Un pedofil de 53 de ani, care corupea copile de 10 ani pentru acte sexuale, a fost condamnat să muncească la școala din sat!

1
1284
În imagine, școala cu clasele I-VIII din Stănilești, unde judecătorii consideră că pedofilul prins asupra faptului ar putea să-și desfășoare cele 80 de ore de muncă în folosul comunității. FOTO: mapio.net

Justiția a condamnat un corupător de minori din comuna Stănilești, județul Vaslui, la 80 de ore de muncă în folosul comunității la școala din sat sau la primărie și la 2 ani de închisoare cu suspendare, relatează cotidianul Libertatea. Incredibila sentință îl aduce pe pervers chiar în mijlocul copiilor pe care îi pândește și a fost pronunțată pentru că individul nu mai fusese prins până atunci (deși există mărturii ale mai multor copii) și pentru că a cooperat la anchetă.

În loc să aprofundeze cazul și să ia act de depozițiile care s-au strâns la dosar, procurorii au preferat să încheie cu făptașul acord de recunoaștere a faptelor și să-i dea iar drumul în comunitate. Nu e deloc primul astfel de caz în instanțele din România, unde judecătorii și procurorii manifestă adesea înțelegere și indulgență față de pedofili, pe care-i retrimit în sânul comunităților.

Încercările perversului erau cunoscute de toate fetițele din sat, dar la anchetă s-a ajuns doar după ce una dintre ele, în vârstă de 10 ani, i-a povestit mamei sale că vecinul îi propunea diverse sume de bani ca “să facem prostii”.

Individul o hărțuia pe fetiță încă de la vârsta de 8 ani. La anchetă s-a descoperit că perversul le făcuse propuneri similare și celorlalte copile

Fetița nu l-a băgat în seamă o perioadă, dar într-o zi, în 2019, acesta a simulat un act sexual când a ajuns lângă ea. Fata se juca împreună cu alți copii lângă locuința perversului. Acesta s-a ivit imediat și i-a spus copilei pe care pusese ochii că tatăl ei îi transmite că, dacă are nevoie de bani, poate să-i ceară vecinului.

Anchetatorii au redat firul evenimentelor: “Profitand de faptul că au rămas singuri, inculpatul i-a propus persoanei vătămate să se întâlnească la casa fiului său, unde nu locuia nimeni, să se sărute și să facă prostii, promițându-i suma de 200 de lei. Pe timpul discuției, inculpatul simula din poziția în care se afla un act sexual. Persoana vătămată s-a speriat și a plecat din curte, relatând celorlalți copii propunerea inculpatului și, ajunsă acasă, i-a povestit cele întâmplate mamei sale“.

Mama fetei a sunat la Poliție, iar ancheta a stabilit că acesta n-a fost un incident izolat, bărbatul de 53 de ani având la activ numeroase alte încercări, atât cu fetița în cauză, cât și cu prietenele ei de joacă.

Victima spune că primele propuneri le-a primit pe când avea 8 ani, în toamna lui 2017, într-o zi de sărbătoare. Atunci s-a întâlnit cu vecinul, care i-a făcut semne obscene și i-a spus că, dacă merge la casa fiului său, să facă sex, îi dă 50 de lei.

Când le-a povestit celorlalte fetițe ce s-a întâmplat, copila a aflat că bărbatul le făcuse și lor astfel de propuneri.

Pedofilul își făcea drum ca să ajungă mereu pe lângă grupurile de copii la joacă și la scăldat

Individul își făcea drum ca să fie cât mai des pe lângă grupurile de copii, pe care-i urmărea la locurile de joacă și când mergeau la scăldat.

Pe parcursul anchetei s-a stabilit că fata vânată de pedofil nu a acceptat niciodată de al acesta nici bani, nici alte bunuri și nici nu i-a răspuns avansurilor. Depoziția fetei a fost confirmată de toți ceilalți copii audiați.

În ciuda faptului că aveau de-a face, în mod evident, cu un prădător sexual și un pedofil cu vechime, procurorii de pe lângă Judecătoria Huși și judecătorii s-au arătat foarte indulgenți cu făptașul. Bărbatul acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale și-a recunoscut în totalitate acuzațiile, apoi a fost lăsat liber.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Loredana Roman, a afirmat pentru Libertatea că nu e de acord ca pedofilii să fie trimiși de Justiție la muncă în folosul comunității tocmai în școli și grădinițe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Premierul Cîțu: “De la 1 iunie începem să revenim la normalitate. La sfârșitul lunii mai vom avea 5-6,3 milioane de persoane vaccinate“

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

* Mitingiștii CapVid s-au făcut din nou de râs. Câteva sute de participanți la „protestul de 100.000 de români”

* Apelul șoșocar-mincinos al Oliviei Steer. A chemat lumea la protestul CapVid, dar n-a ascultat-o nimeni

* Un interlop, vedetă a protestelor CapVid, a fost ridicat din sala de forță. „Diseară nu plecăm până nu mutilăm un jandarm”, amenințase el

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here