transmisia, sonorul și traducerea

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* Rușii le rad în cap pe femeile din armata ucraineană capturate, ca să le umilească. Prizonierii sunt ținuți în câmp și bătuți periodic cu paturile puștilor

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de „kompromat” organizată de statul român împotriva sa, după ce a dat în vileag plagiatul premierului Ciucă. Au fost sesizate instituțiile internaționale

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Sceleratul de Putin a vrut sa stearga Ucraina de pe fata Pamantului. Daca ar fi depus armele, in timp i-ar fi curatat pe toti omorandu-i. Razboiul a fost singura solutie. Din pacate ONU si marile puteri stau si privesc in gol de frica Rusiei cum o natie lupta pentru existenta. Este clar un genocid. Pacat ca populatia nu a fost evacuata imediat cu zile inainte, ruinele oricum ar fi existat pentru ca au vrut sa distruga tot. Daca oamenii erau dusi la adapost in vestul tarii, luptele se puteau da altfel si nu mai exista grija pentru civili. Pacat. Asistam impasibili in continuare cum un dezaxat vrea sa incalece Europa. Germania, Olanda, Austria si Ungaria, tremura de frica intreruperii gazelor. Politica lui Merkel sa traiasca, l-a mangaiat pe cap de scelerat in 15 ani de mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -