Încă un pas spre anticipate. Kelemen Hunor, primul aliat al lui Orban. E nevoie și de Băsescu!

0
1725
Kelemen Hunor, Ludovic Orban, alegeri anticipate
Kelemen Hunor spune că se pot organiza alegeri anticipate cu o săptămână înainte de locale. E primul sprijin pentru Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că e decis să construiască o alianță care poate impune organizarea de alegeri anticipate cât mai devreme.

Duminică a spus că trebuie schimbată majoritatea parlamentară pentru că PSD obstrucționează orice inițiativă a Guvernului PNL. El a mai declarat că liberalii au început discuțiile pentru realizarea unei alianțe politice care să izoleze PSD în parlament și care poate impune organizarea de alegeri anticipate.

Kelemen Hunor a declarat, luni, la RFI (Radio France International) că UDMR sprijină inițiativa lui Ludovic Orban și că există o posibilitate pentru organizarea de anticipate.

”Eu am vorbit cu domnul Ludovic Orban acum câteva zile, înainte de a închide sesiunea parlamentară și i-am spus că din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor anticipate se poate face înainte de locale, cu două săptămâni, cu trei săptămâni, cu o săptămână, în funcție de calendar și eu susțin organizarea alegerilor anticipate, din mai multe motive”, a declrat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Acesta a precizat că susține organizarea cât mai rapidă de alegeri generale pentru că din 2012, România este într-o stare permanentă de instabilitate politică, iar această situație trebuie să înceteze.

”… din 2012, de când a picat Guvernul Ungureanu, de mai bine de șapte ani și jumătate, suntem permanent într-o instabilitate politică guvernamentală. Am avut nouă guverne din 2012. Nu poți să proiectezi, nu poți să execuți un program de guvernare, când se schimbă guvernele așa repede. Am avut vreo trei-patru guverne Ponta, apoi Cioloș, apoi Grindeanu, Tudose, Dăncilă și acum Orban. Ar trebui să închidem cât mai repede această instabilitate guvernamentală și de aceea am câștiga mai mult de jumătate de an dacă am reuși să organizăm alegerile anticipate undeva înainte de locale. Astea sunt argumentele mele pentru ca să închidem această perioadă și să încercăm să facem proiecte pe termen mediu și lung”, a declarat Kelemen Hunpr la RFI.

Ceea ce părea un obiectiv imposibil de realizat pare că prinde contur. Pentru a se mai face încă un pas înainte e nevoie și de o decizie din prtea PMP, partid fondat de Traian Băsescu unde fostul președinte al României are mare influență.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Spitalul Floreasca, o cloacă PSD-istă. Salvarea corupților, misiunea principală a instituției medicale

* Ungureanu (USR) a depus plângerea penală împotriva lui Beuran: „Declarațiile medicului sunt năucitoare!”

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doctorul Beuran admite că la moartea pacientei a contribuit și arsura suferită în timpul operației. „Biologic nu a rezistat. O boală incurabilă, un efort chirurgical și această arsură…”

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

* VIDEO. Cum își plătesc vacanța turiștii din Poiana Brașov? Un nou sport național: aruncarea bancomatelor în aer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here