Incredibil: regiunea atacată de Corpul Voluntarilor Ruși în Belgorod era apărată de 25 de recruți neinstruiți, conduși de un locotenent! Regimul Putin, luat ca din oală

0
0
Corpul Voluntarilor Ruși miercuri după-amiază, la revenirea pe teritoriu ucrainean după incursiunea făcută în Belgorod

Nemaipomenitul succes al raidului lansat de mica forță a Corpului Voluntarilor Ruși în regiunea Belgorod, unde forțele venite din Ucraina au avansat până la 45 de kilometri, a relevat incapacitatea Rusiei de a-și apăra lunga frontieră cu țara pe care a atacat-o. Pe zeci de kilometri, granița era practic neapărată. În toată regiunea se afla o singură unitate a armatei ruse, de numai 25 de recruți neinstruiți, conduși de un locotentent.

Șarja militarilor veniți din Ucraina, care timp de o zi și jumătate au ocupat mai multe zone din regiunea Belgorod, i-a luat ca din oală pe ruși. Toate forțele armate de care dispune Putin în acest moment sunt masate în sudul Ucrainei, unde așteaptă contraofensiva ucraineană. Generalii de la Moscova nu concepeau că ar putea exista atacuri în alte zone, asupra propriului lor teritoriu.

Liderul unității de voluntari care a realizat incursiunea, autointitulat Cesar, a relatat la întoarcere că oamenii săi n-au întâmpinat nicio rezistență, iar populația locală a manifestat chiar simpatie față de ei. „FSB-ul, grănicerii, poliția – toți au fugit“, a povestit combatantul, care spune că „n-am înregistrat decât doi răniți pe parcursul operațiunii“.

Atacul voluntarilor ruși, foarte bine instruiți și echipați cu armament occidental, a fost rapid și eficient, provocând panică în rândurile administrației locale, dar și la nivelul comandamentului rusesc. Generalul Lapin, cel care fusese demis după ce astă-toamnă fugise din zona Liman în timpul contraofensivei ucrainene, e acum responsabil cu apărarea graniței ruso-ucrainene. Într-o nouă demonstrație de incompetență, înaltul ofițer a fost luat pe nepregătite de șarjă. Pe Twitter au apărut filmulețe cu el alergând alături de alți militari ruși, într-o presupusă coordonare a contraatacului din Belgorod, dar scenele sunt mai degrabă caraghioase. Într-una dintre acestea, Lapin dirijează efectiv niște vehicule blindate, iar în alta le face semn unor militari înarmați cu mitraliere să treacă în fugă pe lângă el. Este o imagine bizară pentru ditamai comandantul de front.

Canalul independent rusesc VchK-OGPU, de pe Telegram, publică o conversație cu mama unui băiat de 18 ani din Karelia, Ivan F, care a fost rănit în timpul confruntărilor de acum câteva zile, de la granița ruso-ucraineană din Belgorod. Femeia povestește că băiatul ei a fost recrutat astă-toamnă, în noiembrie 2022, și trimis la Regimentul 272 pușcași motorizați, Unitatea 91711.

Recruții au fost cazați „pe câmp“, cel mai probabil în corturi, până pe 17 februarie acest an. Apoi, în cel mai mare secret, au fost „împrăștiați“ în diferite puncte de la graniță, pe care au primit misiunea s-o păzează.

Unitatea care a primit această misiune era nu numai total subdimensionată, dar și complet incapabilă să dea o replică adecvată unui eventual atac: „25 de oameni, dintre care doar un locotenent și un mobilizat, păzeau districtul Graivoron, în timp ce restul (inclusiv Ivan) erau soldați recrutați“. Așadar, pe o porțiune de graniță lungă de zeci de kilometri, Rusia avea o unitate compusă din 23 de recruți, un mobilizat și un ofițer inferior.

Ivan n-a apucat, dealtfel, să încerce măcar să opună rezistență. A fost rănit de un bombardament, relatează mama sa, după care „locotenentul său l-a băgat într-o mașină și l-a dus la spital împreună cu un alt bărbat. Apoi, locotenentul s-a întors la ceilalți băieți“.

Rusia a mobilizat resurse pentru a respinge atacul și a reușit să reintre în posesia teritoriului. Voluntarii s-au retras după acest raid, cel mai probabil cu pierderi minime, dar semnalul a fost dat către Kremlin: astfel de atacuri pot avea loc oricând în orice alt punct al frontierei care măsoară peste 1.000 de kilometri.

Pentru ruși, asta înseamnă că vor fi nevoiți să aloce resurse umane și materiale importante, de-a lungul graniței, pentru a preveni eventuale noi incursiuni. Ucraina urmărește, în mod evident, blocarea unora dintre forțele pe care Rusia le are acum în sudul țării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

Pe cine-a invitat Ciutacu în studio: Marina Tauber, pe lista UE de sancționare a persoanelor care vor să destabilizeze Republica Moldova

VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Iresponsabilitate criminală: după ce a falimentat România, Ciolacu anunță că nu mai vrea premier până nu se face reforma pensiilor speciale și nu se încheie greva profesorilor

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here